Naar boven

hero daphne tanzania

Daphne haar reis door Tanzania met kinderen

blog

Riksja Family reiziger Daphne heeft samen met haar man en twee kinderen van 8 en 5 jaar Tanzania én Zanzibar ontdekt. We vroegen haar hoe zij reizen met kinderen op deze bestemmingen heeft ervaren en wat haar hoogtepunten zijn. “Tijdens de safari’s moet je niet vergeten van de natuur te genieten!”
Decorative torn edge

Wat waren de hoogtepunten van jullie reis?

sunset tanzania

Het hoogtepunt van onze reis waren de safari’s, de stranden op Zanzibar en de bijzondere cultuur. Tijdens de safari’s moet je niet vergeten van de natuur te genieten, want die is waanzinnig mooi! In Tanzania vind je ook veel groene bossen en waterholes waar nijlpaarden leven. Mijn zoontje vond het fantastisch om de zon in de zee te zien zakken op Zanzibar, omdat hij normaal gesproken dan al in bed ligt hier in Nederland. Omdat de zon in Afrika al rond half zes ondergaat en de lucht heel helder is vond hij dit magisch om mee te maken.

Welke safari’s hebben jullie allemaal gedaan en wat voor dieren hebben jullie gespot?

safari Tanzania

Wij hebben onder andere de Serengeti, Ngorongoro en Tarangire National Park bezocht. We hebben bijna de hele big five gezien behalve de neushoorn. We hebben naast de big five nog talloze andere dieren gezien waaronder zebra’s, kuddes buffels, olifanten, kameleons, bijzondere vogelsoorten, flamingo’s, en hyena’s op jacht. Voor kinderen is dit ook super interessant en verveel je je geen seconde. Je gaat op pad met een comfortabele Jeep met een open dak waardoor je een 360 graden view hebt over de vlaktes. In de jeep zit zelfs een koelbox in waar je je drankjes heerlijk koel kunt houden.

Welke ervaringen waren indrukwekkend?

Masai

Een ander bijzonder aspect van de reis is het verblijf bij de Masai, een nomadisch volk dat al eeuwenlang in Tanzania leeft. Hier leren ze jou en de kinderen speerwerpen, ga je samen traditioneel dansen en deel je mooie verhalen met elkaar rondom het kampvuur. Ook kun je meer te weten komen over de medicinale planten die in het gebied groeien tijdens een bezoek met een lokale gids. Het is een unieke manier om in contact te komen met een andere cultuur en te leren van hun tradities. Verder kun je ook proeven van lokale gerechten zoals de traditionele Masai-bbq met geit en de mix van Afrikaanse gerechten.

Wat raad je aan om te doen?

Zanzibar

Ik zou Tanzania zeker combineren met Zanzibar. We hebben enorm genoten van de mooie stranden van Zanzibar. Het eiland heeft een heerlijk klimaat en biedt tal van activiteiten zoals snorkelen en duiken. In het noorden van Zanzibar kun je in het leuke stadje ‘Stonetown’ heerlijk uiteten gaan bij een pizzabar of een van de vele andere leuke tentjes. Ook hebben wij de schildpaddenfarm op het eiland bezocht wat de kinderen ook helemaal leuk vonden.

Wat vonden jullie van de hotels tijdens jullie reis?

Masai eco-lodge

Als het gaat om hotels, zul je in Tanzania verblijven in comfortabele safari-lodges, mooie kamers en in een superleuke hut bij het eco-kamp wat met behulp van Riksja is opgezet. De hut, die je makkelijk met de kinderen kunt delen, is superleuk ingericht met traditionele kralen hangend aan het plafond en mooie Afrikaanse prints op de bedden. ‘s Ochtends geniet je van de waanzinnige uitzichten over de savanne en raad ik je zeker aan om de zonsopkomst hier een keer te zien.

Wat zijn jouw ultieme Tanzania-tips?

Safari Tanzania

Ga op safari in de vroege ochtend als de zon net opkomt. De dieren zijn dan het meest actief en de kans is groot dat je de big five spot. Met een beetje geluk zie je misschien een leeuw of hyena in actie. Een vijfdaagse safari is perfect voor de concentratieboog van kinderen. Bij Riksja worden de safari’s op privébasis georganiseerd waardoor je je eigen tempo kunt bepalen en met je eigen gezin gezellig op pad gaat. Vergeet niet om een verrekijker mee te nemen voor een beter zicht op de dieren. En tot slot, combineer je safari met een cultureel bezoek aan de Masai en een ontspannende afsluiter op Zanzibar – het is werkelijk een paradijs op aarde.

Raad je Tanzania aan voor gezinnen?

tanzania masai

Ik raad Tanzania zeker aan voor gezinnen omdat er van alles te zien en te doen is en het een hele mooie ervaring is om met kinderen een andere cultuur te beleven en ze hieraan open te stellen. Bij de Masai hadden ze wel een cultuurshock, maar nog geen paar uur later waren ze de beste vrienden met de krijgers.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer reisblogs:

Bekijk ook onze familierondreizen en bouwstenen

hoogtepunten tanzania nationale parken
rondreis

Rondreis Highlights Tanzania

 • Moshi – Masai Lodge – Tarangire – Lake Manyara – Serengeti – Ngorongoro - Zanzibar
 • 17 dagen / 16 nachten
 • Vanaf € 4.275,- per volwassene
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Hoogtepunten Tanzania reis met kinderen - drinkende giraffe
rondreis

Je Tanzania safari-expeditie

 • Moshi – Tarangire – Lake Manyara – Serengeti – Ngorongoro - Zanzibar
 • 15 dagen / 14 nachten
 • Vanaf € 3.200,- per volwassene
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Kilimanjaro met kinderen
bouwsteen

Actief Kilimanjaro met kinderen

 • Moshi
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 355,- per volwassene
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Nairobi
bouwsteen

Hallo Nairobi!

 • Nairobi
 • 2 dagen / 1 nacht
 • Vanaf € 170,- per volwassene
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern