Naar boven

Onze top 5 – Dè activiteiten in Italië met kinderen

blog

On the road again! We zijn inmiddels al flink wat keren in Italië geweest, maar het verveelt nooit. Vanuit onze eigen straat toeren we er (vaak met een overnachting in Duitsland) zo naar toe. Heerlijk weer, lekker eten en het strand altijd in de buurt. En voor iedere leeftijd zijn er leuke activiteiten te vinden. Van pizzabakken tot een vespatour over glooiende heuvels. Onze top 5 lees je hier:
Decorative torn edge

1. De bergen in, tijd voor een adrenaline kick!

De meeste kinderen zijn maar wat graag buiten, zeker wanneer de zon schijnt en de korte broek aan kan. In het noorden van Italië vind je de uitlopers van de Alpen en dat betekent automatisch schitterende wandelingen! Qua lengte en moeilijkheidsgraad passen we ze aan aan jullie gezin. Maar de bergen zijn ook de perfecte plek voor een shot adrenaline: klimmen en ziplinen tussen de boomtoppen. Er is voor ieder wat wils: van groen parcours voor de kleintjes op 2 meter hoogte, tot rood voor de durfallen op 15 meter hoogte.

Italië activiteiten met kinderen_ wandelen

2. Trappen naar Gardameer

We blijven actief, want luieren aan het strand of aan een meer in Italië kan altijd nog. Bijvoorbeeld na deze toffe activiteit: fietsen naar het Gardameer. Fietsen? Zeker! Vanaf Bolzano stappen we op de fiets. Zijn je kinderen goede fietsers, dan kunnen ze vanaf een jaar of acht zelf fietsen. Maar met afstanden van 35 en bijna 50 kilometer per dag is een plekje achterop bij pa of ma toch ook wel heel fijn. Je fietst door boomgaarden en langs eeuwenoude dorpjes. En natuurlijk langs verkoelde meren en verfrissende ijsjes. Voor je bagage wordt gezorgd, dus een dagrugzakje is alles wat je bij mee hebt.

3. Italië is om je vingers bij af te likken

Dat je in Italië heerlijk kunt eten, dat hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen. Maar weet je wanneer je verse pasta of pizza nog lekkerder smaakt? Wanneer je ‘m zelf gemaakt hebt. En dat is precies wat we je op een aantal plekken in Italië laten beleven. Op Sicilië leer Roberto je de kneepjes van het vak pizzabakker. En in Umbrië verblijf je op het platteland en leer je pasta maken van di mamma. Natuurlijk moet er ook geproefd worden. Wijnliefhebbers? Kies dan voor de Toscaanse picknick met wijnproeverij!

4. Nachtje bij de boer

Midden op het eiland Sicilië hebben we een fijne agriturismo met zwembad gevonden, letterlijk in the middle of nowhere. De rust, het uitzicht, de gastvrije familie, je komt hier helemaal relaxt weer vandaan. Wij vinden het erg leuk om tijdens ons verblijf hier ook een handje te helpen en letterlijk een kijkje te nemen op deze typisch Italiaanse boerderij. Ook voor de kids super leerzaam. De rest van de dag plonzen we in het zwembad en lezen we eindelijk dat boek uit dat we mee hebben.

5. Per vespa de paden op

Boerenlandweggetjes met aan weerszijde een rij cipressen. Glooiende heuvels met hooibalen en wijnranken. Hoe kun je dit landschap nou het beste op je laten inwerken? Per Italiaanse vespa natuurlijk. Ze staan in San Gimignano voor je klaar. Onze tip: zorg dat je er al vroeg in de ochtend bent, dan verken je eerst op je gemak dit leuke Italiaanse dorp en kun je alvast wat prosciutto, meloen en broodjes voor onderweg kopen. Je krijgt van ons een helm en routekaart mee en zo kun de hele dag op pad.

Algemene-informatie-italië

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern