Naar boven

Beeldig Paaseiland

bouwsteen

 • Reisschema:
  Paaseiland
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Activiteit:
  ontdek Paaseiland op eigen houtje
 • Reissom:
  vanaf € 530,- p.p. bij 2 personen
 • Vluchten:
  binnenlandse vluchten vanaf € 1000,- p.p.
 • Reisperiode:
  gehele jaar
✓ Bezoek Paaseiland: een van de meest mysterieuze plekken ter wereld

✓ Ga in alle rust op eigen houtje op ontdekking

✓ Verblijf in een centraal gelegen sfeervolle posada met zwembad

✓ Maak de wel heel bijzondere zonsopkomst en -ondergang mee
Paaseiland Chili: Maoi beelden
Decorative torn edge

Dag 1 – Paaseiland Chili, aankomst

Vanuit Santiago vlieg je in ca. 5 uur naar het meest zuidoostelijk gelegen eiland van Polynesië. Paaseiland is ongeveer net zo groot als Texel en is één van de meest afgelegen bewoonde eilanden ter wereld en duizenden kilometers verwijderd van ander menselijk leven. De gastvrijheid van de inwoners is er niet minder om. Na aankomst op de luchthaven word je op z’n ‘Polynesisch’ ontvangen en krijg je meteen je eigen bloemenketting om. Aansluitend volgt je transfer naar de posada net buiten de hoofdstraat van Hanga Roa, het enige dorp van Paaseiland. Het hotel waar je de komende nachten verblijft is eenvoudig, maar de kamers zijn schoon en in de tropische tuin met zwembad kun je goed bijkomen van je reis door Zuid-Amerika. Op zo’n 10 minuten loopafstand ligt de gezellige hoofdstraat met verschillende restaurants, bars en (souvenir) winkels. Ook vind je hier diverse reisagenten met een ruim aanbod aan excursies. Genoeg te doen tijdens je Paaseiland reis.

Decorative torn edge

Heb je nog tijd over vanmiddag? Breng dan een bezoek aan het Antropolόgico Sebastián Englert – museum, in het noorden van het dorp. Hier wordt de geschiedenis van Paaseiland en oude cultuur uitgelegd. Een goede voorbereiding als je morgen de beelden gaat bezoeken.

Decorative torn edge

Dag 2 & 3 – Verblijf Paaseiland Chili

Het eiland wordt gedomineerd door haar bekende Moai beelden, een drietal vulkanen en gigantische kliffen waar de oceaan tegenaan beukt. Het landschap is kaal, maar groen en de wind waait er vaak hard.

Je hebt twee volle dagen om Paaseiland te verkennen. Wij laten aan jou over hoe je de dagen invult, er zijn tal van mogelijkheden om uit te kiezen. Georganiseerd via de reisagenten in het dorp (vaak in groepsverband) of met een eigen huurauto (circa USD 60 voor zo’n 8 uur) kun je op Paaseiland reizen. Kies je voor de laatste optie dan omzeil je de groepen en bepaal je zelf hoe lang je bijvoorbeeld onder de kin van een Moai, die een paar meter boven je uit torent, blijft staan.

Paaseiland telt zo’n 900 beelden en het blijft voor ons nog steeds een mysterie hoe deze beelden hier terecht zijn gekomen. Gedacht wordt dat deze beelden geplaatst zijn om het land vruchtbaar te maken of juist destijds om het grondbezit, rang en status aan te geven tussen de verschillende leefgroepen op het eiland.

Decorative torn edge

Niet alle Moai beelden zijn per auto te bereiken, soms moet je het laatste stukje wandelen. Of je kunt de tocht per fiets doen (circa USD 25 per dag). Doordat je regelmatig een berg op en af fietst is de kans wel groot dat je last krijgt van zadelpijn en de steile helling op doe je waarschijnlijk met de fiets in je hand. Een sportieve instelling heb je dus wel nodig.
Heb je de beelden gezien dan kun je in de middag rijden of fietsen naar Anakena Beach, een idealistisch bountystrand met palmbomen zoals je ze kent uit de fotoboeken. Je kunt de Paaseilandbeelden dan gelijk ‘even’ van een andere kant zien, oftewel de waterkant. Bij zonsondergang is de magie van de beelden misschien nog wel groter dan overdag. Bepaal het zelf tijdens jouw Paaseiland reis.

Een tip voor de derde dag is een wandeling bij de Rano Kao vulkaan. De klim naar de top doe je in ongeveer 4 uur en je kunt ook tot aan het kratermeer lopen. Weer beneden en vlakbij de vulkaan vind je boeiende rotsen met gegraveerde tekeningen van de legendarische Vogelman. Een mysterieuze kruising tussen mens en vogel. Een legende vertelt dat de mannelijke inwoners vroeger naar een klein eiland voor de kust zwommen. Wie het lukte om als eerste een ei te halen van de zeezwaluw die daar nestelde, mocht zich ‘vogelman’ noemen, althans voor één jaar.

Decorative torn edge

Dag 4 – Vertrek Paaseiland

Na een ontbijt en een frisse ochtendduik is het tijd om te vertrekken. Vanaf Paaseiland reizen de meeste reizigers terug naar Santiago de Chile en vervolgens terug naar huis. Vlieg je pas in de avond dan heb je nog een dag om het eiland te verkennen.

Duiken bij Paaseiland:

Ook al komen de meeste reizigers voornamelijk voor de beelden, rondom Paaseiland kun je ook prima duiken. Het water is helder en bij Hanga Roa vind je verschillende duikscholen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Beeldig Paaseiland

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Santiago Maipo
bouwsteen

Ontspannen tussen de ‘vinos tintos’

 • wijnstreek Santiago de Chile
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 360,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern