Ga naar inhoud

Riksja Travel
Costa Rica, Panama & Nicaragua

Reisverslag van Merita en Anita

Blog
Teruggekomen van een vierweekse rondreis door Costa Rica, stuurden Merita en Anita ons een enthousiast en uitgebreid verslag van hun ervaringen in dit diverse land.
Geschreven opvrijdag 27 maart
Geschreven doorKiki van Nes

Ze vinden het leuk als wij dit met jullie delen. Als je bezig bent met het plannen van een Costa Rica-reis, kun je hopelijk hiermee inspiratie opdoen.

Lees hieronder het reisverslag en laat je meevoeren met de belevenissen van Merita en Anita:

Vier weken door Costa Rica reizen met Riksja Costa Rica; wat een geweldige reis en zo’n mooi en divers land!

Het heerlijke van Riksja Travel vinden we dat je met de bouwstenen de reis zelf kunt samenstellen en aanpassen naar eigen behoefte en wensen, naast dat je zeker weet dat alles goed is geregeld. Vanwege onze eerdere ervaringen hadden we bij aankomst in Costa Rica alles al losgelaten. Toen vroeg de dame bij de douane: “Waar gaan jullie naar toe en hoe heet het hotel waar jullie verblijven?” Tja … dat wisten we niet meer. “Er staat een mannetje buiten met alle gegevens”, was ons antwoord. Ja, niet echt handig om dat te zeggen bij de douane natuurlijk. “Waar gaan jullie daarna naartoe?” “Torte … Tortu … Torta … eeeh …” Gelukkig wist ze dat we ‘Tortuguero’ bedoelden en hadden we een douanebeambte in een goede bui, dus we mochten doorlopen. En ja, Tortuguero was fantastisch om te zien. We zaten in het juiste seizoen om de schildpadden eieren te zien leggen op het zwarte strand: een heel bijzondere ervaring. Tijdens alle boottochten door het immens groene regenwoud hadden we het geluk al veel wildlife te zien, zoals luiaards, apen, kaaimannen en toekans. Wat een heerlijk begin van de reis door Costa Rica!

Precies waar we voor gingen: het immens groene, het spotten van wildlife en relaxen aan het strand, wat we daarna deden in het Caribische gebied. Puerto Viejo vonden we een heerlijk sfeertje hebben en in Cahuita hadden we een gids die ons leerde wildlife te spotten. Ideaal voor aan het begin van de reis, waar we veel profijt van hebben gehad! Later tijdens de reis spotten we bijvoorbeeld als eerste een wandelende tak, nog voordat de gids hem had gespot.

In Puerto Viejo hadden we zelf een privétour geregeld bij het Jaguar Rescue Center, een centrum waar alle gewonde wilde dieren worden opgevangen totdat ze weer terug de natuur in kunnen. Omdat we de privétour hadden, kregen we een zeer uitgebreide rondleiding en mochten we bij sommige dieren ook in hun verblijf komen. Wat een mooie kennismaking van het lokale wildlife en daardoor waardeerden we de dieren nog meer als we ze daarna in de vrije natuur zagen!

We vervolgden onze reis verder naar andere regenwouden en ook de vulkanische delen van het land. Je krijgt niet overal de gelegenheid om een kijkje in de krater van actieve vulkaan te nemen … Gelukkig was het weer goed, waardoor we precies zicht hadden in de Poasvulkaan. Een half uur later was het namelijk alweer dichtgetrokken met bewolking. Niks zo veranderlijk als het weer, natuurlijk, 😉

In

Ook de canopy tour vonden we een aanrader om te doen, met name in Monteverde om dan over de toppen van het regenwoud met een zipline te roetsjen. En bij het laatste platform hadden we voor de ‘Superman’ gekozen. Je wordt helemaal in een stevig harnas vastgemaakt zodat je liggend de laatste lijn kunt doen … Echt geweldig om net als een vogel zo vliegend over het groen te gaan.
Ook als je wat minder avontuurlijk bent ingesteld, is het nog steeds fantastisch om al het groen van de regenwouden te zien, de fladderende kolibries voorbij te zien en horen komen en je te laten verrassen welke wildlife je tegen gaat komen, want ook dat blijft natuurlijk altijd afwachten of de neusberen en brulapen op je pad komen.

Wij vonden het heerlijk om de laatste dagen van de reis af te sluiten aan de Pacifische kust, waar het regenwoud overloopt in het strand om nog een paar dagen bij te komen van alle indrukken en het rondreizen in een mooie omgeving. En zo genieten we nog van onze laatste verse vruchtensapjes in het zonnetje en genieten we nog na van dit mooie land en vriendelijke bevolking. Vier weken zijn voorbij gevlogen en we zouden er zo nog vier weken aan vast willen plakken. “Pura Vida!”, zoals de Costa Ricanen dat hier zeggen. Pura Vida indeed!

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

world

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

world