Riksja Family Noorwegen

Naar boven

6 must do’s in Noorwegen met kinderen

blog

Noorwegen kent een waanzinnig mooie natuur en is daarom heel geschikt voor outdoor-activiteiten. Maar welke activiteiten zijn nu de moeite waard en kun je het beste doen met kinderen? Dit zijn onze favorieten!
Decorative torn edge

1. Op de fiets door Oslo

Oslo op de fiets verkennen is een van de leukste dingen om te doen. De tocht is een goede combi tussen natuur en het stadsleven. Je leert meer over de stad op een manier waardoor het ook nog leuk is voor kinderen. Onderweg kom je ook langs een fjord waar je, met goed weer, zeker een duik in kunt nemen! Je fietst over autovrije wegen en komt door mooie natuurgebieden. De totale afstand van de route is zo’n 12 kilometer, en gaat vooral over vlakke wegen dus voor iedere leeftijd goed te doen. Na de tocht trek gekregen? Onze aanrader is om naar Oslo Street Food te gaan. Dit is een superleuke food hall gelegen in het centrum van de stad waar ze hapjes uit landen over de hele wereld verkopen.

2. Raften op een wildwaterrivier bij Geilo

Op zoek naar wat meer actie? Dan is raften op een van de beste raft-rivieren van Europa de activiteit voor jullie! Deze wildwaterrivier ligt bij Geilo, in het midden van het land. Hier aangekomen, deelt de instructeur nog een aantal tips en tricks en krijg je een wetsuit en andere benodigdheden waarna je het water op gaat. Je vervolgt de familieroute die speciaal gemaakt is voor gezinnen met kinderen vanaf acht jaar. Adrenaline is bij deze route gegarandeerd als je een stroomversnelling meepakt of onder watervallen door peddelt.

3. Glibberen over een gletsjer

Bij het nationale park Josteldalsbreen ligt de grootste gletsjer van Europa. Deze kei van een gletsjer beklimmen met een gids is echt een aanrader. De overnachting regelen we op een centrale locatie in het plaatsje Nigardsbreen. Vanuit hier kun je makkelijk naar het startpunt van de activiteit gaan. Verzamelen doe je op een parkeerplaats waar je je spullen ontvangt, vervolgens vaar je over het turquoise gletsjermeer naar het startpunt van de gletsjer. Met stijgijzers en ijsbijlen trotseren jullie deze ijsmassa. Een ding is zeker, deze ervaring vergeten jullie nooit meer.

4. Tokkelen door de bossen bij Voss

Noorwegen kun je eigenlijk niet verlaten als je niet naar het outdoor speelparadijs bij Voss bent geweest. Het heeft niet voor niets de bijnaam ‘adrenalinehoofdstad van Noorwegen’ gekregen. Je kunt hier allerlei soorten buitenactiviteiten doen. Onze favoriete activiteit is het tokkelen door de bossen. Het bos ligt aan de rand van een rivier waar je tijdens het ziplinen ook overheen zoeft. Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Aan de hand van de leeftijden van je kinderen wordt er een bijpassend parcour voor je uitgestippeld.

5. Hiken naar de Preikestolen

Als je in Noorwegen bent, moet je een keer de hike naar de Preikestolen doen. Deze rots, die zo’n 600 meter boven de Noorse fjorden uitsteekt, is het eindpunt van de wandeling. Vanaf hier kijk je honderden meters de diepte in. Je begint op een boot die jou en je gezin naar het beginpunt van het wandelpad brengt. Onderweg kom je langs watervallen en de Vagabond’s Cave. De wandeling is op sommige stukken aardig steil. In twee uur ben je op de top en kun je alle tijd nemen om van het waanzinnige uitzicht te genieten. Je bent ongeveer net zo lang bezig naar beneden als naar boven, dus reken zo’n vier uur uit voor deze tocht.

Bekijk onze familierondreizen en bouwstenen

background-pattern