Menu background

Naar boven

Trossen los…zeilen in Kroatië

bouwsteen

 • Reisschema:
  Kornati eilanden
 • Reisduur:
  4 dagen/ 3 nachten
 • Reissom:
  € 875,- p.p. bij 2 personen
 • Vertrek:
  elke woensdag en zaterdag
✓ Zeilen voor de mooiste kust van Kroatië
✓ Ontdek het Kornati National Park
✓ Stand-up peddelen in afgelegen baaien
Decorative torn edge

Dag 1 – Vertrek naar de Kornati eilanden, startpunt zeilen Kroatië

Kom je uit Sibenik, dan kun je vanmorgen nog even rustig aan doen, voordat je aan boord gaat vandaag. Je verzamelt om twee uur in de jachthaven van Skralin. Daar stap je aan boord hijs je de zeilen en begint je zeilavontuur in Kroatië. De eerste stop is het autovrije eiland Prvic. Dit kleine eiland met zo’n vierhonderd inwoners is bedekt met wijn en olijfgaarden en heeft sfeervolle baaien. ’s Nachts gaat de boot voor anker op een mooi plekje in de buurt, waar je kunt eten en nog een verfrissende duik kunt nemen in zee voordat je onder de wol kruipt. Je overnacht in een privé-hut met eigen douche en toilet.

Decorative torn edge

Dag 2 – Zeilen, suppen, kajakken, wandelen rond en op de Kornati-eilanden,

Vandaag zeil je het het Kornati National Park binnen. Een gebied vol onbewoonde rotsachtige eilanden met ruige kliffen, verborgen strandjes en knusse baaitjes. Je maakt vandaag verschillende stops om te zwemmen, kajakken, te stand-up peddelen of om te voet de eilanden te verkennen. ’s Avonds ga je voor anker in één van de vele mooie baaien in de omgeving en wandel je naar een uitkijkpunt waar vandaan je de meeste van de Kornati-eilanden kunt zien.

Decorative torn edge

Dag 3 – Verken verlaten baaien en ga suppen, snorkelen en zwemmen

Vandaag breng je de ochtend al zeilend door en vaar je richting het groene eiland Zlarin. Onderweg stop je om te zwemmen en te stand-up peddelen op bijzondere plekjes waar je alleen met de boot kunt komen. Met een beetje mazzel spot je zeeschildpadden en zwemt er een dolfijn mee met de boot. Laat in de middag gaat de zeilboot voor anker in een rustige baai en ga je aan wal. Optioneel kun je een fietstocht boeken rond het eiland. Doe je het liever wat rustiger aan, verken het eiland dan te voet op eigen tempo en relax op een terras waar je ziet hoe het eilandleven aan je voorbij trekt. Geniet ‘s avonds van vers gevangen vis en een heerlijk Kroatisch wijntje en de ontspannen sfeer van het dorp.

Decorative torn edge

Dag 4 – Terugkeer naar Skradin, eindpunt zeilen Kroatië

Al vroeg in de ochtend vaar je terug naar de haven van Skradin, waar je rond 10 uur aankomt. Hier eindigt je zeilavontuur in Kroatië. Nadat je afscheid neemt van de groep vervolg je je reis door Kroatië.

Informatie over het zeilschip

Je zeilt op een Nautitech 44 Catamaran. Deze zeilboot heeft twee tweepersoonshutten en twee driepersoonshutten, elk met een eigen badkamer. Aan dek is er voldoende ruimte en comfort om te genieten van je zeiltrip.

Decorative torn edge

Onze sfeervolle adresjes

torn-edge

Trossen los…zeilen in Kroatië

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Krka watervallen Sibenik
bouwsteen

Kriskras door Sibenik

 • Sibenik & Krka watervallen
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 284,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Split reis Kroatië
bouwsteen

Een kijkje in de keuken van Split

 • Split
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 175,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge