Dit is een alternatief voor jouw favoriete bestemming

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: de wereld is er om ontdekt te worden. Maar wie zijn hart heeft verloren aan een bepaald land, zal daar altijd een zwak voor blijven houden. Heb jij even geluk, want sommige bestemmingen kennen een alternatieve bestemming die misschien wel helemaal aan de andere kant van de wereld ligt, maar vergelijkbaar en minstens net zo fijn is. Natuurlijk lijken ze niet exact op elkaar, maar ze hebben wél (ongeveer) hetzelfde te bieden. We zetten er acht voor je op een rij!

Thailand versus Mexico: combineer strand met cultuur

thailand

Zowel Thailand als Mexico biedt je een ultieme combinatie van schitterende stranden én op-en-top cultuur. Opvallend genoeg hebben beide landen de reputatie erg toeristisch te zijn, maar dat valt reuze mee, áls je maar de juiste plekken weet te vinden (en gelukkig zijn wij er om je daarmee te helpen!). In beide landen vind je ongerepte stranden (zoals Ko Hai en Ko Yao Yai in Thailand), waar je de ‘son in de see siet sakken’ met je voetjes in het zand, en wissel je die stranddagen af met een bezoek aan de allermooiste tempels (zei iemand daar ‘Chichèn Itzá’?).

De checklist voor beide bestemmingen: zonnebrand, een boek en zwemkleding voor op het strand, stevige schoenen, een fijne zonnehoed en natuurlijk je camera voor al die prachtige tempels.

Costa Rica en Maleisië: groen, groener, groenst

Maleisie Perhentian

E.L. James heeft vijftig tinten grijs, Costa Rica en Maleisië hebben vijftig tinten groen. Minstens. Houd je van natuur en actief bezig zijn? Dan kun je in zowel Costa Rica als in Maleisië je hart ophalen. Beide landen herbergen de meest bijzondere dieren in een jungle die meer kleuren heeft dan je ooit hebt gezien. Wandel dwars door het regenwoud, relax aan prachtige palmenstranden en vergeet ook je snorkel niet, want de onderwaterwereld van beide bestemmingen heeft je van alles te bieden.

De checklist voor beide bestemmingen: stevige schoenen voor je regenwoud-trip, een verrekijker voor het spotten van al die prachtige dieren en muggencrème (voor die iets minder leuke dieren). En een poncho, want tropisch regenwoud betekent tropische buien. Maar die zorgen er dan wél weer voor dat al dat natuurschoon groeit en bloeit!

Peru en Nepal: cultuur en natuur op hun mooist

Als cultuur en natuur je twee favoriete acteurs zijn, zijn Peru en Nepal de Oscarwaardige film waar ze samen in voorkomen. Je zou het misschien niet zeggen van twee landen die hemelsbreed zo’n zeventienduizend kilometer uit elkaar liggen, maar Peru en Nepal vertonen aardig wat overeenkomsten. Niet alleen barsten ze beide van de cultuur (denk bijvoorbeeld aan Cusco in Peru of aan Kathmandu in Nepal, maar ook zijn deze bestemmingen dé plek om als hikeliefhebber naartoe te reizen. Werd je overspoeld door de overweldigende schoonheid van de Himalaya in Nepal? Dan is een hike door het Andesgebergte in Peru perfect voor je volgende reis! Maar ook de Inca Trail door de Heilige Vallei is perfect ‘inwisselbaar’ voor een trekking door de Kathmandu-vallei.

De checklist voor beide bestemmingen: wandelschoenen, wandelschoenen, wandelschoenen! En natuurlijk je camera om al dat natuurschoon vast te leggen. En blarenpleisters. Gewoon, voor de zekerheid.

Nieuw-Zeeland en IJsland: toeren door uitgestrekte landschappen

tongariro crossing Nieuw-Zeeland

Zowel Nieuw-Zeeland als het íetsiepietsie dichterbij gelegen IJsland is perfect voor de roadtrip van je leven. Reken op gigantische gletsjers, spuitende geisers, kokende modderpoelen en klaterende watervallen. Geniet van uitgestrekte landschappen en bid tot de 4×4-goden terwijl je in je auto rivieren zonder bruggen oversteekt. Op avontuur was nog nooit zo bijzonder.

De checklist voor beide bestemmingen: een internationaal rijbewijs, een flinke dosis avontuurlijke reislustigheid en een paar extra onderbroeken voor die heftige momenten in je 4×4-auto. Zoals een (fictief) meisje ooit op een van haar kenmerkende witte posters schreef: leven is het meervoud van lef!

Liever een andere bestemming?

Wil je juist verrast worden door een bestemming die nergens mee te vergelijken valt? Dit zijn 5 unieke bestemmingen die je nooit meer zult vergeten …

Staat een van deze bestemmingen al op je bucketlist, of gaat jouw reis toch ergens anders naartoe? Je hebt bij ons de keuze uit zo’n vijftig landen wereldwijd en beleeft gegarandeerd een unieke reis. Vind met onze bestemmingswijzer in drie stappen de bestemming die bij jouw wensen past.