Menu background

Naar boven

Easy going bij de Maharadja’s van Jaipur

bouwsteen

 • Reisschema:
  Delhi - Jaipur
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  € 568,- p.p. bij 2 personen
Jaipur is al eeuwenlang de gateway naar de uitgestrekte woestijn van Rajasthan. Hier trokken de kameelkaravanen langs op weg naar alle windstreken. De Maharadja's en handelsheren van hier behoorden tot de rijkste van India. De handelslieden woonden in zeer kunstzinnig gedecoreerde huizen (haveli's) waarin je tegenwoordig stijlvol kunt overnachten.

Start je reis op een glorieuze manier in een Maharadjapaleis net buiten Jaipur en slaap een nacht in een sfeervolle haveli in Jaipur. Voorafgaand aan het paleis van de Maharadja volgt eerst een nacht in een comfortabel hotel vlakbij het vliegveld van Delhi.
Luxe vakantie Jaipur - maharadja
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst Delhi

Als je arriveert in Delhi word je opgehaald door je chauffeur en naar het hotel gebracht. Wel zo prettig dat de aankomsttransfer in het hectische India alvast geregeld is. De meeste vluchten naar Delhi komen net voor of net na middernacht aan. Je hotel ligt op ongeveer twintig minuten rijden van het vliegveld, zodat je niet gelijk tijdens deze korte India rondreis middenin de drukke stad overnacht. Het chaotische Delhi bewaren we graag nog even tot het einde van de India rondreis, als je al iets meer gewend bent en je Delhi beter kunt waarderen. In dit hotel heb je een comfortabele kamer met badkamer. Het hotel heeft zelfs een zwembad dus vroege vogels kunnen nog een duik nemen voor vertrek de volgende ochtend.

Decorative torn edge

Dag 2 – Paleis van Samode

Vandaag ga je met de auto naar het dorpje Samode. Als je door het dorpje rijdt zie je de barokke muren van het paleis opdoemen. Nadat je een paar grote poorten bent doorgereden kom je in een paleistuin. Bedienden met tulband gaan je voor het paleis in. Grandeur en elegantie ademen je tegemoet. Iedere kamer heeft een ander zeer fraai ontwerp met oorspronkelijke oriëntaalse ornamenten. Het paleis is een glorieus voorbeeld van de Rajput-Mughal architectuur en is gesticht door een telg van de Singh familie. De Rajput vormen de krijgsherenkaste van India en dat verklaart het stoere uiterlijk en de zwaarte van de muren die tegen de rotsachtige Arivalli heuvels zijn aangebouwd. Het zijn de elegante decoraties, de miniatuurschilderingen, de weelderigheid van de ‘audience hall’ waar de hand van de meesterambachtslieden het best zichtbaar wordt.

Deze inspirerende setting en aankleding gecombineerd met alle denkbare faciliteiten zoals twee mooie zwembaden met Ayurvedisch centrum, een sublieme keuken en intieme courtyard bar, hebben er voor gezorgd dat het hotel tot de top van beste hotels ter wereld wordt gerekend.

Decorative torn edge

Dag 3 – Dwalen door de roze stad Jaipur met gids

Na het ontbijt in het elegante paleisrestaurant, bereik je na een rit van een uur de kleurrijke stad Jaipur. Je arriveert bij een karakteristieke haveli, een oud koopmanshuis dat is omgebouwd tot sfeervol hotel. Laat je rondleiden door het hotel langs klassieke pilaren, bewonder de verfijnde muurschilderingen van de vele galerijen en binnenplaatsen en doe een kopje thee in een weelderige toonzaal voordat je je op het hemelbed laat ploffen.

‘s Middags breng je met chauffeur en gids een bezoek aan de oude roze stad. Je bezoekt het City Palace, de Observatory en het Palace of the Winds (Hawa Mahal). Jaipur is een zeer levendige stad met mensen in kleurrijke gewaden, kamelenkarren, olifanten, bedelaars, riksja’s, tempels, forten en paleizen. Toch weten sommigen hier nog hun rust te vinden…

Decorative torn edge

Dag 4 – Luxe vakantie Jaipur, einde bouwsteen

Na dit startpakket kun je de reis in Rajasthan vervolgen. Je kunt dan bijvoorbeeld gebruik maken van de bouwstenen Kamelen & Kastelen in Rajasthan of de Wereldwonderroute. Voor een overzicht van alle bouwstenen in het noorden klik hier.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Fietsen door de straatjes van Jaipur

 • Reissom:
  € 50,- p.p.
 • Inbegrepen:
  fietshuur, 2 gidsen, traditioneel ontbijt bij Indiase familie, food tastings en water onderweg, entreegelden

Heb je nog wat tijd over en kun je nog een extra nacht in Jaipur inplannen? Een leuke manier om Jaipur te leren kennen is op de fiets! Je moet vroeg opstaan, want de beste tijd om een fietstour te doen is in de ochtend, voor de grote hitte en grote drukte op de weg. Maak je geen zorgen over het ontbijt, want dat doe je onderweg, met een traditionele maaltijd bij een Indiaas gezin. Samen met twee gidsen en een klein groepje volg je een weg die je door smalle smalle straatjes leidt waarbij je bij huisjes, keukens en werkplaatsen naar binnen kunt gluren. Tijd genoeg om foto’s te nemen onderweg, bijvoorbeeld bij de bloemenmarkt of de verschillende bezienswaardigheden.

Decorative torn edge