Menu background

Naar boven

Reis door Bolivia: onze vijf hoogtepunten

blog

Geschreven op
donderdag 7 juni
Geschreven door
Corina van Dijk
Delen op social media

Onze bestemmingsexperts zijn helemaal gek van Peru en Bolivia! Inmiddels hebben we de bestemmingen al meerdere keren bezocht en vervelen gaat het nooit! De prachtige natuur, de cultuur en de vriendelijke bevolking maken deze landen bijzonder. “Wow … Te gek, geweldig!” Dat zijn de eerste woorden die we zeggen als mensen ons vragen hoe de reis was. Over welke reis we het dan ook hebben, we kunnen vol overgave zeggen dat het een fantastische reis vol diversiteit was. En waar Peru de bekendheid geniet, kunnen we zonder twijfel zeggen dat Bolivia één van de mooiste landen is waar we tot nu toe zijn geweest. We vinden dan ook dat het op iedereens bucketlist thuishoort. Waarom? Dat gaan we je vertellen! Wedden dat je na onze vijf hoogtepunten ook staat te popelen om te gaan?     

                                                    

Salar de Uyuni

De zoutvlakten van Bolivia waren absoluut het hoogtepunt van onze reis. Hier vind je de meest indrukwekkende natuur die we ooit hebben gezien: kleurrijke lagunes, vulkanische warmwaterbronnen, flamingo’s en lama’s, geisers, een cactuseiland en natúúrlijk de zoutvlakten zelf. Je valt van de ene verbazing in de andere. Drie dagen lang reis je met een fourwheeldrive-jeep in internationaal gezelschap rond. Het is even wennen aan de hoogte, maar ook wel interessant om te merken wat dat met je lichaam doet. Kortom, de Salar de Uyuni mag je echt niet overslaan als je naar Bolivia reist! Het is niet voor niets onze meest geboekte Bolivia-bouwsteen.

                                                                  Samaipata


Vanaf de stad Santa Cruz is Samaipata, een dorpje op het Boliviaanse platteland, goed te bereiekn. Het ligt ‘slechts’ op 1.650 meter hoogte waardoor er een subtropisch klimaat heerst. Het kleine dorp wordt omgeven door groene heuvels. In de sfeervolle finca (een combinatie van een boerderij en tuinderij) met zwembad kun je heerlijk bijkomen van de reis. In de buurt is genoeg te doen. Zelf kozen we voor een bezoek aan een park met drie watervallen en sloten we de bouwsteen af met  La ruta del Che, waarbij je in de voetsporen van Che Guevara treedt en onder andere een bezoek aan het schooltje brengt waar Che gevangen is gehouden en is geëxecuteerd. Ook brachten we een bezoek aan het ziekenhuis waar het lichaam van Che Guevara opgebaard heeft gelegen. Op de laatste dag maakten we bovendien nog een korte trekking door de jungle waar Che zich schuilhield voor voor het leger. Heel boeiend om eens wat meer te leren over dit icoon!                                                                  

 La Paz

Grote steden, je moet ervan houden (en ook binnen ons Peru-team wisselen de meningen). Maar niemand kan ontkennen dat La Paz een bijzondere stad is. De stad ligt op 3.600 meter hoogte in een steile kloof, omgeven door besneeuwde Andestoppen. Ik kon niet stoppen met om me heen kijken, zo mooi! Je vindt hier veel koloniale kerkjes en kleurrijke indianenmarkten. Lunchen kan op de grootste foodmarkt, Robert Rodriguez. Hier eet je te midden van de locals een heerlijke en uiterst goedkope driegangenlunch. Ook leuk: mountainbiken en ziplinen over Death Road! Dit is de weg van La Paz naar Coroico, ooit de gevaarlijkste weg ter wereld. Best spannend met die smalle weggetjes en diepe kliffen!

 

Titicacameer


Vanaf La Paz reis je in ongeveer 3,5 uur naar het backpackersdorp Copacabana aan Lake Titicaca, het hoogst bevaarbare meer ter wereld. De Inca’s gebruikten deze plek als tussenstop op weg van La Paz naar Cusco, waardoor het een pelgrimsoord werd. Bolivianen laten er tegenwoordig hun bezittingen inzegenen. We regelen een hotel in een wat hogergelegen gebied, zodat je prachtige uitzichten hebt over het meer. Vanaf Copacabana raden we aan om met de boot naar de legendarische geboorteplaats van de eerste Incakoning: Isla del Sol te varen. Met een gids maak je een lange wandeling over een deel van het eiland waar bijna geen andere toeristen komen. De gids vertelt over de geschiedenis van het eiland en de Inca’s, maar ook over community die nu op het eiland leeft. De tour eindigt bij je hotel óp het eiland, waar de lieve gastvrouw een overheerlijke traditionele maaltijd voorschotelt.

                                                                 

 Amazonejungle

Als afsluiter van je Bolivia-reis is de Amazonejungle een aanrader. Dit vanwege het tropische klimaat en de relaxte sfeer. De slaapplek, een ecolodge in Madidipark, ligt midden in de jungle. De gidsen zijn ontzettend vriendelijk en weten veel te vertellen over de omgeving. Daarnaast is iedere maaltijd een feestje! Overdag kun je kiezen uit tal van activiteiten, zoals varen, tuben in de rivier en een hike waarbij je van alles leert over de lokale flora en fauna. Tussendoor is er gelukkig ook voldoende tijd om met een boekje bij te komen in een hangmat. ’s Avonds laat je alle indrukken op je inwerken en slaap je heerlijk in met de junglegeluiden op de achtergrond.

 

Anders dan andere landen

De overweldigende natuur, de vriendelijke mensen, de Incacultuur, de activiteiten … Wat zijn wij van Bolivia gaan houden! Het is eerlijk gezegd best moeilijk om weer terug te gaan naar Nederland. Bolivia is echt anders dan de andere landen in Zuid-Amerika. Het is minder ontwikkeld en daarom ook avontuurlijker en minder toeristisch. Er gaan weleens dingen fout tijdens de reis, maar dat heeft juist z’n charme. Dus wil je op zoek naar een bestemming die net even anders is? Dan raden we je echt Bolivia aan!

bouwsteen

In de voetsporen van Che

  • Santa Cruz - Samaipata - Santa Cruz
  • 3 dagen / 2 nachten
  • € 235,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

(Pan)fluitend door La Paz

  • La Paz
  • 3 dagen / 2 nachten
  • € 143,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge