Menu background

Naar boven

Zorgeloos met je hoofd in de wolken

blog

Geschreven op
woensdag 7 januari
Geschreven door
Demi Bokern
Delen op social media
peru hoofd wolken

Met je hoofd in de wolken

In Peru (en Bolivia) reis je op hoogte, dat is een feit. Je start vaak op zeeniveau in Lima, maar reist al snel de hoogte in. Wij vinden het belangrijk om hier tijdens onze reizen rekening mee te houden en hier zo goed mogelijk op in te spelen. Want wanneer je al eens op hoogte hebt gereisd weet je hoeveel invloed dit kan hebben op je reis. Je zet een paar stappen en vraagt je af waar je conditie is gebleven en je weet dat je af en toe een rustmoment nodig hebt om te acclimatiseren..


peru hoofd wolken man

Genieten van het uitzicht

Wat doen wij om ervoor te zorgen dat de kans op hoogteziekte zo klein mogelijk is?

We bouwen de reis zo op dat je langzaam stijgt in hoogte. Je start vaak op zeeniveau in Lima, maakt daarna een tussenstop in het plaatsje Arequipa, dat op ongeveer 2300 meter hoogte ligt. Hier plannen we minimaal 2 overnachtingen in. Tijdens het verkennen van de stad, het nuttigen van een coca thee of twee, kun je wennen aan het hoogteverschil. Hierna reis je verder en stijg je meer. Je eindigt de reis vaak met een bezoek aan Machu Picchu. Het gedeelte in de heilige vallei is vaak actiever in verband met trekkingen, etc. Wanneer je dit aan het einde van je reis plant, heb je tijdens het actieve deel, de kleinste kans op het krijgen van hoogteziekte. Hierdoor kun je het beste genieten van een van de hoogtepunten, namelijk Machu Picchu. Verder vinden we het belangrijk om af een toe een rustdagje in te plannen. Je kunt op deze dagen zelf je tijd indelen en bijvoorbeeld een siësta houden om ervoor te zorgen dat je daarna voldoende opgeladen bent.

Wat kun je zelf doen om de kans op hoogteziekte te verkleinen?

bolivia peru zouttour

Voorkom hoogteziekte door te relaxen

Je kunt zelf ook allerlei voorbereidingen treffen. Zorg bijvoorbeeld dat je uitgerust op reis gaat, drink veel en blijf goed eten. Op hoogte merk je vaak dat je eetlust verminderd, je spijsvertering gaat langzamer en je hebt ook niet perse veel dorst. Toch is het belangrijk om veel water te drinken en dit kun je afwisselen met een typische coca thee. Natuurlijk mag je af en toe een biertje of een pisco sour drinken, maar drink met mate want op hoogte komen deze harder aan. Sta jezelf ook toe om af en toe een uurtje extra te slapen ofwel een siësta te houden wanneer je voelt dat je lichaam hier behoefte aan heeft. Kortom; luister naar je lichaam.

Wil je ook Peru bezoeken?

Plaza de Armas Arequipa
bouwsteen

Op adem komen in Arequipa

  • Arequipa
  • 3 dagen / 2 nachten
  • € 106,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
inca-jungle-trail-wandelen
bouwsteen

Hiken en biken naar Machu Picchu

  • Cusco – Inca jungle trail – Machu Picchu - Cusco
  • 4 dagen/ 3 nachten
  • € 563,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge