Naar boven

De 6 leukste activiteiten in Italië met kinderen

blog

Italië staat om veel dingen bekend, maar vooral om de cultuur en natuurlijk het overheerlijke eten. Als je met kinderen op reis bent hebben zij geen zin om twee weken alleen maar cultuur te snuiven. Dus wat ga je dan doen? We vertellen je wat de leukste activiteiten zijn, van noord tot zuid, voor je familiereis door Italië.
Decorative torn edge

1. Fietsen door Lucca

Oude stadsmuren met leuke restaurants, boetiekjes en gave activiteiten. Je vindt het in Lucca. Je kan hier een leuke fietstour maken langs het middeleeuwse centrum van Lucca en fietsen over de oude stadsmuur. Op deze manier krijg je ook al een goede indruk van de Italiaanse cultuur zonder ook maar één museum in te stappen. We hebben dit zelf ook gedaan met kinderen en vinden dit een leuke manier om de stad te verkennen. Op zoek naar wat meer avontuur en sensatie? Als je kinderen ouder zijn dan 10 jaar is het superleuk om met hen te ziplinen. Je zoeft 100 meter boven kolkende rivieren en diepe kloven. Ook loop je over hangbruggen en door spectaculaire junglepaden. Je gaat op pad met een Engels sprekende gids die alle routes door dit park op zijn duimpje kent. Sluit je dag af met een gezellige familiepicknick. Rijd een stukje door het Toscaanse platteland en zoek een mooie plek uit om te genieten van lokale specialiteiten. Als je met Riksja reist regelen wij een goed gevulde picknickmand voor je gezin.

2. Op een Vespa door Toscane

De leukste manier om met pubers het Toscaanse landschap te verkennen is op de Vespa! Toscane is een heel bekend gebied waar veel toeristen komen. Je komt met de scooters op plekken waar je met auto’s niet kunt komen, zo ontdek je Toscane van het gebaande pad en zonder files! Reis je met Riksja? Dan hebben wij al een leuke route voor je uitgestippeld. Onderweg kom je langs de heuveldorpen zoals Volterra en San Gimignano en rijd je over rustige paadjes door zon vergeelde heuvels met diepgroene cipressen. Een tip is om vroeg in de ochtend al te vertrekken om zo de menigtes voor te zijn. Verken de smalle straten van deze dorpen en haal alvast wat typische Italiaanse hapjes voor onderweg.

3. Leer een echt Italiaanse pasta te maken

Wie Italië zegt, zegt al snel… Pizza en pasta! Wist je dat je in Umbrië zelf pasta leert maken? Maak, voordat je aan deze kookworkshop begint, nog even een mooie wandeling door Lago Trasimeno om plek te maken voor het heerlijke eten wat je straks gaat maken en eten. Aangekomen bij di mamma, begin je helemaal van scratch met het maken van de pasta. Zo ga je eerst nog met je kinderen de tomaten plukken uit de tuin en het deeg maken.

4. Raften bij Maratea

Heb je een avontuurlijk gezin? Ga dan voor een adrenalinekick naar de Golf van Policeastro. Je vind hier steile klikken, kleine baaien en de rivier de Lao. Op 45 minuten rijden ligt het beginpunt van de rivier Lao waar je gaat raften. Reis je met kinderen tussen de vijf en dertien jaar, dan raden we onze eerste route aan waarbij je door kleine bochten vaart en hier en daar een stroomversnelling meepakt. Als je met tieners reist, raden we onze drie uur durende rafttocht aan die net even wat pittiger is. Adrenaline gegarandeerd!

5. Ontdek de onderwaterwereld van Taormina

We maken een sprong van het vaste land van Italië naar een van de Italiaanse eilanden Sicilië. In het historische Taormina gaan jullie op snorkelavontuur. Deze activiteit duurt zo’n anderhalf uur en als je met ons reist, regelen wij de snorkeltour langs alle hotspots en de snorkelspullen. Zo ontdekken jullie relaxed de onderwaterwereld van Sicilië. Het helder blauwe water wordt pas na een tijdje dieper waardoor de zon de bodem de eerste paar meter nog goed bereikt. Vlakbij vind je een schiereilandje, Isola Bella. In de baaien van dit eilandje kan je geweldig snorkelen en spot je de mooiste vissen. Geniet van al het moois wat Sicilië te bieden heeft, zowel onder als boven water.

6. Ga zeekajakken langs de rode rotsenkust van Sardinië

Van Sicilië gaan we naar Sardinië waar je een van onze gaafste activiteiten vindt. Vaak is het op het platteland te heet om actief te zijn met kinderen, terwijl het op het water heerlijk koel is. Je gaat met een gids op pad die je alles leert over het zeekajakken en je de mooiste plekken langs de kust van Sardinië laat zien. Ook zijn er dubbele kajaks en zwemvesten beschikbaar, zodat ook de jongste kinderen mee kunnen. Met jonge kinderen navigeer je een halve dag langs de mooiste witte stranden, uitzichten en rode rotsen. Ben je met tieners op reis? Dan kun je zelfs een hele dag kajakken of bekijk onze bouwsteen om er een tweedaagse kajak-camping-trip van te maken.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer reisblogs:

Bekijk onze favoriete familie rondreizen:

background-pattern