Je hebt nog geen rondreis geselecteerd.

Bouw je Colombia familiereis

Individuele familiereis Colombia

Jungle Colombia

Met het gezin een reis naar Colombia maken? Doen! Of je nu met jonge kinderen of tieners reist, Colombia is geschikt voor het hele gezin. Er zijn maar weinig landen die zo veel te bieden hebben als Colombia. Overweldigende natuur, koloniale steden en tropische stranden. Tieners die van buitenactiviteiten houden kunnen hier helemaal los gaan. Paragliden, raften, abseilen en snorkelen bij bounty eilanden. Ook voor jongere kinderen is genoeg te beleven in Colombia. Leer dat de koffie die papa en mama drinken uit een besjes komt, ga op zoek naar slingerende apen in de Amazone en trotseer hoge hangbruggen. Wij passen de rondreizen graag aan op reistempo, afstanden en slaapplekken voor je gezin.

 

Colombia reizenGoed om te weten

Veiligheid
Colombia. Misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt voor een familiereis. Niet zo gek met het imago van onveiligheid en drughandel dat nog aan het land kleeft. Toch is het land in opkomst, ook onder families. Steeds meer mensen zien dat dit imago niet meer terecht is. Het grootste deel van het land, zeker het deel dat voor reizigers interessant is, is goed te bereizen. Uiteraard blijft Colombia een ontwikkelingsland. Hoe vriendelijk en gastvrij ook, er zitten altijd rotte appels tussen. Laat je kinderen dus nooit alleen en let op je bezittingen.

Vervoer
Tijdens je familiereis door Colombia verplaats je je voornamelijk met publieke bussen. De bussen in Colombia zijn erg comfortabel met airco en stoelen die naar achteren kunnen. Om verre afstanden te overbruggen, regelen we zo nu en dan ook een binnenlandse vlucht voor je. Ook regelen we waar nodig privétransfers tijdens je reisroute in Colombia.

Slaapplekken
Wij werken in Colombia voornamelijk met kleinschalige hotels die niet allemaal over familiekamers beschikken. In dat geval proberen we voor gezinnen kamers naast elkaar te boeken.

Baby’s en kleine kinderen
Voor jonge kinderen van bijvoorbeeld 2 jaar of 10 maanden, is het goed om de reisroute iets aan te passen. Zelf raad ik dan liever aan om Bogota, Medellín en de Caribische kust alleen te bezoeken. Op deze manier verplaats je je niet al te vaak en zijn de reisafstanden beter te overbruggen. De reis is het fijnst te doen met privé transfers en binnenlandse vluchten. Verder zijn luiers en poedermelk (Nestle) goed verkrijgbaar, maar potjes nauwelijks. Veel restaurants hebben kinderstoelen beschikbaar. Ook speeltuintjes (in- en outdoor) zijn goed te vinden.

Reistijd
Juli en augustus zijn goede maanden om Colombia te bezoeken. Ben je nog niet aan schoolvakantie gebonden dan is half december tot en met februari ook een goede periode. Houd er wel rekening mee dat de Colombianen in deze periode ook vakantie hebben. Wil je in deze periode op reis, zorg er dan voor dat je tijdig boekt. Accommodaties in deze periode zitten snel vol.

Voorpret
Aanrader voor tieners! Lonely planet Verboden voor ouders. Het staat vol leuke feitjes over Zuid-Amerika.

Rondreizen Colombia

 

Rafting ColombiaRiksja Family: samen de wereld ontdekken

Naast Colombia bieden we nog een groot aantal kindvriendelijke bestemmingen aan. Deze bestemmingen vind je terug op de website van Riksja Family. Riksja Family bestaat uit een team van reizende ouders én reisfanaten. Zij adviseren je uit eigen ervaring over het reizen met kinderen: van baby’s tot tieners.

“Je kinderen laten je met een onbevangen blik naar de wereld kijken. Maar bovenal is contact met de lokale bevolking veel sneller gemaakt. Reizen met kinderen brengt je zo echt dichter bij het land.” – Leonie, bestemmingsexpert Riksja Family

Naar Riksja Family bestemmingen

Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie

Deze melding verbergen