Azië

Zomeravonturen in Azië

In Azië is mindfulness geen hype, maar a way of life. Hier vind je monniken, stoepa’s en pagodes, curry’s en heilige koeien. Als je denkt dat alle landen hetzelfde zijn, think again! Elk land heeft z’n eigen karakter. Ontdek het zelf tijdens een van onze tien Aziatische zomeravonturen in CambodjaIndia, Japan, Myanmar en Vietnam.


Vietnam

Rondreis 16 – 18 dagen

Xin chao, welkom in Vietnam! Trap je reis af in Hanoi met een streetfoodsafari. Daarna ontdek je Bai Tu Long Bay – het rustiger maar even mooie broertje van Halong Bay – en verken je te fiets de delta rondom Hoi An. In Zuid-Vietnam bezoek je Ho Chi Minh City en de Mekongdelta, waar je het leven vanaf de boot aan je voorbij ziet trekken. Sluit de reis af op een parelwit strand.

Vanaf €1300,-

Rondreis 18 – 21 dagen

In deze verlengde rondreis zie je dezelfde plekken als bij bovenstaande reis, maar je wordt na de aftrap in Hanoi ook nog eens getrakteerd op de puntige karstbergen en groene rijstvelden van Ninh Binh. Bezoek historische tempels, fiets tussen de velden en vaar tussen hoge rotsformaties.

Vanaf €1650,-

India

Rondreis 16 – 18 dagen

Na een nachtje acclimatiseren in Delhi, start je reis in het idyllische Mandawa, met bijzondere kleihutten en kamelen. Dan gaan we door naar de rode stad Bikaner en woestijnstad Jaisalmer. In de blauwe stad Jodhpur bezoek je het fort, voordat je doorreist naar Udaipur. In pelgrimsstad Pushkar slaap je in een heus paleis. Na het Amberfort in Jaipur is het tijd voor Agra met de Taj Mahal.

Vanaf €1619,-

Rondreis 19 – 21 dagen

Als je langer de tijd hebt, kun je de reis uitbreiden met Chandalao, waar je in een 300 jaar oud fort slaapt. Daarna ga je op dorpssafari; de inwoners laten je maar al te graag zien hoe ze leven. Je vervolgt je reis naar Udaipur en verder. Vanuit Jaipur bezoek je nog Karauli, waar je het paleis kunt bezoeken en souvenirs in kunt slaan.

Vanaf €1976,-

Myanmar

Rondreis 15 – 17 dagen

Dit is jé kans om het voormalige Birma te ontdekken! Vanuit Mandalay reis je naar koningssteden Sagaing en Amarapura, waar je de wereldberoemde U-Beinbrug vindt. Vervolgens verken je Bagan te fiets voordat je doorreist naar Inle Lake, die je per boot ontdekt. Uitgerust vlieg je door naar Yangon, waar je de reis afsluit.

Vanaf €1087,-

Rondreis 17 – 19 dagen

Van Yangon met z’n gouden Schwedagon-pagode reis je richting Hsipaw, van waaruit je hiket door omliggende Shan-dorpjes. Ga per per rijstbus naar Kyaukme, waar je Birmees leert koken. Dan is het tijd voor Mandalay en koningssteden Sagaing en Amarapura, met de U-Beinbrug. Uiteraard bezoek je ook de tempelvallei Bagan en Inle Lake met de beenroeiers, voordat je huiswaarts keert.

Vanaf €1352,-

cambodja-monks-battambang

Cambodja

Rondreis 16 dagen

Vanuit Thais Bangkok start je je reis in Phnom Penh met de Killing Fields. Daarna ga je naar Kratie, waar je zeldzame zoetwaterdolfijnen kunt spotten in de Mekong. In Kampong Thom slaap je bij een familie thuis. Dan is het tijd voor hoogtepunten Siem Reap en Angkor Wat. Verken het leven rondom Battambang en sluit af op het Thaise strand Ko Samet.

Vanaf €1496,-

Rondreis 18-20 dagen

Heb je iets langer de tijd? Verleng bovenstaande reis dan met de jungle van Mondulkiri! Zelfs je bungalow staat midden in het groen. Hier leeft de Phnong, een etnische minderheid die bekendstaat om traditionele huizen en hun potten en gongs. Neem tot slot nog een frisse douche onder de Bousra-waterval.

Vanaf €1946,-

Japan

Rondreis 13-14 dagen

Trap je Japan-reis af in hoofdstad Tokio, waar je de eerste dagen kunt acclimatiseren en we een stadstour voor je regelen. Daarna reis je per trein naar Kyoto, een perfecte stad om per fiets te verkennen. In Hiroshima duik je in het verleden en in Osaka geniet je nog één keer van de fenomenale Japanse keuken, voordat je weer naar huis terugvliegt.

Vanaf €1824,-