Even voorstellen… nieuwe Japan-fanaat

blog

Geschreven op
donderdag 18 juli
Geschreven door
Birgit Theijssen
Delen op social media

In juni heb ik samen met mijn vriend drie weken door Japan gereisd. Hier heb ik zoveel mooie dingen gezien en gedaan dat Japan nu een speciaal plekje in mijn hart heeft. Van de vele Japanse gerechten proeven, de miljoenenstad Tokyo ontdekken tot een oud samoerai pad bewandelen in de Kiso Vallei. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Sinds juli mag ik mijzelf dan de nieuwe Japan-fanaat noemen.

Mijn liefde voor Azië begon een aantal jaar geleden en sindsdien probeer ik elke keer een ander land te bezoeken. Japan is wel het meest bijzondere land waar ik geweest ben. Het land is veelzijdig qua natuur en cultuur én vaak ben je maar een treinrit verwijderd van je volgende bestemming. De ene dag bekeek ik de beroemde tuin Kenrokuen in Kanazwa, de volgende dag ontdekte ik Fushimi Inari in Kyoto.

Mijn leukste ervaring in Japan:

Toen we in Hiroshima waren, probeerden wij we de lokale specialiteit Okonomiyaki uit. Dit is een Japanse hartige pannenkoek waarbij de versie uit Hiroshima ook noedels bevat. Wij zijn naar Okonomi Mura geweest: een gebouw met allemaal restaurantjes verspreid over drie verdiepingen. Ze hebben allemaal de specialiteit maar met een eigen twist eraan.

Bij binnenkomst viel mij gelijk de grote bakplaat op. Daaromheen namen we plaats samen met allemaal andere mensen. Mijn pannenkoek werd voor mijn neus klaargemaakt op de bakplaat. Deze konden wij zelf in stukjes snijden vanaf de plaat. Wij bestelden twee Okonomiyaki en deelden deze. Leuk om verschillende gerechten uit te proberen.

Wij zaten naast twee Canadese mannen en hebben de hele avond met de kok en deze mannen gekletst! Zo leerden we over elkaars gebruiken maar was het vooral lachen om de kok die in het Japans en gebrekkig Engels met heftige gebarentaal van alles probeerde te vertellen. Met de lekkere drankjes (sake) en het heerlijke eten was de avond compleet.

Favoriete stad in Japan:

Tokyo, wauw wat een toffe stad. Elke keer kom je in een ander stadsdeel terecht en lijkt het alsof je in een geheel andere stad bent. Zo vond ik de Senso-ji tempel in Asakua erg indrukwekkend om te bezoeken. Voor rust en natuur gingen wij naar Yoyogi-park in de wijk Harajuku. Voor een levendige wijk moet je juist in Takeshita Dori zijn! Wij hebben hier ook een regenboog suikerspin gescoord.

Leukste verblijf:

De tempelovernachting in Koyasan. Dit was er eentje die op mijn bucketlist stond. Je overnacht in een oude tempel en slaapt ook traditioneel op de grond. Het meest bijzondere van deze overnachting was het ochtendritueel van de monniken. Wij werden uitgenodigd om ook mee te doen met een ritueel. Verder mochten wij ook (een klein stukje) meezingen. Het voelde heel speciaal om hier bij te mogen zijn en om de cultuur van dichtbij te kunnen meemaken. Zeker een aanrader!

Favoriete gerecht:

Ramen! Ik denk dat we bijna elke dag in Japan ramen hebben gegeten. Dit zijn noedels in bouillon waarbij je dan verschillende toppings kunt bestellen zoals varkensvlees, gedroogd zeewier en bosui. Dit is wat de Japanners ook als lunch eten of beter gezegd naar binnen slurpen. De noedels zijn erg heet en door het slurpen koelen ze sneller af. Dit is even wennen, maar voor je het weet doe je ook mee.

Als nieuwe Japan-fanaat help ik je graag met het samenstellen van jouw reis naar Japan. Bel of mail mij gerust!