Noorderlicht in Noorwegen

Het Noorderlicht staat bij veel reizigers op hun bucketlist. IJsland en Lapland zijn bekende bestemmingen om naartoe te gaan om het natuurverschijnsel te gaan zien. Maar wist je dat je niet eens zover hoeft te reizen om het noorderlicht te zien?! In nog geen twee uur vlieg je van Amsterdam naar Noorwegen en in nog geen vier uur vanaf Brussel en hier heb je in de wintermaanden al kans om het Noorderlicht te zien!

Kans? Ja, want het Noorderlicht is een natuurlijk verschijnsel dat er altijd is, alleen door ons met het blote oog gezien kan worden als de weersomstandigheden gunstig zijn. Je hebt de meeste kans tijdens de donkere wintermaanden, bij heldere hemel en het liefst zonder maan. Je begrijpt, je moet dus wat geluk hebben om het licht te zien. Dat maakt het wakker gemaakt worden omdat het licht “aanstaat” bijzonder. Verblijf je met ons in Voss, vraag de familie dan om je wakker te maken als zij het Noorderlicht zien. De eerste keer dat je het in het echt ziet, is namelijk anders dan op foto’s en video en daarom is het fijn om door een ervaren spotter op het licht gewezen te worden. Dan verwar je de vreemde mist de volgende avond niet voor wat wolken. Deze mist kan namelijk plots in groen of paars uitbarsten en gaan dansen in de lucht.

Wil je zelf in de gaten houden of de kans op Noorderlicht groot is tijdens je verblijf in Noorwegen? Download dan de apps My Aurora Forecast & Alerts en Aurora Tonight. Deze apps hebben zelfs een wekker die je aan kunt zetten als je ’s nachts voor het Noorderlicht wakker gemaakt wilt worden.

Veel reizigers gaan naar het noorden van Noorwegen om daar op het noorderlicht te jagen. Maar wist je dat er niet eens zover voor hoeft te reizen? Deze foto hierboven is gemaakt in Voss en laat dit nu net de plek zijn waar wij met Riksja Noorwegen naartoe gaan!

Benieuwd wat je nog meer kunt doen in Noorwegen?

Ga naar Riksja Noorwegen