Naar boven

Drie keer Special Stay in Bolivia en Peru

blog

Geschreven op
maandag 2 mei
Geschreven door
Michelle Roelofs

Hoe leuk is het om je reis naar Bolivia en Peru extra speciaal te maken met special stays? Unieke plekken die je reis nog meer bijzonder maken! Help de straatkinderen van Cusco met een verblijf in het Ninos hotel,  kom in contact met de traditionele Quechua indianen op het Titicacameer en slaap in een hotel van zout aan de rand van de zoutvlakte in Bolivia.

Niños hotel:

nino-kamer

Bij Riksja Travel willen we graag de wereld een beetje mooier maken. We bieden daarom de mogelijkheid om in één van de Niños hotels te slapen. Het initiatief voor een van de accommodaties is
genomen door een Nederlandse dame. Alle inkomsten worden gebruikt om de ‘niños’ een betere toekomst te geven. Vanuit het hotel kun je verschillende initiatieven bezoeken. Standaard boeken wij het hotel in Fierro street, dit ligt het meest centraal. Wil je wat luxer verblijven, dan zou je in de hacienda kunnen verblijven. Daarnaast vinden wij de Niños hotels hele verzorgde en mooie accommodaties. Zo heb jij een goed verblijf in Cusco en help je er ook de straatkinderen mee!

Zouthotel:Zouthotel-kamer

Kan je geen genoeg krijgen van de immense zoutvlakte in Bolivia en wil je jouw bezoek aan de zoutvlakte écht onvergetelijk maken? Upgrade dan je verblijf naar het zouthotel aan de rand van de zoutvlakte.

Zoals de naam al doet vermoeden, is alles van zout gemaakt. Overal waar je kijkt is werkelijk alles van zout.  Als je binnenstapt zie dat de muren, de trappen, de nachtkastjes en zelfs de bedden van zout zijn. Gelukkig is je bed voorzien van een zacht matras en slaap je niet op de harde zoute ondergrond. De witte omgeving doet een beetje denken aan een sneeuwhotel, maar de gevoelstemperatuur is gelukkig wat aangenamer. De gangen zijn versierd met zoutpoppen en zoutberen. Ook vind je er knusse zithoekjes (natuurlijk van zout) bij de openhaard. Na een heerlijke nacht bijkomen van de indrukwekkende tour over de zoutvlakte ben je blij dat de kamers van alle gemakken zijn voorzien. Er is verwarming en een warme douche. Lekker opgefrist en zin in een lekker ontbijt? Daar hoort natuurlijk een gekookt eitje bij! Een beetje zout op je eitje? Dan schraap je toch gewoon het mes langs de tafel?

Quechua indianen op het Titicacameer

SONY DSCBij Riksja Travel vinden wij echte ontmoetingen één van de mooiste dingen aan reizen. Een onbegrensde glimlach, een boeiend gesprek met een local of per ongeluk midden in een offerceremonie belanden; op reis kan het allemaal. De momenten waarin je op reis echt heel dicht bij het land en de mensen komt, daar draait reizen volgens ons om.

Op het Titicacameer bieden we je de kans om in contact te komen met de lokale bevolking. Zij vertellen je het verhaal over de belangrijkste Inca-plaats en legendes over de geboorteplaats van de Zonnekoning. Je slaapt die nacht bij een familie, waarbij de opbrengsten in een pot gaan en ten goede komen aan de ontwikkeling van het eiland. Bijvoorbeeld voor schoolspullen of landbouwwerktuigen. In een huisje van klei staan er bedden van stro met dekens.

background-pattern