Naar boven

Vervoer in Costa Rica

De natuur ontdekken, jazeker. Maar hoe? Costa Rica-tips!

blog

De natuur in Costa Rica is perfect geschikt voor hikers. Maar wist je dat je ook gewoon lekker lui kunt relaxen? Of dat je juist het avontuur kunt opzoeken? Wij lichten er alvast enkele activiteiten uit. Dit zijn onze Costa Rica-tips! Jij kiest hoe ontspannen, intensief of spannend je je reis maakt.
Decorative torn edge
Geschreven op
dinsdag 1 augustus
Geschreven door
Kiki van Nes

Kanotocht Tortuguero: laid Back

Toegegeven, uitslapen is er niet bij in Tortuguero. Al om kwart voor zes ’s ochtends ligt een motorbootje te wachten om je naar de startplaats te brengen. Daar stap je voorzichtig over in een kano; het is even zoeken naar de juiste balans. Vanaf dan is het muisstil. Je hoort enkel de peddel af en toe zachtjes slaan in het water. De weidse uitzichten worden afgewisseld door prachtige lagunes. Ondertussen komt de zon op en worden reflecties zichtbaar in het water. De behulpzame gids helpt je dierenspotten. zo ontdek je een variatie aan vogels, kleurrijke leguanen, schildpadden en misschien wel spelende apen, een luiaard of een kaaiman. Na enkele ontspannen uren ga je terug naar je lodge om te ontbijten. Al zoveel gezien en de dag is nog maar net gestart!

Raften Sarapiqui: get wet

De rivier start rustig, waardoor je nog even de doorgenomen technieken kunt oefenen. Dan voel je het water versnellen … Alle zintuigen gaan op scherp als je de bocht in de rivier nadert. Je instinct roept: “Peddelen!”, maar de gids roept: “Wachten … nog even wachten …” en dan mag je toch snel gaan peddelen. Voor je het weet ben je voorbij de bocht. Toch wel spannend! De rivier wisselt geregeld van snelheid. Tijdens de rustige stukken heb je tijd om even te ontspannen en de groene omgeving in je op te nemen. Heb je na deze adrenalinekick zin gekregen in iets zoets? Ga dan versgeplukte ananas proeven bij de ananasboer in Sarapiqui.

Vulkaan La Fortuna: go hiking

Wil je midden in een natuurpark overnachten, kies dan voor onze special stay in La Fortuna. Het is rustig wakker worden met het gekwetter van alle vogeltjes. Door de enorme ramen in het restaurant kun je al tijdens het ontbijt genieten van de natuur. Tijdens een heldere dag zie je zelfs de vulkaan. Je kunt vanuit het park verschillende dingen ondernemen. Wandel bijvoorbeeld via een rustige route van twee tot drie uur door het groen naar een waterval om een frisse duik te nemen, of ga de uitdaging aan en hike een steile berg op, wat soms eerder als klimmen aan zal voelen. Ook nog even relaxen? Bezoek dan ’s avonds de hotsprings in de open lucht.

Natuurpark Manuel Antonio: relax

Een helderwit zandstrand aan zee, omgeven door groen: dat is Manuel Antonio National Park. Je ticket koop je in een klein loket voordat je aanschuift in de rij bij de ingang. Wandel door het groen en ontdek al vrij snel een eerste strandje. De meeste mensen stoppen hier, maar houd je van rust, wandel dan iets verder. Even verderop ligt een bijna verlaten strand. Heb je badkleding, strandhanddoek, zonnecrème, eten en drinken ingepakt? Dan kan het genieten nu beginnen! Houd wel de ondeugende aapjes en brutale wasberen in het oog. Ze zijn superschattig, maar stelen graag je eten. Geurvrij inpakken is aan te raden.

Duiken in Corcovado: down under

Genoeg Costa Rica-tips gehad? Nee? Nou, nog eentje dan … Het is een relaxed uurtje varen naar een geweldige duiklocatie. Heb je geluk, dan spot je onderweg al vrolijk springende dolfijnen. Eenmaal aangekomen mag je een sprong in het diepe wagen – letterlijk. Speurend tussen de rotsen ontdek je een verborgen dierenwereld. Kleine kleurrijke visjes komen nieuwsgierig kijken, terwijl haaien en roggen rustig liggen te slapen op de zeebodem. Je hoort enkel je eigen ademhaling, terwijl je rustig rondzwemt. Is duiken niets voor jou? Er zijn in Corcovado en in de rest van Costa Rica ook veel mogelijkheden om te snorkelen.

Enthousiast geworden over al deze avonturen in de natuur? Stel je eigen rondreis Costa Rica samen aan de hand van de verschillende bouwstenen.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern