Zes perfecte najaarsbestemmingen

In het najaar op reis willen, maar niet kunnen kiezen waarheen … Dat (luxe)probleem herkennen we. Er zijn natuurlijk tal van bestemmingen op de wereld die het ontdekken waard zijn, maar welke landen lenen zich het best de herfstmaanden? Dit zijn zes najaarsbestemmingen waar je het zonnetje nog op je bol hebt én waar je de uitzichten niet hoeft te delen met tal van andere toeristen. Klinkt goed, toch? Lees dan snel verder!

#1 Marokko: dichtbij en toch ver weg

marokkowoestijn
Marokko is een ideale vakantiebestemming: je hoeft er niet ver voor te vliegen en toch beland je in een compleet andere wereld. Een ideale bestemming om er even een week tussenuit te gaan. En waarom dan niet in het najaar? De temperaturen liggen dan met een gemiddelde van 25 graden net iets lager dan in de zomer, waardoor je meer kunt ondernemen. Wandel rond in de koningssteden, hobbel op een dromedaris door de woestijn of maak een trekking door het Atlasgebergte. Als afsluiter kun je nog uitwaaien op het strand bij Essaouira.

Kom in Arabische sferen bij Riksja Marokko.

#2 Nieuw-Zeeland: alles in bloei

Als bij ons de herfst begint, start in Nieuw-Zeeland de lente. Het zonnetje schijnt, lammetjes staan in de wei en bloemen zijn volop in bloei. Onze favoriete plek is Lake Tekapo op het Zuidereiland, want rond deze tijd wordt het helderblauwe meer omzoomd door een berghelling vol bloeiende paarse lupines. Een geweldig gezicht! Deze plek combineer je makkelijk met een bezoek aan Mount Cook.

Kijk voor meer inspiratie op Riksja Nieuw-Zeeland.

#3 Nepal: bommetjevol cultuur en natuur

nepalbergen

Heb jij even geluk: het najaar is de ideale tijd om naar Nepal te reizen. In onze herfstmaanden is het er lekker zonnig, waardoor je alle denkbare activiteiten kunt ondernemen. Kies jij voor natuur of voor cultuur, of ga je gewoon voor allebei? Wandel door het Himalayagebergte, spot neushoorns in de jungle of bezoek tempels, stoepa’s en kloosters in de Kathmandu-vallei. Zowel het boeddhisme als het hindoeïsme is overal zichtbaar en monniken in rode gewaden bepalen – zeker op belangrijk religieuze plekken – dan ook het straatbeeld.

Lees meer op Riksja Nepal.

#4 Andalusië, Spanje: waar Europa en Afrika samenkomen

spanjeandalusie

Is het Europees? Is het Arabisch? Het is allebei: in de Spaanse regio Andalusië proef je de invloed van de zuidelijke landen, letterlijk én figuurlijk. Zo vind je nergens anders ter wereld een kathedraal en een moskee ineen. Je kunt natuurlijk proeven van de typisch Spaanse chorizo, maar ook van Arabische specerijen als kaneel en saffraan. Andalusië is genieten in het najaar. Het is er nog lekker warm en toch kun je wel al het zand vinden tussen de strandbedjes. De temperaturen laten het gelukkig prima toe om van alles te ondernemen: wandel door de bruisende stad Sevilla, ga surfen aan de kust of volg een Spaanse kookworkshop.

Laat je inspireren op Riksja Zomerzin.

#5 India: belevenissen van noord tot zuid

indiatrappen

Temperaturen tussen de twintig en dertig graden en slechts af en toe een verkoelende regenbui: dat is India in het najaar. In het chaotische, indrukwekkende Varanasi in Noord-India lopen vies, schoon, rijk en arm vloeiend in elkaar over. Vind een plekje om te zitten en aanschouw de rituelen aan de Ganges-rivier, waar de Indiërs badderen, wassen, bidden, offeren en geliefden cremeren, allemaal in hetzelfde water. Een bezoek aan de uit liefde gebouwde Taj Mahal in Agra mag eigenlijk ook niet ontbreken. Liever naar het zuiden van India? Verken de backwaters vanaf een traditionele rijstboot en spot wilde olifanten in de jungle.

Neem een kijkje op Riksja India.

 #6 Myanmar: in volle glorie

myanmarbagan

Een moessonregentje op zijn tijd is misschien geen probleem, maar toch doe je er goed aan om in sommige landen het regenseizoen te vermijden. In de herfst is de moessontijd in Myanmar net achter de rug. Het resultaat? Alle velden en bossen staan in groei en bloei. Natúúrlijk breng je een bezoek aan indrukwekkend Bagan: fiets tussen duizenden tempels, stoepa’s en kloosters en zie vanaf het dak van een van de tempels hoe de ondergaande zon de vallei verlicht. Bij Inle Lake kun je een trekking maken langs bergstammen, waar je keer op keer vrolijk ontvangen wordt door de bewoners. Vaar over het meer langs houten paalhuizen en tal van beenroeiers – hoe doen ze dat toch? – en sluit je tijd in Myanmar relaxed af op het strand van Ngapali.

Lees meer op Riksja Myanmar.

Reis je toch liever in onze zomermaanden? Of kun je alleen weg in de zomervakantie? Geen probleem: we hebben per bestemming de ideale reismaanden voor je op een rijtje gezet. Of vraag jouw portie reisinspiratie aan.