Naar boven

Kikker Costa Rica

Manuel Antonio national park: 5 x optimaal genieten!

blog

Costa Rica barst van de groene omgevingen, stranden, dieren, vulkanen, nevelwouden en nationale parken. Aan dat laatste absoluut geen gebrek en juist daarom zijn zoveel parken erg populair en worden ze drukbezocht. Manuel Antonio is één van de meest populaire nationale parken van Costa Rica en dat vinden wij wel terecht. Manuel Antonio heeft veel wildlife, maar ook erg mooie en fijne stranden. Met de ligging aan de Pacifische kust is het kleinste nationale park van Costa Rica de moeite waard om te bezoeken, erg fijn ook als strandafsluiter! In de droge maanden van december tot april en in de zomervakantie is het hier het drukst. Hoewel het een populair park is, is een rondreis door Costa Rica niet compleet zonder Manuel Antonio. Vraag je je af hoe je alsnog kunt genieten van al het natuurschoon, zonder dat je het gevoel hebt grote hordes toeristen achterna te lopen? Wij geven je graag 5 tips om alles uit je bezoek aan Manuel Antonio national park te halen!

Decorative torn edge
Geschreven op
woensdag 28 augustus
Geschreven door
Kiki van Nes
Apen Costa Rica

Vroeg uit de veren

Je kan het beste vroeg in de ochtend naar Manuel Antonio reizen, zo ben je voor de drukte binnen en heb je de beste kans om dieren te spotten. Vanaf 07:00 uur ’s ochtends kun je al in het park terecht. In de ochtend zijn dieren ook actiever, omdat het nog niet zo warm is. Met een beetje geluk hoor je de brulapen langzaam wakker worden en kun je mooie foto’s bij zonsopkomst maken. Het licht is in de morgen (net als bij zonsondergang) op zijn mooist en dat is natuurlijk een bonus voor al je vakantiekiekjes. Houd er wel rekening mee dat Manuel Antonio national park op maandag gesloten is.

Een gids is geen must

Doordat het park zelf niet zo groot is, kun je het gemakkelijk op eigen houtje ontdekken. Een gids is daarom volgens ons niet nodig. Wij vinden ze vaak erg prijzig en meer gericht op Amerikaanse toeristen. Daarnaast zijn de dieren in Manuel Antonio national park mensen gewend en zullen ze zich daarom vaak laten zien. Zo met het blote oog of met een verrekijker (wel een must!). Mocht je echter meer willen leren over de biodiversiteit van Costa Rica, dan zien we de meerwaarde van een gids wel in. Ze vertellen je niet alleen over de bijzondere dieren, maar ook over de planten en bomen in het park. Ook nemen zij een goede verrekijker mee en kunnen ze kleine dieren zoals kikkers en insecten spotten.

Dieren spotten costa rica

Neem een verrekijker mee

Zoals hierboven al genoemd, is de gids bewapend met een goede verrekijker. Als er één land is waar deze tool onmisbaar is is het Costa Rica wel! Sommige dieren zitten hoog in de boomtoppen verstopt en met je verrekijker zie je de kleinste details en ervaar je de wereld ineens heel anders. De quetzal die met tegenlicht nog steeds kleurrijk is, de kaaiman die ligt te relaxen en de toekan die niet probeert op te vallen. Aan jou gaan ze niet meer voorbij! Onze tip: leen of koop zelf een verrekijker. Super zonde als je thuiskomt en die baby luiaard hebt gemist. Geloof ons, je zult er veel plezier aan beleven en geen spijt hebben dat je deze toch in je koffer hebt gedaan.

Let op je spullen!

Deze tip ligt misschien voor de hand, maar let goed op je spullen, want de brutale aapjes en wasberen gaan er zo met je spullen vandoor. Dit komt doordat veel bezoekers deze schattige (maar niet ongevaarlijke) dieren voeren, waardoor ze weten dat er iets lekkers te halen valt. Ze zijn absoluut niet bang om je tas te inspecteren op eten, ook al heb je niets bij je. Als je dus gaat zemmen is het belangrijk om je tas goed dicht te doen en er een beetje op te letten. Het leuke hiervan is wel dat de wasberen en apen dichtbij komen, zo kun je weer mooie foto’s schieten. Tijdens je bezoek aan het park is het goed om je afval netjes mee terug te nemen of in de prullenbak te gooien. Als iedereen het park schoonhoudt hebben de dieren ook minder om aan te knagen.

Eten costa rica

Uitstapje naar Quepos

Onderweg naar Manuel Antonio kom je verscholen in het groen langs de heuvelachtige kustweg het plaatsje Quepos tegen. Ook al weten steeds meer toeristen Quepos te vinden, er heerst nog altijd een authentieke sfeer dankzij de vele locals die er in tegenstelling tot Manuel Antonio nog wonen. Het centrum oogt wat eenvoudig, maar ’s avonds komt het hier pas echt tot leven. Je vindt hier een verrassend divers restaurantaanbod met onder andere sodas (Costa Ricaans restaurant) cevicherias en Mexicaanse restaurants. Voor een lokaal en betaalbaar eetadresje raden we je aan om een kijkje te nemen bij Mercado Central, hier vind je een verzameling aan verschillende sodas.

Met deze tips op zak is jouw bezoek aan Manuel Antonio zeker geslaagd!

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern