Naar boven

Sakura Japan, duurzaam reizen

Coronavirus in China. Wat betekent dit voor mijn reisplannen naar Japan?

blog

Geschreven op
dinsdag 25 februari
Geschreven door
Juliette Driel

Ben jij een reis naar Azië aan het plannen? Dan is het je waarschijnlijk niet ontgaan dat er in China momenteel een uitbraak van het Coronavirus is. Wat de gevolgen van deze uitbraak op de lange termijn zijn, is nog moeilijk vast te stellen. Toch kunnen we het ons goed voorstellen dat je wat vragen hebt. Daarom praten we je graag even bij.

Wat is er aan de hand?

Sinds december 2019 is er een uitbraak van het Coronavirus in China. De uitbraak is vermoedelijk ontstaan op een markt in de Chinese stad Wuhan in de provincie Hubei. Patiënten die met virus besmet zijn hebben vooral griepsymptomen. Ongeveer 20% van de patiënten kregen tot nu toe last van de longen.

Hoe is de situatie nu?

Momenteel geldt er voor heel China (m.u.v. Hong Kong, Macau en Taiwan) een tijdelijk negatief reisadvies. Dit reisadvies is er niet (alleen) voor het Coronavirus. Het is er voornamelijk omdat de Chinese overheid het reizen binnen China enorm beperkt. Normaal reizen is daardoor op dit moment onmogelijk. Zodra de situatie verbetert, zal het negatieve reisadvies opgeheven worden.

Wat betekent dit voor een reis naar Japan?

Voor Japan geldt momenteel geen negatief reisadvies. De situatie in Japan is niet anders dan in landen als Frankrijk of de Verenigde Staten. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken houdt de situatie per land nauwkeurig in de gaten.

Ik heb al geboekt naar Japan. Wat nu?

Wij houden continu contact met onze agent, het Ministerie van Volksgezondheid en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Zodra het vanuit medisch oogpunt noodzakelijk is dat we actie gaan ondernemen, nemen wij direct contact met je op. Mocht in de komende tijd blijken dat het voor jou onverstandig is om de reis in de huidige vorm door te zetten, zullen we op een later moment samen met jou kijken naar een goed alternatief. Wees verzekerd: wij hebben de veiligheid van jullie -onze reizigers-  hoog in het vaandel staan en wij zullen je niet op reis sturen als dit onverantwoord is.

Leestips

  • Wil je meer weten over gezondheid en veiligheid op reis? De World Health Organization heeft handige tips uitgebracht over hoe je jezelf op reis kunt beschermen. Die tips lees je hier!
  • Wil je meer weten over het Coronavirus? Lees er alles over op de website van het RIVM.
background-pattern