Naar boven

Canopytour in Costa Rica

blog

Als reisspecialiste van Riksja Costa Rica krijg ik geregeld de vraag waar je het beste de befaamde canopytour kunt doen. Zo’n avontuurlijke tocht, weet je wel, via stalen kabels door de toppen van bomen.
Decorative torn edge
Geschreven op
vrijdag 13 februari
Geschreven door
Kiki van Nes

Een goede vraag, want het wordt op veel plaatsen aangeboden. Zelf heb ik deze tour bij het Selvatura-reservaat in de nevelwouden van Monteverde gedaan. Dit is de veiligste en bekendste plaats om het te doen. De canopytour in Costa Rica was by far een van de leukste en spannendste activiteiten tijdens mijn Costa Rica-reis. Wat een prachtige uitzichten! Enige advies: doe het niet als je hoogtevrees hebt.

Adrenaline en fantastische uitzichten

Benieuwd naar de ervaringen van onze Costa Rica-reisspecialist?
“Het was een bewolkte middag in Costa Rica, toen ik met mijn reisgenoten op pad ging om de canopytour te doen. We reden bergopwaarts richting het Selvatura-reservaat in Monteverde, waar we van een gids uitleg kregen en werden geholpen met de nodige spullen. We kregen een tuigje en handschoenen aan en een felgekleurde helm op. Vervolgens stapten we in een jeep en reden we richting het woud. Het laatste stuk moesten we omhoog wandelen tot aan het eerste plateau. Na een veiligheidscheck werd ik omhoog gehesen door een van de gidsen en aan de kabel vastgemaakt.

Mijn hart bonsde in mijn keel en ik voelde de adrenaline door mijn aderen gieren. Daar ging ik dan: swingend aan de kabel vloog ik tussen de wolken en gigantische bomen van plateau naar plateau. De eerste paar keer gilde ik keihard, maar toen ik eenmaal gewend was, genoot ik van de meest fantastische uitzichten. Na zo’n vijftien tokkelbanen kwamen we aan bij het laatste plateau voor de kers op de taart: de Tarzan Swing. Je hangt aan een kabel die strakgetrokken wordt na een vrije val. Je slingert echt als Tarzan (of Jane) tussen de bomen.”

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern