Menu background

Naar boven

Praktische vragen voor vertrek naar Peru

blog

Geschreven op
woensdag 18 november
Geschreven door
Demi Bokern
Delen op social media

reizigers-reis-peruWat heerlijk, je vertrekt bijna op vakantie en kijkt er waarschijnlijk enorm naar uit. Maar ben je er helemaal klaar voor? Heb ik alles en heb ik aan alles gedacht, dat zijn weleens vragen die een paar dagen voor vertrek door je heen kunnen schieten..  We kunnen ons dat goed voorstellen, daarom hebben we de meest voorkomende vragen en antwoorden op een rijtje gezet.

 

Neem ik een backpack mee of een koffer?

reiziger-peru- bepaktAls je al een goede koffer hebt en geen reistas of backpack, dan hoef je geen nieuwe spullen aan te schaffen, al onze reizen kunnen worden gemaakt met een koffer. Bedenk wel dat je tijdens onze individuele reizen vaak van de ene plaats naar de andere trekt en dus ook geregeld je bagage in een bus of taxi tilt. Een koffer is dan zwaarder en onhandiger dan een tas en om deze reden geven wij zelf de voorkeur aan een backpack of een reistas met wieltjes: een stuk lichter, makkelijk over je schouder te zwaaien en je kunt ‘m altijd wel ergens tussen proppen. Naast je grote bagage is het handig om ook een rugzak mee te nemen. Tijdens excursies kun je dan makkelijk water, iets te eten en een trui bij je dragen. Bovendien zijn er bouwstenen waarbij je op een bijzondere plek overnacht en niet je grote bagage mee kunt nemen. In een goede rugtas passen dan schone kleren, een tandenborstel en je camera. Bovendien heb je je handen vrij als je een flink stuk moet lopen tijdens de activiteiten.

Welke kledingmee-op-reis moet ik meenemen?

Bij het inpakken van onze tassen merkten we, dat Peru 1 van de landen is waarbij het lastig is om je tas te pakken. Het kan er flink afkoelen in de avonden en de nachten omdat je grotendeels op hoogte reist. Dat terwijl het overdag lekker zonnig kan zijn, met een strak blauwe lucht. Op sommige plekken komt je badkleding van pas, terwijl je op een andere plek blij zult zijn dat je een poncho hebt ingepakt. Een uitdaging dus, ons advies is; laagjes, laagjes en nog eens laagjes. Verder sturen we je, na boeking, bij de reisbescheiden ook een paklijst om je toch een handje te helpen..

Heb ik alle documenten en tickets nu ontvangen voor de reis lima reizigster perunaar Peru?

Als je bij ons boekt, krijg je direct een ontvangstbevestiging van de boeking met daarbij een factuur voor de internationale vluchten, als je deze ook bij ons hebt geboekt. Meestal krijg je een paar dagen later de e-tickets voor de internationale vlucht (en eventuele binnenlandse vluchten) al toegestuurd, van onze ticketleverancier Airtrade. Komen de tickets niet direct, dan heb je ze in ieder geval twee weken voor vertrek. Tussen de twee en vier weken na boeking krijg je van ons de reisbescheiden toegestuurd, waaronder de factuur, een overzicht van de geboekte reis en veel praktische informatie. Hiermee heb je alles ontvangen dat je nodig hebt om op reis te gaan. Bij aankomst in Peru, Chili of Bolivia ligt er een pakket met aanvullende informatie en de vouchers op je te wachten.

Moet ik malariaservices-thuisvaccinatie-200x150pillen slikken en heb ik inentingen nodig?

Als reisorganisatie zijn wij niet bevoegd om medisch advies te geven, dus wij verwijzen reizigers altijd naar thuisvaccinatie. Malaria komt voor in Peru, maar boven de 2000 meter en in de grote steden is er geen besmettingsgevaar. In het Amazonegebied daarentegen kan de malariamug wel voorkomen. Gewone muggen zijn er altijd en daarom is het belangrijk voorzorgsmaatregelen te nemen als je naar de jungle of merengebied gaat. Bij zonsopgang en -ondergang is de mug het meest actief. Bedek armen, benen en voeten goed en gebruik een muggenmiddel waar een hoog percentage DEET in zit. Sommige reizigers kiezen ervoor malariapillen te slikken. Veel reizigers vragen zich af welke vaccinaties nodig zijn: voor Europeanen wordt doorgaans alleen een inenting tegen hepatitis A, gele koorts en DTP aangeraden, een vrij standaard ‘cocktail’ voor tropische gebieden. Check dit voor de zekerheid nog even met je arts, liever goed voorbereid op reis dan ziek thuis komen.

Ik heb in de tussentijd een nieuw paspoort aangevraagd, hebben jullie deze gegevens nodig?

In Peru worden een aantal oservices-visumcentrale-200x150nderdelen van je reis vastgelegd op paspoort. Denk met name aan het programma in de heilige vallei en bij Machu Picchu. De Inca trail wordt bijvoorbeeld niet voor je vastgelegd als we geen scan of foto van je paspoort hebben. Heb je een nieuw paspoort aangeschaft dan is het erg belangrijk dat je ons hiervan op de hoogte brengt. Het liefst horen we dit minimaal 6 weken voor vertrek, maar als dit niet lukt zo snel mogelijk. In sommige gevallen zullen we je aanraden ook je oude paspoort mee op reis te nemen.

Heb ik tijdens mijn reis overal wifi in de accommodaties?

Wij stonden er van te kijken dat veel accommodaties al beschikken over wifi. Soms in de kamers en soms reis peru tentbij de receptie of in het restaurant van het hotel. Natuurlijk zijn er (gelukkig, volgens sommigen) ook nog plekken waar je geen wifi zult hebben. Wij merkten bijvoorbeeld dat er in de Colca Canyon geen wifi beschikbaar is. Ook tijdens de trekkingen rondom Machu Picchu hoef je niet te rekenen op wifi bij je tentje ;). Daarnaast merken we ook dat Bolivia, wat wifi betreft, nog een beetje achter ligt op Peru. Reken er op dat je hier minder over wifi zult beschikken in de accommodaties en dat je tijdens de zoutvlakten tour geen bereik/ wifi zult hebben. Heerlijk rustig toch?

Moet ik zelf handdoeken en beddengoed meenemen?

In alle accommodaties beschik je over handdoeken en beddengoed. Ga je een trekking maken of ga je eenvoudig overnachten, tijdens bijvoorbeeld de homestay of op de zoutvlakten in Bolivia? Dan is het aan te raden om een klein handdoekje mee te nemen en vonden wij een lakenzak erg fijn..

Voor meer informatie en vragen verwijzen we je graag naar de algemene-informatiepagina.
bouwsteen

Op het pad van de Inca’s

  • Cusco – Inca Trail - Macchu Picchu – Cusco
  • 5 dagen / 4 nachten
  • € 798,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Peru rondreis - lokaal kindje
rondreis

Rondreis 1: Vamos Peru in 2 weken!

  • Lima - Arequipa - Colca Canyon - Titicaca - Cusco - Heilige vallei en Machu Picchu
  • 14 dagen / 13 nachten, aanvang dagelijks
  • € 1210,- (€86,- per dag) p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge