Een nachtje in Bergen, Noorwegen

De laatste nacht van deze reis verblijf je in een historisch hotel in Bergen. Vanuit Voss neem je de trein wanneer je wilt (er gaan er meerdere per dag). Doe rustig aan in de ochtend, neem afscheid van de familie en stap op de trein. Wil je nog een dagje rondlopen in Bergen? Neem dan vroeg de trein zodat je hier de middag nog hebt. Het is ongeveer een uur met de trein. Vanuit Bergen neemt je de tram van ongeveer 40 minuten naar de luchthaven. Om de reistijd vanuit de Voss op te delen, slaap je een nacht in Bergen.

Hotel in Bergen

Het hotel waar je gaat verblijven is een historisch hotel met eenvoudige kamers. Het hotel ligt bij het treinstation dus je hopt na je treinrit vanuit Voss, zo de lobby in om in te checken. De lobby, ontbijtzaal en bar zijn elegant en de kamer zijn simpel met eigen badkamer. Wil je liever een meer comfortabele kamer? Dan kunnen we die voor een meerprijs voor je aanvragen.

De hoogtepunten van de twee na grootste stad van Noorwegen, kun je in een halve dag gezien hebben. Bergen is namelijk geen grote stad. Wil je liever de tijd nemen en een dag langer blijven? Dan plannen we graag een extra nacht voor je in.

Wat ga je allemaal zien in Bergen:

  • Bryggen
    Deze wijk staat bekend om de gekleurde vissershuisjes aan de kade, een stukje UNESCO werelderfgoed. Je hebt hier zelfs nog steegjes, waarbij je over planken loopt omdat men hier vroeger zo de wegen aanlegde.
  • Vismarktje
    Aan de kleine haven ligt een vismarkt waar je typische Noorse lekkernijen spot: kingcrab, rendierhotdog. Er is ook een indoor foodmarket waar je de verse gerechten van de markt kunt proeven.
  • Kabelbaan
    Neem de lift naar boven en zie bergen links van je, rechts de eilanden voor de kust en onder je de stad.

Leuk? Vraag een reisplan aan

 

Terug naar Riksja Noorwegen