Naar boven

hero tanzania

Waarom met je gezin naar Tanzania?

blog

Hebben jullie altijd al een bijzondere reis willen maken? Denk dan eens aan Tanzania als bestemming! Tanzania is een land vol natuur, onvergetelijke safari's en een heel andere cultuur die je echt wilt ontdekken. In deze blog delen we vier redenen waarom Tanzania de perfecte bestemming is voor een familiereis die jullie nooit zullen vergeten.
Decorative torn edge

1. Dompel je onder in de Masai-cultuur

Masai Tanzania

Dat Afrika zoveel meer is dan safari’s, ontdekken jullie in Tanzania. Ontmoet tussen de bergtoppen van Mount Meru en Mount Kilimanjaro de lokale Masai-stam en kom alles te weten over hun eeuwenoude tradities en hoe ze in harmonie leven met de wilde dieren en natuur. Om jullie volledig onder te dompelen in hun cultuur, overnachten jullie ook in de lokaal gerunde eco-lodge die je doet denken aan de hutten van de Masai. Een groot verschil: er is een zwembad. Tijdens dit bezoek maak je samen met de Masai-gids een wandelsafari, leer pijl en boog schieten en bezoek hun lokale project in Tinga Tinga. Hier krijgen de kinderen les in een klein schooltje en vrouwen maken hier gezamenlijk sieraden. Dit bezoek is zoveel meer dan een uitje en heeft daadwerkelijk een positieve impact op de stam.

2. Onvergetelijke safari's

Safari Tanzania

Tanzania is een van de beste landen ter wereld om op safari te gaan. Spot de Big Five in de Serengeti of Ngorongoro krater, twee van de beroemdste wildparken van Tanzania, maar vergeet ook zeker niet Tarangire en Manyara N.P. Voor het ultieme Afrika gevoel slaap je op campsites of in lodges en tented camps waar je met een beetje geluk de wilde dieren voorbij ziet lopen. Voor kinderen is dit een onvergetelijke ervaring waar ze nog jarenlang over zullen vertellen.

3. Combineer Tanzania met Zanzibar

Zanzibar

Dit eiland voor de kust is perfect te combineren met Tanzania. Hier ontspannen jullie op witte zandstranden, zwemmen in helderblauwe water en snorkelen. Maak ook kennis met de lokale cultuur op Zanzibar en bezoek het historische Stone Town. Een mooie afsluiting of ontspannen begin van jullie avontuurlijke gezinsreis.

4. Het is een absolute once in a lifetime ervaring

Safari Tanzania

Een familiereis naar Tanzania is onvergetelijk. Samen met het gezin een compleet andere cultuur ontdekken, wilde dieren spotten in hun natuurlijke omgeving en ontspannen op tropische stranden, het is een avontuur dat jullie nooit zullen vergeten. De herinneringen die jullie tijdens deze reis maken, zullen nog lang bijblijven en zijn het meer dan waard.

Bekijk onze familierondreizen en bouwstenen

hoogtepunten tanzania nationale parken
rondreis

Rondreis Highlights Tanzania

 • Moshi – Masai Lodge – Tarangire – Lake Manyara – Serengeti – Ngorongoro - Zanzibar
 • 17 dagen / 16 nachten
 • Vanaf € 3.900,- per volwassene
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Hoogtepunten Tanzania reis met kinderen - drinkende giraffe
rondreis

Je Tanzania safari-expeditie

 • Moshi – Tarangire – Lake Manyara – Serengeti – Ngorongoro - Zanzibar
 • 15 dagen / 14 nachten
 • Vanaf € 3.200,- per volwassene
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Kilimanjaro met kinderen
bouwsteen

Actief Kilimanjaro met kinderen

 • Moshi
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 650,- per volwassene
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Serengeti safari

 • Tarangire, Lake Manyara, Ngorongoro krater, Serengeti
 • 7 dagen / 6 nachten
 • € 2.200,- per volwassene
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern