Naar boven

Roadtrip door de Andes: Carretera Austral & Ruta 40

bouwsteen

 • Reisschema:
  Puerto Varas - Bariloche - Esquel - Futaleufú - Chaitén - Hornopirén - Puerto Varas
 • Reisduur:
  7 dagen / 6 nachten
 • Activiteit:
  Ontdek de wildernis van Patagonië met je huurauto
 • Reissom:
  vanaf € 945,- p.p. bij 2 personen
 • Huurauto:
  vanaf € 455,- per 4x4 auto
 • :
  inclusief ongelimiteerd aantal kilometers en WA verzekering
 • Reisperiode:
  oktober t/m april
patagonie roadtrip
Decorative torn edge

Dag 1 – Puerto Varas – Bariloche

Vol enthousiasme start je vandaag aan een nieuw avontuur. Het eerste gedeelte van de route is het langste maar ook het gemakkelijkste te rijden. De route leidt je eerst via de snelweg naar Osorno. Neem vanaf hier de kronkelende landweggetjes richting de Argentijnse grens. Als je de grens over bent gestoken vervolg je de reis over de bekende zeven meren route naar Bariloche. Je passeert de helderblauwe meren die verscholen liggen tussen de bergen en achter de bomen. Onderweg is er bij ieder meer gelegenheid voor een fotostop. Eenmaal in Bariloche kun je bijkomen van de indrukken van deze eerste dag en als je nog puf hebt is het zeker de moeite waard het sfeervolle stadscentrum te verkennen.

Decorative torn edge

Dag 2 – Ruta 40 Bariloche – Esquel

Vandaag kun je wat langer uitslapen en als je wil, kun je nog wat meepakken van Bariloche en het uitzicht op het Nahuel Huapi meer. Je rolt verder over de Ruta 40 in zuidelijke richting. Meren blijven opdoemen langs de route, je kijkt je ogen uit.

Wij stopten in het bohemian plaatsje El Bolsón waar we een tijdje over de markt struinden. Lokale ambachtslieden verkopen hier hun handgemaakte producten. Je vind hier sieraden, zeep, kleding, houtsnijwerk en onmisbaar om te proberen zijn de lokale lekkernijen. Wist je dat Argentijns Patagonië ook een walhalla is voor bierliefhebbers? Dit is een goede plek om hiermee kennis te maken. Drink niet te veel want vanaf hier is het nog twee uur rijden naar Esquel. Hier hebben we een accommodatie centraal in het centrum gekozen. Als je een beetje buiten de stad wilt blijven, is onze Special Stay een aanrader.

Decorative torn edge

Dag 3 – van Argentinië naar Chili: Esquel –  Futaleufú

Als je het maximale uit je dag wilt halen ga je vroeg uit de veren vandaag. De afstand die je af zal leggen is niet lang, maar je kunt vanuit Trevelin een omweg maken naar het Nationaal Park Los Alerces. Hier groeien de zeldzame gelijknamige bomen, waarvan sommigen een hoogte tot 60 meter bereiken.

Na de grensovergang bereik je vrij snel Futaleufú. Je wordt hier warm onthaalt door de hoteleigenaren. Je kunt de rest van de dag lekker relaxen aan het zwembad óf kies ervoor om de omgeving te verkennen op een gave manier: raften! Laat het ons weten als je deze excursie wilt bijboeken. De rafttochten zijn beschikbaar in verschillende moeilijkheidsgraden. Welk avontuur ga jij aan?

Decorative torn edge

Dag 4 & 5 – Futaleufú naar Lago Yelcho

Een opwindend stuk weg langs Lago Yelcho wacht op je. Omdat het grootste gedeelte van deze route onverhard is, zul je niet snel gaan. Je hebt ook geen haast want terwijl je over de weg hobbelt, beloont de natuur je met een schouwspel van het heldere meer omringd door de bergen van de Andes. Je comfortabele verblijfsplaats voor de aankomende twee nachten bereik je na ongeveer 3,5 uur en is direct aan het meer gelegen. Omdat de afgelopen dagen van jouw Patagonië roadtrip intensief zijn geweest, vinden wij dit de een uitstekende plek om je wat langer te settelen. Zo kun je op je eigen tempo de omgeving verkennen. Ga het meer op met een hengel of neem de benenwagen en bewandel een van de idyllische wandelroutes die de omgeving rijk is.

Decorative torn edge

Dag 6 – Lago Yelcho naar Hornopirén

Vol nieuwe energie zet je de reis voort door dit authentieke, dunbevolkte stukje Chili.  Terwijl de condors je vanuit de lucht gadeslaan waan jij je een weg over de glooiende wegen richting Hornopiren. Je rijdt dwars door het nationale park Pumalin. Onderweg passeer je de rokende Chaitén Vulkaan. Je rijdt over vele bruggetjes die je helpen de andere kant van de met smeltwater gevulde beekjes te bereiken tot je aankomt bij de ferryovergang. Na 45 minuten bereik je de overkant waarna je verder rijdt tot aan Hornopirén. Dit is een klein vissersdorp gelegen aan de rand van een fjord. Je slaapt vannacht in een knusse hosteria waar de gastheer en -vrouw met liefde een maaltijd met vers gevangen vis voor je bereiden.

Decorative torn edge

Dag 7 – Hornopirén naar Puerto Varas

De laatste etappe van je Carretera Austral selfdrive kun je op twee manieren indelen. Wanneer je wat meer tijd wil doorbrengen in Puerto Varas raden wij je aan de korte route te rijden waarbij je nog een ferrytocht maakt . De meest schilderachtige route is wat ons betreft de langere optie. Het zal je niet verassen dat dit ook de meest hobbelige weg is. Het uitzicht over de serene meren maakt dit uitstapje echter meer dan de moeite waard. Vanaf het plaatsje Ensenada rijd je de laatste 50 km over verharde wegen naar Puerto Varas. Onderweg kun je natuurlijk zo veel (korte) stops maken als dat je wil.

Decorative torn edge

Je avontuur eindigt in Puerto Varas. Wanneer je geen genoeg kan krijgen van je selfdrive door Chili, dan is de bouwsteen Toeren langs fjorden, pinguïns en houten kerken een mooie aanvulling. Je rijdt dan per huurauto over het schiereiland Chiloé: een ander ongerept stukje Chili. Toe aan stad en strand? Reis dan richting het zonnige Valparaíso, deze artistieke havenstad heeft veel te bieden.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Roadtrip door de Andes: Carretera Austral & Ruta 40

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Chiloé
bouwsteen

Chiloé eiland: Toeren langs fjorden, pinguïns en houten kerken

 • Puerto Montt – Ancud – Castro – Puerto Montt
 • 4 dagen/ 3 nachten
 • vanaf € 285,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Valparaiso Chile
bouwsteen

Valparaíso, kleurexplosie aan zee

 • Valparaíso
 • 4 dagen/ 3 nachten
 • vanaf € 365,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Pucon: Merengebied Chili
bouwsteen

Slingerend door Vulkanenland

 • Temuco – Pucon – Puyehue – Puerto Varas of v.v.
 • 6 dagen / 5 nachten
 • vanaf € 795,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Punta Arenas Patagonie
bouwsteen

Punta Arenas: Zeebonk op pinguïneiland

 • Punta Arenas
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 455,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern