Naar boven

De tijger en het fort

bouwsteen

 • Reisschema:
  Jaipur - Ranthambore
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 465,- p.p. bij 2 personen
 • Reisperiode:
  1 oktober t/m 30 juni
Ranthambore in Noord-India is niet alleen een van de mooiste nationale parken, het wordt ook door velen de beste plaats op de wereld genoemd voor het spotten van tijgers in het wild. Op een rotsmassief ligt een gigantisch fort van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over de meren en de omgeving. Wij zagen daar onze eerste tijger al lui achter een rots liggen. Het park geeft geen garanties dat je tijdens de safari's tijgers zult zien, je moet natuurlijk ook een beetje geluk hebben. Maar naast tijgers kun je allerlei andere diersoorten ontdekken en kun je genieten van rust en de natuur.
Decorative torn edge

Dag 1 – Ranthambore India fort

Per privé auto word je naar Sawai Madhopur bij Ranthambore gebracht. Tussen de groene heuvels ligt je sfeervolle hotel. Aan het eind van de dag word je naar het Ranthambore fort gebracht, een gigantische constructie met veel apen en groene papegaaien. De zonsondergang maakt de sfeer magisch. Dan hoor je de alarmkreten van de gazelles en sambars beneden en is er een grote kans dat er een tijger op rooftocht is. Die van ons lag op de loer achter een rots. Het succes van het Project Tiger (in tegenstelling tot andere parken) is hier vooral te danken aan de betrokkenheid van de bewoners. De jeep zal soms even stoppen om de locals hun waren te laten aanbieden. Misschien even vervelend, maar wel een goede basis voor de bescherming van de dieren. De gidsen komen ook allemaal uit deze streek.

Decorative torn edge

Dag 2 – Tijger safari

’s Ochtends vroeg bij zonsopgang is de eerste safari in een canter (grote, hoge jeep). Rond dit uur spoken er vaak enkele tijgers rond de meren en kan het meteen raak zijn. Maar zelfs zonder tijgers is de safari over de zandwegen van Ranthambore een betoverende ervaring. Er zijn prachtige uitzichtpunten en hier en daar staan er nostalgische optrekjes van de Maharadja. Het is heerlijk om even in een rustige omgeving te zijn.

Aan het eind van de ochtend kom je terug voor de lunch. Na even relaxen volgt nog een safari in de middag. De kans om een tijger te zien is ongeveer 50% per safari (verschillend per seizoen), maar je bent zeker van gazelles, krokodillen, sambars en apen. Luipaarden zie je niet zo snel, maar ze zitten er wel degelijk want ze stelen af en toe een schaap uit het dorp.

Decorative torn edge

Dag 3 – Jaipur, einde bouwsteen

De volgende dag kun je naar de roze stad Jaipur worden gebracht. Hier arriveer je in de namiddag.

Het is ook mogelijk om na deze bouwsteen door te reizen met de Wereldwonderroute naar de Taj Mahal in Agra. Onderweg kun je een stop maken bij Fatehpur Sikri. Deze twee bouwstenen sluiten dan precies op elkaar aan; er zal dan dus niet teruggereden worden naar Jaipur.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

De tijger en het fort

Deze bouwsteen is goed te combineren met

india taj mahal agra
bouwsteen

Wereldwonderroute Jaipur – Agra

 • Jaipur - Agra
 • 2 dagen / 1 nacht
 • Vanaf € 165,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern