Menu background

Naar boven

Peru als culinaire hotspot

blog

Geschreven op
vrijdag 12 februari
Geschreven door
Michelle Roelofs
Delen op social media

Wat bijna niemand weet: in Peru kun je echt heerlijk eten. Het land heeft in december 2015 voor het vierde jaar achter elkaar de prijs voor ‘Beste culinaire bestemming ter wereld’ binnengesleept tijdens de uitreiking van de World Travel Awards in Marokko. En daarmee kunnen we wel zeggen dat het dus officieel is vastgesteld dat Peru een culinaire hotspot is!

Restaurant Lima - Astrid GastonToprestaurants

Naast bezienswaardigheden als Machu Picchu, de Colca Canyon of het Titicacameer is ook de culinaire traditie van Peru absoluut de moeite waard. Het laat je de moderne kant van dit veelzijdige land zien, want Peru bestaat uit meer dan alleen Inca-geschiedenis en inheemse bevolking die nog op traditionele manier leeft. Lima is een bruisende wereldstad, met fijne woonwijken en westerse café’s en restaurants. In de top vijf van beste restaurants in Zuid-Amerika vind je maar liefst drie restaurants in Lima: restaurant Central, restaurant Astrid & Gastón en Maido Restaurant. Een avondje in een van deze restaurants is niet goedkoop, maar zeker de moeite waard voor fijnproevers.

 

Ceviche eten tijdens je Peru reisCeviche

Gelukkig vind je goede cuisine in Peru ook gewoon op straat. Een van de meest populaire Peruaanse gerechten is ceviche, een soort pittig-zure cocktail van gemarineerde vis en/of zeevruchten. De vis wordt niet gekookt, maar gemarineerd in limoensap. Hierdoor ‘gaart’ hij en wordt de vis heel mals. Vervolgens wordt er een sausje van chilipepers, rode ui en zout aan toegevoegd. De combinatie van zuur, zout en pittig geeft ceviche een unieke smaak.

 

Maak je eigen Pisco sour - PeruPisco sour

Het nationale drankje van Peru is de pisco sour, een cocktail die bestaat uit een soort brandewijn die wordt gemixt met limoensap, eiwit, suikersiroop en een snufje kaneel. Tijdens onze bouwsteen Easy Going Lima maak je met een lokale gids een wandeling door de stad en aan het einde van de tour beland je in de bar ‘El Bolivariano’, waar ook de president geregeld een drankje drinkt. Samen met de barman schud je hier je eerste eigen pisco sour.

 

 

Cavia eten - Peru vakantie

Gegrilde cuy

Een ander culinair gerecht is voor ons Nederlanders misschien een tikje merkwaardig, maar voor de Peruanen een ware delicatesse: gegrilde cavia, oftewel cuy. Jaarlijks eten de Peruanen gezamenlijk zo’n 65 miljoen cavia’s . In Cusco bijvoorbeeld staat in verschillende restaurants cavia op de menukaart. Kleine waarschuwing: de cavia wordt in z’n geheel gegrild en verschijnt op je bord met hoofd, tandjes en poten en er nog aan. Eet smakelijk!

bouwsteen

Condors in de Canyon

  • Arequipa-Chivay-Cruz del Condor
  • 2 dagen/ 1 nacht
  • € 174,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Titicaca eilandhoppen

  • Puno - Uros - homestay
  • 4 dagen / 3 nachten
  • € 218,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge