Naar boven

Vliegen naar Nieuw-Zeeland

blog

Geschreven op
maandag 18 maart
Geschreven door
Lenneke van de Mast

Zoals er verschillende wegen naar Rome leiden is dat ook het geval met Nieuw-Zeeland. Er zijn steeds meer luchtvaartmaatschappijen die naar Nieuw-Zeeland vliegen en dat is fijn voor de prijs van je tickets. Zo kun je zelf bepalen wat je uitgeeft. Als je bereid bent om vaker over te stappen of langere wachttijden te hebben op vliegvelden, dan betaal je vaak minder voor je ticket. Daarnaast is het mogelijk om via het oosten of het westen te vliegen. Zie je door de bomen het bos niet meer? We zetten graag wat informatie en tips voor je op een rijtje.

Via Amerika vliegen

Als je via Amerika naar Nieuw-Zeeland reist of terug dan maak je een overstap in Los Angeles of San Francisco en vlieg je met Air New Zealand. Dit zijn beiden leuke steden voor een stopover. Bij een stopover onderbreek je de lange vluchten met een aantal overnachtingen. Even tijd om bij te komen, en deel van je jetleg weg te werken of gewoon een mooie stad verkennen. Eventueel zou je ook nog een stop kunnen maken halverwege de Grote Oceaan, op Fiji. Houd er wel rekening mee dat het beste reisseizoen voor Fiji niet gelijk loopt met dat van Nieuw-Zeeland.

 

Via het oosten vliegen

Als je via het oosten vliegt dan zijn er ontzettend veel luchtvaartmaatschappijen om uit te kiezen. Je vliegt bijvoorbeeld  met Emirates via Dubai,  met Singapore Airlines via Singapore, met Cathay Pacific via Hong Kong en met Qatar Airlines via Doha. Bovenstaande behoren stuk voor stuk tot de beste maatschappijen van de wereld. Ze staan bekend om de fijne beenruimte en de goede service aan boord. Er zijn ook luchtvaartmaatschappijen zoals China Airlines en China Southern die relatief voordelig zijn maar wel een iets mindere service bieden en bovendien lange wachttijden hebben tijdens de overstap. Wij werken daarom niet vaak met deze luchtvaartmaatschappijen. Welke luchtvaartmaatschappij je kiest is natuurlijk aan jou, maar we wijzen je graag op deze voor- en nadelen.

 

Lange of korte overstap? En waar dan?

Er zijn maatschappijen met een hele korte overstap of waarbij je juist lang moet wachten op een vliegveld. Het is heel persoonlijk wat je prettig vindt. Zo heb je met Cathay Pacific vaak een overstap die tussen de zes en negen uur duurt. In die tijd mag je de luchthaven af om de stad te ontdekken, kunnen we een dagkamer in een hotel regelen of boek je een comfortabele lounge. Met Singapore Airlines heb je (naar Auckland) juist een hele korte overstap. Feitelijk stap je het vliegtuig uit en dan weer in. Veel reizigers vinden dit fijn, ook omdat je tegen middernacht in Auckland aankomt en direct kunt gaan slapen. Andere reizigers vinden het niet prettig om bijna 24 uur achter elkaar in een vliegtuig te zitten. Als je met Singapore Airlines naar Christchurch vliegt, heb je wel een langere overstap. Dan heb je tijd om Singapore te ontdekken of regelen we voordelig een dagkamer op de luchthaven. Als je kiest voor Emirates of Qatar Airlines, dan is je overstap nog voor de helft van de afstand van je vlucht en houd je dus een langere vlucht over tussen het Midden-Oosten en Nieuw-Zeeland. Van Doha, Qatar naar Auckland is het nog ruim zeventien uur vliegen.

 

Tussenstop met overnachting?

Als je de vluchten graag wilt onderbreken dan kan een tussenstop met overnachting een goed idee zijn. De meeste luchtvaartmaatschappijen vliegen maar via één stad. Als je bijvoorbeeld graag in Singapore een stopover wilt maken, dan kom je vaak automatisch uit bij een vlucht met Singapore Airlines. Houd er wel rekening mee dat deze nacht van je tijd afgaat in Nieuw-Zeeland zelf. Als je al niet heel lang hebt in Nieuw-Zeeland, dan is dit wel iets om goed over na te denken. De meeste reizigers kiezen voor een tussenstop met overnachting op de heenweg, maar dit kan natuurlijk ook op de terugweg of beide. We regelen bij een stopover een hotel en je transfer. Ook een tussenstop in Thailand, op Bali of Langkawi behoren tot de mogelijkheden.

 

Hoe vaak overstappen?

Er zijn verschillende opties in hoe vaak je overstapt tijdens je vlucht naar Nieuw-Zeeland. De maatschappijen met de minste overstappen zijn Cathay Pacific en Singapore Airlines. Zij vliegen namelijk zonder overstap heen en weer tussen Christchurch en Azië. Let wel: Cathay Pacific vliegt alleen tussen 1 december en 28 februari rechtsstreeks tussen Christchurch en Azië. Bij alle andere maatschappijen heb je, vanaf Christchurch, vaak een extra overstap in Auckland of Australië. Gelukkig zijn dat bijna altijd goede aansluitingen, maar dit is wel iets om in gedachten te houden.

 

Economy Class, Premium Economy Class of Business Class?

De Economy Class bij maatschappijen als Singapore Airlines en Cathay Pacific hebben vrij veel beenruimte en waarschijnlijk meer dan je wellicht gewend bent van bijvoorbeeld KLM. De stoelen zijn ergonomisch ontworpen en eten, drankjes, snacks, dekens, koptelefoons en kussens zijn allemaal inbegrepen. Bij sommige maatschappijen is het nog mogelijk om na je boeking nog stoelen met extra beenruimte bij de nooduitgang te regelen. Dit zijn maar een paar stoelen per vlucht en de kosten liggen relatief hoog, circa € 300,- per persoon voor een retour. Je zou ook kunnen kiezen voor Premium Economy Class. Dit is een, vaak met gordijnen, afgescheiden cabine waar de stoelen meer beenruimte hebben en nog verder naar achteren verstelbaar zijn. Ook mag je vaak meer bagage meenemen, is er een speciale check-in en mag je eerder aan boord. De extra kosten voor Premium Economy Class zijn bij Cathay Pacific en Singapore Airlines ongeveer € 750,- per persoon voor een retourvlucht. Als je interesse hebt in een vlucht in Business Class dan helpen we je daar ook graag verder mee.

We hopen dat je met bovenstaande tips een keuze kan maken. Wij voorzien je graag van advies en zoeken eventueel meerdere vluchtvoorstellen op. Handig om van te voren al eens na te kijken of je graag een stopover zou willen bijvoorbeeld.

background-pattern