Riksja Costa Rica Panama & Nicaragua

Naar boven

Ik wil naar Costa Rica, maar …?

blog

Ga je voor de eerste keer naar Costa Rica, dan zit je waarschijnlijk met vragen die we vaker van reizigers horen. Daarom beantwoorden we je vragen alvast in dit blog, zodat je weer verder kunt puzzelen met je reisplannen.
Decorative torn edge
Geschreven op
vrijdag 9 oktober
Geschreven door
Nienke van der Maar

Wat is de beste reistijd om naar Costa Rica te gaan?

Je kunt het hele jaar door naar Costa Rica. Wanneer je het beste kunt gaan hangt af van je persoonlijke wensen. Je hebt grofweg twee periodes in Costa Rica. De droge periode is van december tot april en de regenperiode is van april tot december. Wil je de parken in de bloei zien en schildpadden bespieden die eieren leggen, dan kun je het beste in het regenseizoen gaan. Wil je zeker zijn van de zon om te relaxen op het strand, ga dan in de droge periode.

Wat is het verschil tussen de nationale parken?

Wie Costa Rica zegt, zegt natuur en dit is te merken aan de hoeveelheid nationale parken en hun diversiteit. Omdat er zoveel keuze is, hebben we elk park apart toegelicht op onze nationaleparken-pagina. Zo kun je duidelijk de verschillen lezen en bepalen welke jou het meest aanspreken. Laat je het weten als je nog vragen hebt?

Hoe is het reizen met een eigen huurauto?

Wij vinden dat het prettig reizen is met een eigen huurauto. Het land heeft een uitgebreid wegenstelsel. Met een gedetailleerde routebeschrijving of gps reis je onbezorgd rond en geniet je van de vrijheid. De wegen zijn niet overal goed geasfalteerd en dan is het soms flink hobbelen en kronkelen, maar dat hoort bij het avontuur!

We willen zowel actief zijn als relaxen aan het strand. Kan dat in één reis?

Costa Rica is dé bestemming waar je deze combinatie juist goed kunt maken. Zo kun je bijvoorbeeld een wandeling maken door het mysterieuze en sprookjesachtige nevelwoud, zoals in onze bouwsteen De vulkaan, de waterval en het nevelwoud. Je kunt deze actieve bouwsteen combineren met de strandbouwsteen Luieren aan het palmenstrand of de bouwsteen Natuurstrand en apenheuvel.

Wat is de beste route voor een Costa Rica-rondreis?

Wil je het land echt goed zien en je tijd nemen, dan raden wij onze Costa Rica rondreis In het land van de Tico’s aan. Van San José, schildpadden en het waterlabyrint van Tortuguero naar het binnenland met de Arenalvulkaan en het nevelwoud van Monteverde. Aan het einde van de reis ga je relaxen aan het brede strand van Samara en zie je dolfijnen en verlaten stranden bij Tortuga.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern