Naar boven

Water, water en nog meer water!

blog

Regen in Costa Rica? Ja …  er komen hier nogal wat regendruppels uit de lucht vallen. Een regenjas heb je dus wel regelmatig nodig tijdens je rondreis door Costa Rica.
Decorative torn edge
Geschreven op
maandag 27 augustus
Geschreven door
Kiki van Nes

Maar dit is ook meteen de reden waarom het er zo ontzettend groen is. De flora en fauna van Costa Rica maken het aantrekkelijk voor reizigers om hier naartoe te gaan. Trek het regenwoud en de jungle in en laat je verrassen door de (water)dieren, planten, bomen, watervallen en nog zo veel meer. Water trekt dieren aan en water zorgt vaak ook voor veel plezier.  “It’s all about water”, je leest er meer over in dit artikel.

Waterdieren

Broedende schildpadden zien, het staat bij menig Costa Rica reiziger op de “wishlist”. Tortuguero Nationaal park, alleen te bereiken per boot, is waar je dan moet zijn. Van juli t/m oktober komen de schildpadden aan land om hun eieren te leggen. Vanaf de boot zie je vast ook kaaimannen. Vaak steken de oogjes maar net boven het water uit, of ze liggen lekker te soezen in de zon. Nier ver van de Pacifische kust ligt het Carara Nationaal Park. Hier kun je vanaf de boot of brug krokodillen zien, de Amerikaanse soort die je hier ziet hebben een imponerend formaat.

Wat lieflijker vind je wellicht de dolfijnen die je uit het  water ziet opspringen. Het hele jaar door heb je langs de kust van Dominical en Corcovado veel kans om dit met eigen ogen waar te nemen. Van november tot maart en van juli tot september heb je misschien ook het geluk om hier walvissen te spotten. Wanneer je Parque Nacional Marino Ballena op de kaart opzoekt, dan zie je dat Punta Uvita grappig genoeg de vorm van een walvisstaart heeft.

En dan nog de “Jesus Christ Lizard”, dit beestje is uniek in zijn soort en rent vliegensvlug over water. Je kunt dit wonderlijke diertje op veel plekken in Costa Rica tegenkomen. Naast dat je in en op het water veel dieren kunt zien, leven er natuurlijk ook veel dieren aan de kant van het water. Dus als je met de boot over de waterwegen vaart zie je aapjes in de boomtoppen springen, hangt er een luiaard in de boom of vliegen er toekans en ara’s over.

Waterplezier

Aan waterplezier is geen gebrek in Costa Rica, je kunt er lekker actief op uit gaan. Ga raften in Sarapiqui, wat ons betreft de leukste plek om dit te doen. Met de kriebels in de buik peddel je door de stroomversnellingen. Ook tuben op de Rio Celeste rivier is een aanrader, in het park zelf mag het niet maar net erbuiten mag je je op de turqoise gekleurde rivier laten meevoeren op het water. Vaar met je kajak over het meer van Arenal, vanaf het meer heb je het uitzicht over de Arenal vulkaan waar rookpluimen uitkomen. De gids wijst je de mooiste routes en uitzichtpunten. Vervolgens kun je je spieren rust geven en gaan badderen in een natuurlijke hotspring.

Je reis ontspannen afsluiten aan de kust? Het geluid van de zee en met je blote voeten in het zand, wij kunnen hiermee altijd heerlijk bijkomen van alle indrukken. Voor de afwisseling kun je gaan surfen of je zet je snorkel en duikbril op. Surfen kan goed bij Samara en Dominical.

En bij Isla Del Caño, ongeveer 20 kilometer uit de kust van Drake Bay ligt een koraalrif. Het is één van de mooiste plekken om te gaan snorkelen of duiken. Een uitstapje naar Bocas del Toro in Panama is ook een goede optie. De stranden hebben fijner en witter zand en er is een rijk onderwaterleven.

Slokje water?

Costa Rica is een land dat voorloopt op het gebied van duurzaamheid. Neem je dopper mee op reis, want op veel plekken in Costa Rica kun je je flesje bijvullen met schoon drinkwater. Dat scheelt een hoop plastic afval en jij kunt tijdens je reisavontuur je dorst lessen.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern