Waarom jij de Japanse tuin Kenrokuen moet bezoeken

blog

Geschreven op
dinsdag 24 december
Geschreven door
Juliette Driel
Delen op social media

Japan staat bekend om de verschillende tempels, de grote steden zoals Tokyo en Kyoto, maar ook de natuur die het land rijk is. Naast de Japanse Alpen zijn de typische Japanse tuinen ook populair. Wij vinden Kenrokuen in Kanazawa de mooiste en een plek die je niet over mag slaan! Hieronder vijf redenen waarom jij deze tuin moet bezoeken tijdens jouw Japan-rondreis.

1. Bekroond tot top drie mooiste tuinen van Japan

De Japanse tuin Kenrokuen behoort tot de top drie mooiste tuinen van heel Japan. Kenrokuen is vernoemd naar de zes attributen die een tuin volgens de Japanse cultuur moet bevatten: ruimte, afzondering, kunstmatigheid, oudheid, een overvloed aan water en vele uitzichten. De tuin doet haar naam zeker eer aan. Maar wat is er dan zo mooi aan?

2. Veel diversiteit

Wat ons aanspreekt is dat je steeds in een ander deel van de tuin uitkomt. Door de grootte van de tuin is er genoeg te zien en voor ieder wat wils. Zo heb je er een charmant theehuis, vind je er de oudste fontein en heb je er verschillende beelden. Ook heb je een grote vijver die centraal in de tuin is aangelegd waarbij je deze van verschillende kanten kunt bekijken. Elke keer heb je een ander uitzicht over de vijver. Verder zijn er veel oude bomen die ondersteund worden door bamboe, bloemen, is er een waterval en zijn er kleine bruggetjes en rotsen.

3. Rustgevende plek

Ligt het aan ons of hebben tuinen iets rustgevends? Door de tuin heen zijn er verschillende plekken waar je kunt zitten en van het uitzicht kan genieten. Ook een aanrader is om het café in de tuin te bezoeken, hier hebben wij tijdens onze reis geluncht met ramen.

4. Goed onderhouden

Het onkruid wieden wordt handmatig gedaan en ook worden de gevallen bladeren met de hand verwijderd uit de tuin. Zulk precisiewerk is typerend voor de Japanners. Zo is de tuin net zo schoon als de straat. Hierdoor heb je meer oog voor alles wat de tuin te bieden heeft.

kanazawa-kasteel

5. Leuk te combineren met het kasteel van Kanazawa

De tuin heeft verschillende ingangen waarbij je bij elke ingang door een toegangspoort moet gaan. Hier betaal je de entree voor de tuin, eventueel in combinatie met de entree voor het kasteel. Het kasteel kun je gemakkelijk lopend bereiken vanuit de tuin.

Een leuke, maar vooral lekkere, bijkomstigheid van een verblijf in Kanazawa is voor de visliefhebbers: Kanazawa ligt aan zee en je kunt hier de meest verse vis eten.

De beste reistijd voor Kanazawa is in de lente of in de herfst. Verder kun je gemakkelijk met de JR-bus (gratis voor JR-pass houders) vanaf het station naar de tuin gaan. Enthousiast? Plan een bezoek aan de Japanse tuin Kenrokuen in bij je volgende reis naar Japan.