Naar boven

Slapen onder de sterren

bouwsteen

 • Reisschema:
  Alice Springs - Ayers Rock - Kings Canyon - Western MacDonnell Ranges - Eastern MacDonnell Ranges - Alice Springs
 • Reisduur:
  6 dagen / 5 nachten
 • Activiteit:
  wandeling met gids bij Kata Tjuta, Ayers Rock, Kings Canyon, Ormiston kloof, Trephina kloof en spookstadje Arltunga
 • Reissom:
  € 1.469,- p.p. bij 2 personen/ 854 p.p. bij 1 persoon
 • Reisperiode:
  aanbevolen mei – oktober (november – april erg heet en regenseizoen)
✓ Je verblijft in permanente camps waar je in een tent of in de open lucht slaapt.

✓ Met stoere 4WD truck ga je de Outback in

✓ Ervaren gids

✓ De gemiddelde leeftijd ligt tussen 30 en 45 jaar

✓ Vertrekt op zondag
Australië kamperen
Decorative torn edge

Dag 1 – Alice Springs – Ayers Rock

(diner)

Vroeg in de ochtend word je opgehaald en vertrek je met de 4WD richting Uluru, de Aboriginal naam voor Ayers Rock. Het is ook mogelijk om alvast die kant op te vliegen en te starten vanaf Yulara, een kleine plaats in het meest zuidelijke deel van de Northern Territory, waar je Australische Outback avonturen beginnen. Yulara is de gateway naar het Uluru-Kata Tjuta National Park waar grote rode rotsformaties liggen van naar zeggen zo’n 500 miljoen jaar oud. Reis verder naar Uluru, ook wel bekend als Ayers Rock, niet te missen in het verder toch wel platte landschap.

Totale wandelduur vandaag: +/- 1 uur  

Decorative torn edge

Eind van de middag maak je je op voor hét moment van de dag: zonsondergang bij Uluru. Alles klaar en ready? Ga zitten en geniet. Je ziet hoe de heilige rots langzaam verandert van kleur; eerst felrood, dan diep donker bruin tot uiteindelijk donkerpaars. Een half uur hoor je ooh, aah, en wow om je heen. In het kamp wacht het hartige diner je op. Vanavond kampeer je vlakbij Ayers Rock op een exclusief stukje Outback in een eenvoudige safaritent of een swag (slaapzak) bij het kampvuur. Je hebt gedeelde faciliteiten. Bij het knisperende houtvuur en met de heldere sterrenhemel boven je, val je in slaap.

Decorative torn edge

Dag 2 – Ayers Rock zonsopkomst – Kings Canyon

(ontbijt/lunch/diner)

Vroeg op voor de net zo spectaculaire zonsopgang bij de 348 meter hoge Rock. Er zijn veel reizigers die de klim naar de top maken, zo’n 1,6 kilometer vrij steil omhoog, waarvandaan je een weids uitzicht hebt. We moedigen dit niet aan omdat de oorspronkelijke bewoners van Australië, de Aboriginals, de berg als heilig beschouwen. Wandel naar de grottekeningen vlakbij Mutitjulu Waterhole, waar je een Anangu gids ontmoet en meer leert over de tradities en etsen van de traditionele bewoners. In het Cultural Central vind je een uitgebreide collectie van Aboriginal kunstwerken. Na een lokale lunch is het nog zo’n 3,5 uur rijden naar je volgende campsite (met gedeelde faciliteiten) in het Watarrka National Park (met de twee kilometer lange Kings Canyon). Diner is served bij het kampvuur en vervolgens kruip je in je swag of stap je je tent in voor de nacht.

Decorative torn edge

Dag 3 – Kings Canyon – Westelijke MacDonnell Ranges

(totale reistijd vandaag is ongeveer 5 uur – ontbijt/lunch/diner)

Deze ochtend maak je een trekking langs pastelkleurige zandstenen wanden en rotsformaties met namen als ‘het Amfitheater’ en ‘The Lost City’. Ze lijken soms wel op de ruïnes van een verloren stad. Er groeien veel plantensoorten, waaronder zeldzame varens. Ook zie je de North en South Walls, rotswanden van zo’n tweehonderd meter hoog. Na deze hike geniet je van een welverdiende lunch. Er is wat tijd om te relaxen voordat je verder reist naar de Western MacDonnell Ranges over een dirt road die zo typisch is voor de Red Centre. Ook vanavond slaap je in een permanent tentenkamp met gedeelde faciliteiten.

Totale wandelduur vandaag: +/- 3 uur  

Decorative torn edge

Dag 4 – Westelijke MacDonnell Ranges

(ontbijt/lunch/diner)

Vandaag doorkruis je de uitgestrekte Western MacDonnell Ranges verder. Verken de mooie Ormiston kloof, een goede plek om wallabies en ander wildlife te spotten. Reis verder naar Ellery Creek Big Hole waar je heerlijk kan pootje baden, een populaire plek om af te koelen. Je gids zoek voor vanavond een geschikte plek op om het bush camp voor vannacht op te zetten.  

Totale wandelafstand vandaag: +/- 10 kilometer 

Decorative torn edge

Dag 5 – Oostelijke MacDonnell Ranges

(ontbijt/lunch)

Een gebied dat vaak wordt overgeslagen is het oostelijke gedeelte van de MacDonnell Ranges, misschien wel een van de Outback’s best bewaarde geheimen. Het thuisgebied van het Arrernte volk, de oorspronkelijke bewoners van het land. Leer meer over het rupsenverhaal tijdens een korte wandeling naar Emily Gap, een belangrijke spirituele site voor het Arrernte volk. Rijd verder naar de Trephina kloof waar een wandeling start die je langs kliffen en een rijk vogelgebied brengt. Lunchen doe je bij het historische Ross River Homestead, voordat je doorreist naar spookstadje Arltunga. Dan is het tijd om terug te keren naar Alice Springs waar je Outback avontuur eindigt.

Decorative torn edge

 

‘Alice’ is een van de weinige bewoonde plaatsen in de Outback. Ondanks dat het hier inmiddels een komen en gaan is van reizigers op weg naar Ayers Rock, blijft Alice echt dorpse sfeer houden. Klein, gemoedelijk, stoffig en met een typische pionierssfeertje; tikkeltje ruig en vleugje saai.

Omdat je pas rond 18:00 uur in Alice Springs aankomt is het te laat om nog door te vliegen naar een andere bestemming. Daarom reserveren we vanavond een nachtje in een centraal gelegen hotel zodat je in de nabij omgeving ter afsluiting van de trip met je medereisgenoten nog een hapje kunt gaan eten. Na een paar dagen kamperen vonden wij het erg fijn om het stof van ons af te spoelen en in een comfortabel bed te slapen.

Decorative torn edge

Dag 6 – Vertrek Alice Springs

Vandaag eindigt deze bouwsteen en vervolg je jouw reis door de rest van Australië. Zoals gezegd ligt Alice Springs een beetje in ’the middle of nowhere’, het is ongeveer 1500 km naar Darwin in het noorden, 1500 km naar Adelaide in het zuiden en 2400 km naar Cairns aan de oostkust. De meeste reizigers vervolgen hun reis dan ook per vlucht.

Met de Kroko’s in de bush verken je vanuit Darwin de tropische wetlands van het Kakadu National Park en de watervallen van Litchfield NP. Je komt metershoge termietenheuvels tegen en gaat crocs spotten tijdens een boottocht over de Mary River.

Met Smoothie op het palmstand verblijf je in een resort aan een tropische baai nabij Cairns en ga je een dagje snorkelen op het Great Barrier Reef. Een ideale plek om je reis af te sluiten of om vanaf daar de oostkust te verkennen

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Slapen onder de sterren

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Australie groepsreis noord lookout
bouwsteen

Parken van het Noorden

 • Groepbouwsteen (min 8 - max 15 personen)
 • Darwin - Arnhem Land - Kakadu National Park (Jim Jim Falls) - Katherine Gorge - Litchfield National Park - Darwin
 • vanaf € 791,- p.p. bij 2 personen & vanaf 1.995 bij 1 persoon
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Kroko’s in de bush

 • Groepbouwsteen
 • Darwin - Mary River - Kakadu National Park - Litchfield National Park - Darwin
 • vanaf € 855,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Australië Palm Cove
bouwsteen

Smoothie op het palmenstrand

 • Great Barrier Reef - Palm Cove strand
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 507,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Australië Sydney
bouwsteen

Easy going Sydney

 • Sydney
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 414,- p.p. bij 2 personen (prijzen met Oud & Nieuw op aanvraag)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern