Naar boven

Rode Rots

bouwsteen

 • Reisschema:
  Alice Springs - Ayers Rock - de Olga's - Kings Canyon - Alice Springs
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Activiteit:
  wandeling met gids bij Ayers Rock, Valley of the Winds en Kings Canyon
 • Reissom:
  € 925,- p.p. bij 2 personen
 • Reisperiode:
  aanbevolen mei – oktober (november – april erg heet en regenseizoen)
 • Opmerking:
  de standaard tour is niet geschikt voor reizigers onder de 15 jaar oud en de gemiddelde leeftijd is 18-40 jaar.
✓ Kampeerreis door de ruige Outback

✓ Overnacht in een Australische Swag onder de prachtige sterrenhemel

✓ Ontdek de legendes en geheimen van Ayers Rock

✓ Voor een meer comfortabele variant kies dan de Colonial Way (vertrek alleen mogelijk op dinsdag)

✓ Vertrek dagelijks mogelijkToch liever individueel reizen en zelf rijden? kies dan voor onze bouwsteen Dreamtime in de Outback.
Decorative torn edge

Dag 1 Alice Springs – Olga’s – Ayers Rock

(lunch/diner)

Vandaag vroeg uit de veren want om 6.00 uur start je Uluru groepsreis ofwel de trip naar Ayers Rock. Je wordt opgehaald bij je hotel en nadat ook andere reizigers zijn opgehaald ga je per bus de oneindige woestijn van Australië in. De gids aan boord vertelt alvast wat je de komende dagen allemaal kunt verwachten. Na een uurtje of twee lijkt het alsof je Ayers Rock ziet opdoemen, maar als je dichterbij komt blijkt deze rots platter te zijn; dit is Mount Connor. Je maakt een stop om even je benen te strekken en rijdt daarna door naar een typische Outback-boerderij. Toen wij hier aankwamen stond de zon aan de hemel waardoor de woestijn een roodpaarse gloed had. Wie weet kom je onderweg nog een kudde kamelen tegen. Ze zijn uit Saoedi Arabië hierheen gehaald als lastdier, omdat ze zo goed tegen de droogte kunnen.

Decorative torn edge

Vervolgens rijd je verder naar het Ayers Rock resort voor de lunch. Een stop bij het bezoekerscentrum waar je veel te weten komt over de lokale Aboriginal geschiedenis en waarom Uluru zo belangrijk is voor hen, is zeker de moeite waard. Tijdens de wandeling rond de voet van de Rock die je samen met de gids maakt, kom je mooie grotten met rotstekeningen tegen en krijgen alle verhalen die je net hebt gehoord nog meer betekenis. De gids zorgt ervoor dat je op tijd een goed plekje hebt om de zonsondergang bij Uluru te zien. Uluru is de Aboriginal naam voor Ayers Rock en betekent ‘Ontmoetingsplek’. De rots verandert van felrood naar diep donker bruin tot uiteindelijk donkerpaars. Houd camera’s dan ook in de aanslag. ’s Avonds in het kamp maakt de gids een bbq-diner klaar en wissel je met medereizigers bij het kampvuur reiservaringen uit. Check of je nog genoeg batterij/accu hebt voor morgen, het is hier niet makkelijk opladen.

Decorative torn edge

Het is ook mogelijk om deze dag je Uluru groepsreis in Ayers Rock te starten in plaats van Alice Springs. Je mist dan de kameelboerderij en vijfhonderd kilometer Outback, te overzien als je niet veel tijd hebt of als de vlucht naar Alice Springs vol zit. Je stroomt dan in vanaf het Ayers Rock resort vanaf de lunch en wandelt met de groep om de rots.

Standaard slaap je in een Australische swag (buitenslaapzak). Wil je liever in een pop-uptentje slapen, dan betaal je ter plaatse AU$ 60,- pp. Kies je voor de upgrade versie van de bouwsteen (Colonial Way) dan slaap je standaard in permanente safaritenten.

Decorative torn edge

Dag 2 Ayers Rock – Kings Canyon

(ontbijt/lunch/diner)

Vroeg op voor de net zo spectaculaire zonsopgang bij de rode rots; vanaf ons kamp heb je een goed uitzicht. Daarna is het tijd voor de Olga’s, in het Aboriginal ook wel Kata Tjuta genoemd. De grootste rots, Mount Olga, torent zelfs tweehonderd meter boven Ayers Rock uit. Hier wandel je zo’n anderhalf uur door de Valley of the Winds. Een indrukwekkende wandeling tussen de diep rode rotsen en de groene valleien, waarbij je zelfs wilde grasparkieten kan spotten. Wij bleven hier fotograferen omdat je achter elke rotspartij weer wat anders ziet.

Na het bezoek aan de ronde domen van de Olga’s en je lunch, reis je verder richting Kings Canyon. Onderweg stopt de gids nog een paar keer. Gelukkig, want de vergezichten over de Outback leveren weer wat mooie foto’s op. Aangekomen bij ons privé-kamp op een cattle station, ga je hout sprokkelen voor het kampvuur.

Decorative torn edge

Dag 3 Kings Canyon – Alice Springs

(ontbijt/lunch)

Omdat je vlakbij slaapt en vroeg vertrekt, heb je vóór de hitte en aankomst van andere reizigers al een stuk in stilte gelopen langs de steile wanden van de diepe Kings Canyon.
Zo’n vier uur wandel je, eerst omhoog, dan over de kam en daarna daal je af langs de pastelkleurige zandstenen wanden. Je ziet bizar gevormde rotsformaties met namen als ‘het Amfitheater’ en ‘The Lost City’. Ze lijken wel op de ruïnes van een verloren stad. Er groeien vele soorten planten, waaronder zeldzame varens. Aan het eind kom je in de groene ‘Garden of Eden’. Een kleine, omsloten oase met varens en een poel midden in de woestijn. Ook zie je de adembenemende North en South Walls, zo’n tweehonderd meter hoog. Na de lunch reis je dwars door de ruige woestijn terug naar Alice Springs, waar je rond 17:30 uur aankomt. Vanavond reserveren we een nacht in een centraal gelegen hotel zodat je in de nabij omgeving ter afsluiting van de trip met je mede-reisgenoten nog een hapje kunt gaan eten.

Decorative torn edge

Dag 4 Vertrek Alice Springs

Alice Springs werd in 1871 gesticht als tussenstation voor de telegraaflijn van Adelaide naar Darwin. De rivier ‘Todd’ is vernoemd naar het toenmalige hoofd van de posterijen van South Australia, Charles Todd, de stad naar zijn vrouw Alice. Alice Springs nu is een kleine stad met zo’n 26.000 inwoners, midden in de vlakke woestijn en omgeven door de bergketens van de Mac Donnell Ranges. Er hangt een beetje een ‘settlers’ sfeertje, zo ver van de grote steden in het zuiden of oosten. Het licht valt wat onwerkelijk op de witte gebouwen in rood-geel landschap en de felle zon op het zand, de ‘rivier’ dwars door de stad staat altijd droog, kortom je bent op een bijzondere plek.

Vanuit Alice Springs kun je je reis vervolgen met een binnenlandse vlucht naar bijvoorbeeld Cairns, Sydney of Darwin.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Rode Rots

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Australie groepsreis noord lookout
bouwsteen

Parken van het Noorden

 • Darwin - Litchfield National Park - Kakadu National Park - Jim Jim & Twin Falls - Katherine Gorge - Darwin (Arnhemland variant mogelijk)
 • 7 dagen/ 6 nachten
 • vanaf € 795,- p.p. bij 2 personen & vanaf 1.995 bij 1 persoon
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Australië Sydney
bouwsteen

Easy going Sydney

 • Sydney
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 385,- p.p. bij 2 personen (prijzen met Oud & Nieuw op aanvraag)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern