Menu background

Naar boven

Top 5 must sees in Arequipa

blog

Geschreven op
woensdag 12 augustus
Geschreven door
Demi Bokern
Delen op social media

plaza-top5-arequipa

 

Tijdens een bezoek aan Peru is Arequipa een stad die je niet mag overslaan. Allereerst niet omdat je hier, op 2300 meter hoogte goed kunt acclimatiseren voordat je verder de hoogte in gaat, maar ook omdat er vanalles te zien en te doen is. Wij zetten de top 5 voor je op een rijtje:

 

1. Het klooster van Santa CatalinaArequipa-top-5

Het klooster ligt dichtbij je hotel in de buurt en is zeker een bezoek waard. Zodra je binnen stapt, stap je binnen in een oase van rust. Het is een dorpje, midden in een drukke stad. Je loopt door kronkelige straatjes met hoge rode en blauwe muren. Ook zie je verschillende schilderingen op het plafonds en zijn de straatjes knus ingericht. Een erg fotogenieke plek met een rijke geschiedenis.

2. Plazarequipa-top5-plazaa de Armas

Doe het rustig aan in Arequipa. Je merkt namelijk wellicht dat je van zeeniveau naar 2300 meter hoogte bent gestegen. Natuurlijk wil je wel iets zien van de stad en daarom raden we je aan om het ‘ontspannen starten’ te combineren met een bezoek aan de Plaza de Armas. Drink een kop koffie of kop coca thee op een van de balkonnetjes aan het centrale plein van Arequipa. Rustig aan met een mooi uitzicht op het plein, waar altijd iets te doen is.

3. Museum Santuarios

klooster-arequipa-topDit museum is vooral bekend door de bevroren mummie Juanita die je hier kunt bezichtigen. Juanita is een Inca meisje dat 500 jaar geleden werd geofferd aan een vulkaan vlakbij Arequipa. Het meisje werd geofferd door de Inca’s om de vulkanen ‘te vriend’ te houden

4. Vulkanen

Neem een taxi naar een van de leuke buitenwijken, bijvoorbeeld Tingo of Yanahuara met uitzicht op de drie vulkanen die Arequipa omringen en de stad zelf. Je vindt er tal van typische restaurantjes voor een spicy Arequipeño lunch.

5. Raftentop5-arequipa-raften

Ben je toe aan wat meer avontuur en wil je gaan raften, dan leent de omgeving van Arequipa zich hier goed voor. Ongeveer 7 kilometer van Arequipa vandaan loopt de rivier Chili waarnaar verschillende tochten vanuit Arequipa geregeld worden. Het is erg spectaculair raften, maar daardoor ook van belang om met een betrouwbare organisatie op pad te gaan.

Wil jij ook Arequipa bezoeken? Kijk dan eens bij onze Arequipa-bouwsteen of ga terug naar het overzicht met alle artikelen
Plaza de Armas Arequipa
bouwsteen

Op adem komen in Arequipa

  • Arequipa
  • 3 dagen / 2 nachten
  • € 106,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
rondreis

Rondreis 4: Peru-, Chili- en Bolivia-rondreis

  • 28 dagen / 27 nachten, aanvang dagelijks
  • Lima - Huacachina - Arequipa - Colca Canyon - Arica - woestijn bij San Pedro de Atacama - Uyuni - La Paz - Puno - Titicaca - Cusco - Sacred Valley met Machu Picchu
  • € 2810,- p.p. (€100,- per dag) bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge