Riksja China & Tibet

Naar boven

Te paard naar Ice mountain

bouwsteen

 • Reisschema:
  Songpan
 • Reisduur:
  5 dagen / 4 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 495,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. paardrijtocht en maaltijden
✓ Paardrijden tussen de bergen

✓ Overnachten in een tent

✓ Tibetaanse sferen
Paardrijden Songpan China reis
Decorative torn edge

Dag 1 Chengdu – Songpan (345 km)

Vandaag reis je van Chengdu – op 500 meter gelegen – naar Songpan, wat op 2850 meter ligt, een hele dag in de bus (tussen de 9 en 12 uur). De bus stopt regelmatig bij winkels waar je wat te eten en te drinken kunt kopen.

Songpan is een stad tussen groene heuvels en lage bergen aan de Minrivier. Het straatbeeld is typisch Chinees, veel mensen te voet, te paard of in een riksja, houten huizen, bruggetjes en gezellige theehuizen.
Je verblijft in een eenvoudig 3-sterren hotel, watervoorziening en elektriciteit haperen af en toe, maar dat hoort er hier een beetje bij. Je kamer is voorzien van eigen badkamer en er liggen warme dekens voor de koudere nachten. Waarschijnlijk moet je even wennen aan de hoogte, doe dus rustig aan. Bekijk op je gemak het stadje en bereid je rugzak voor de komende dagen voor. De bagage die je de komende dagen niet nodig hebt, laat je in Songpan achter.

Decorative torn edge

Dag 2 Songpan, start trektocht / paardrijden

In de ochtend vertrek je uit Songpan voor de paardrijtocht. Je maakt kennis met je nieuwe beste vriend voor de komende dagen: je paard. Dan is het een paar uur rijden door groen beboste heuvels, weides en akkers. Zittend op de rug van je paard doen alle zintuigen mee en kun je genieten van de omgeving. Uiteindelijk kom je bij een heuveltop. Daar aangekomen ontvouwt zich een panorama van achterliggende bergen.

De afdaling die volgt, doe je te voet. In het dal langs een beek wordt door de gidsen het kamp voor die nacht gemaakt. De begeleidende Chinezen zijn handig en bouwen in een mum van tijd het kamp op. De meegebrachte tenten worden opgezet en uit de zadelzakken komen een soort dekbedjes en de zadels zelf doen dienst als hoofdkussen. In de twee-persoonstent is het ’s nachts koud, maar door de warme slaapzakken en de verstrekte dekens is het goed te doen; zorg voor voldoende en warme (thermo) kleding.

Decorative torn edge

Dag 3 Ice Mountain, trektocht / paardrijden

Waarschijnlijk kruip je wat stijf je tent uit, dus eerst maar eens een goed ontbijt en een warme kop thee. Vandaag stijg je nog flink verder de bergen in en beleef je het ware achterland van China, wat eigenlijk al als Tibet aanvoelt. Er wordt vervolgens een kleine vier uur gereden tot je Ice Mountain nadert. Opeens zie je de gletsjertop van Ice Mountain. Deels te voet ga je verder, langzaam hoger en hoger. Bij de eerste brokken gletsjer puin sta je op zo’n 4500 meter en heb je het gevoel de Everest te hebben bedwongen. Het is indrukwekkend om uiteindelijk bij de gletsjerwand te staan en het ijs aan te raken. De top is nog zo’n 750 meter hoger. Geniet er even in stilte van. De weg terug naar het basecamp is bergafwaarts. Als je weer in de bosrijke dalen aankomt, voel je je alweer een stuk beter.

’s Avonds wordt een kampvuur ontstoken. Je drinkt wellicht nog een Chinese borrel en de gidsen doen mee. Dan slaap je nog één nachtje op je bed van takkenbossen en paardendekens.

Decorative torn edge

Dag 4 Ice Mountain – Songpan, trektocht / paardrijden

De laatste dag is rustig, door de heuvels daal je langzaam, in zo’n zes uur naar Songpan. Aan het eind van de middag rijd je als een stoere Lucky Luke over de hangbrug Songpan weer binnen.

In Songpan heb je dan nog de avond ter vrije besteding. De bevolking van Songpan is een mix van Tibetanen, Hui moslims en Han Chinezen, allerlei religies en traditionele gebruiken lopen hier door elkaar. Tot veel ben je waarschijnlijk niet meer in staat. Misschien nog wat door de oude stad rondzwerven en stalletjes en steegjes bekijken. De kans is groot dat je vroeg op bed ligt en even helemaal wegdroomt bij de uitdaging die je enkele dagen terug bent aangegaan en het heerlijke gevoel dat je het avontuur hebt overleefd.

Decorative torn edge

Dag 5 Songpan – Chengdu

Vanuit Songpan neem je de volgende afscheid van alle gidsen, paarden, meereizenden en Songpanezen en ga je weer met de bus terug naar Chengdu. Je passeert kleine dorpen en je kijkt vanuit de bus uit op ruig landschap. Onderweg zie je Qiang (een minderheidsgroep), die opvallen door hun kleurige kleding. Deze busreis duurt tussen de 9 en 12 uur. Deze weg is tijdens de aardbeving in 2008 verwoest en is nog steeds niet helemaal hersteld. Mocht je liever willen vliegen, laat het ons dan even weten.

Bij aankomst in Chengdu, aan het eind van de dag, eindigt deze bouwsteen. Je wordt bij het busstation opgewacht en haar je hotel gebracht. Vanuit Chengdu vervolgen de meeste reizigers hun weg naar Lijiang. Wil je in de omgeving van Songpan blijven en de Schitterende Meren zien, dan halen we je op en brengen we je naar Huanglong en Jiuzhaigou.

Lees onze eigen ervaringen in ons Riksja reisblog over Ice Mountain.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Te paard naar Ice mountain

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Lijiang China reis
bouwsteen

Lampionnen in Lijiang

 • Lijiang
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 220,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
china reis jiuzhaigou park
bouwsteen

Schitterende meren

 • Jiuzhaigou
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 395,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Monniken op de grasvlakte

 • Langmusi - Songpan
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 755,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
xiahe hoofdstraat china
bouwsteen

Het klooster van Labrang

 • Xiahe
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 190,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern