Riksja Family Noorwegen

Naar boven

fjorden noorwegen

Leuke activiteiten in de Noorse Fjorden met kinderen

blog

Noorwegen is volgens onze reizende ouders de ideale vakantiebestemming voor avontuurlijke gezinnen. Het mooie landschap en de vele fjorden bieden veel mogelijkheden om gave activiteiten te ondernemen. Onze reizende ouders hebben daarom een lijstje gemaakt met de vijf leukste activiteiten in en rondom de Noorse Fjorden met kinderen.
Decorative torn edge

1. Adventure park in Geiranger

Noorwegen met kinderen

Geiranger, met zijn diepe fjorden en hoge bergen, is niet alleen voor volwassen avonturiers. Breng wat quality time door in het Adventure Park in Geiranger, waar je gezin zich kan uitleven op spannende klimparcoursen, ziplines en andere avontuurlijke attracties. Het park biedt activiteiten voor alle leeftijden en niveaus, dus zowel jonge kinderen als tieners zullen zich hier vermaken.

2. Kajakken in Alesund

Alesund

Alesund en de omliggende eilanden bieden de perfecte omgeving voor kajakken en suppen. Huur een kajak en verken de kleurrijke huizen en de omgeving van Alesund, terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op de kustlijn. Of probeer suppen voor een leuke en uitdagende activiteit die geschikt is voor het hele gezin. Dit is een superleuke manier om Noorwegen vanaf het water te ontdekken. Boek je je reis bij Riksja? Dan regelen wij deze activiteit graag voor je. Bij deze activiteit worden er ook zwemvesten en (bij koud weer) warme jassen verleend.

3. Fjord cruise in Flam

cruise noorwegen

Wil je op een wat meer ontspannen manier de fjorden van Noorwegen ontdekken? Wij raden je een elektrische cruise door de fjorden bij Flam aan. Dit is niet alleen een geweldige manier om de natuur te ontdekken, maar ook een kans om bij te dragen aan het behoud van de fjorden. Wat deze cruise nog bijzonderder maakt is dat je door de stilte alleen de geluiden van de natuur hoort. Zo hoor je in de verte al watervallen in het fjord kletteren waar je straks langs vaart.

4. Musea met kinderen in Bergen

Bergen

Bergen heeft een aantal kindvriendelijke musea die educatief en leuk zijn voor het hele gezin. Een van de hoogtepunten en aanraders is het VilVite Science Center, waar kinderen kunnen experimenteren met wetenschap en technologie op interactieve manieren. Andere musea in Bergen bieden inzicht in de geschiedenis en cultuur van Noorwegen, en velen hebben speciale tentoonstellingen en activiteiten voor kinderen.

5. Bergen cablecar

Ulriken

Neem het hele gezin mee naar de top van de Ulriken-berg in Bergen met de Bergen Cablecar. De rit omhoog biedt panorama-uitzichten op de stad en de fjorden. Eenmaal boven kun je onder anderen wandelingen maken, en picknicken in de frisse berglucht. We merken dat onze kinderen het leuk vinden om zonder al te veel moeite toch veel van een stad te kunnen zien. Wist je dat je ook met een treintje naar Ulriken kan?

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer reisblogs:

Bekijk ook onze favoriete rondreizen en bouwstenen

rondreis

Noorwegen familiereis: met de kids op outdoor avontuur

 • Kiel - Oslo - Jotunheimen - Sognefjord - Voss- Stavanger - Hirtshals
 • 16 dagen / 15 nachten
 • vanaf € 1.495,- p.p. bij een gezin van 4 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Bergen
rondreis

Fly & Drive Noorwegen

 • Ålesund - Geiranger - Sognefjord - Bergen
 • 9 dagen / 8 nachten
 • vanaf € 965,- p.p. bij een gezin van 4 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
bouwsteen

Geilo – Raften op wildwaterrivier

 • Geilo
 • 4 dagen / 3 nachten
 • Vanaf € 345,- per volwassene
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Stavanger: Lysefjordcruise & Preikestolen

 • Stavanger - Preikestolen
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 335,- per volwassene
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern