Costa Rica met kinderen

Reizen met kinderen

Bouw je Costa Rica familiereis

Met het gezin een reis naar Costa Rica maken? Doen! Of je nu met kleine kinderen of tieners reist, Costa Rica is geschikt voor het hele gezin.

Slinger met je kids door de boomtoppen in het nevelwoud, zwem onder een waterval aan de voet van een vulkaan en relax op een reggaestrand aan de Caribische kust. Costa Rica is het meest ontwikkelde en veiligste land van Midden-Amerika en de vriendelijke bevolking spreekt bovendien goed Engels. We hebben een aparte website voor Costa Rica-reizen met kinderen en tieners: Riksja Family Costa Rica.

Met je huurauto reis je met je gezin vrij door het land. De dagafstanden zijn kort en de landschappen divers. Je reist op een relaxed tempo en blijft vaak wat langer op een plek, want het reizen door Costa Rica is namelijk best intensief. Je slaapt onderweg in kleinschalige hotels met familiekamers en een zwembad, zoals comfortabele junglehuisjes, een ecolodge aan een schildpadstrand of een landhuis met vlindertuin.

Naast het verblijf en je vervoer zijn ook een aantal een leuke, niet te missen activiteiten al inbegrepen in je Costa Rica-rondreis. Per kano glijd je over groene kanalen door het regenwoud, zodat je als ‘Freek in het Wild’ dieren kunt spotten. Of zoek het hogerop, door aan een kabelbaan door de mistige boomtoppen te zoeven.

Collega en reismama Mariska is in Costa Rica geweest en heeft hier een blog over geschreven.

Costa Rica combineren met Panama en Nicaragua

Wil je Costa Rica graag combineren met buurlanden Panama en Nicaragua? Dat kan! In Nicaragua proef je Spaans-koloniale invloeden terwijl je in Panama op de eilanden veel indiaanse invloeden vindt. Beide landen bieden tal van snorkel- en duikmogelijkheden. Houd er wel rekening mee dat de langere reistijden jullie familiereis pittiger maakt. In deze landen bieden wij geen reizen aan die speciaal op families gericht zijn. Wel proberen we voor gezinnen kamers naast elkaar te boeken en kunnen we meer rust in de reis in plannen.

Riksja Family: samen de wereld ontdekken

Naast Costa Rica bieden we nog een groot aantal kindvriendelijke bestemmingen aan. Deze bestemmingen vind je terug op de website van Riksja Family. Riksja Family bestaat uit een team van reizende ouders én reisfanaten. Zij adviseren je uit eigen ervaring over het reizen met kinderen: van baby’s tot tieners.

“Je kinderen laten je met een onbevangen blik naar de wereld kijken. Maar bovenal is contact met de lokale bevolking veel sneller gemaakt. Reizen met kinderen brengt je zo echt dichter bij het land.” – Leonie, bestemmingsexpert Riksja Family.