Naar boven

Naar deze (verre) bestemmingen kun je reizen in de herfstvakantie van 2021!

blog

De herfstvakantie komt er weer aan! Een heerlijk moment om even bij te komen na de eerste weken school. De herfstvakantie is natuurlijk maar een weekje, dus hebben we de fijnste reizen qua reistempo én qua reisadviezen voor jou en je gezin op een rij gezet! We hebben zowel dichtbij als wat verder weg een aantal leuke gezinsbestemmingen.
Decorative torn edge

Wat is er mogelijk?

De belangrijkste vraag is op dit moment: Wat is er mogelijk qua reizen met corona? Gelukkig is dit inmiddels al veel! Onze Europese bestemmingen zijn goed bereisbaar en staan op reiscode geel/groen. Met het in acht nemen van de lokale regels, een vaccinatiebewijs, negatieve PCR-test of antigeen-test kun je Europa zonder problemen ontdekken.

Gelukkig is het ook mogelijk om weer naar diverse landen te reizen met code oranje. Dit omdat veel quarantainemaatregelen zijn komen te vervallen en daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee! Lees hier voor de volledigheid onze flexibele voorwaarden.

Nazomeren of voorbereiden op de kou?

De herfstvakantie kan wat ons betreft twee kanten op: een heerlijke nazomer of een winterse avontuurlijke reis. Voor een heerlijke nazomer ervaring kun je met je gezin genieten van de tropische stranden in Costa Rica of van een relaxte reis met leuke excursies in Portugal. Voor de kou nemen we je mee naar Noors Lapland met vuurkorven, gezellige blikhutten en een een huskytocht in de sneeuw.

Kies voor een tropisch avontuur in Costa Rica:

Costa Rica herfstvakantie

Costa Rica staat bekend om de mooie groene jungles en alle geweldige diersoorten. De herfstvakantie is de perfect reistijd voor Costa Rica, de temperaturen heerlijk zijn en er valt weinig neerslag. Peddel in een kano langs kaaimannen en brullende apen, tokkel hoog boven het nevelhout en snorkel met de kinderen op zoek naar schildpadden en tropische vissen. Elke dag staat in het teken van ontdekken en dat valt hier voldoende te doen. Onze avontuurlijkste plek is midden in de jungle kamperen. Hier wordt je wakker met het geluid van de natuur en fris je jezelf op onder een waterval.

Ga op huskytocht in het Noors Lapland

Noors Lapland rondreis

In Noors Lapland staan de husky’s al te springen voor een nieuwe sleetocht. Wanneer de slee tevoorschijn komt blaffen de husky’s vol enthousiasme, zetten ze hun achterpoten in de sneeuw en kunnen ze niet wachten op het startsignaal. Dit is een activiteit om samen nooit meer te vergeten. Na deze fantastische ervaring ga je opzoek naar het Noorderlicht. Onder de onwerkelijke groenblauwe kleuren die de hemel oplichten, overnacht je in een tipi tent om maximaal te genieten van de heldere sterrennacht. Noors Lapland is dé bestemming voor een winters avontuur met kinderen.

The Big Five spotten in Kenia & Tanzania

Tanzania en Kenia familiereis

Altijd al The Big Five willen spotten tussen het Afrikaanse wildlife? Kenia en Tanzania bieden de leukste safarireis voor gezinnen! Je wordt rondgeleid in jullie 4×4 jeep en gaan samen met een ranger op pad. Wilde dieren gaan jullie gegarandeerd zien en een ontmoeting met de oude Masai komt hier natuurlijk na. Enkel in Afrika is dit grote avontuur te beleven. Van alle indrukken kun je lekker met je gezin bijkomen op een parelwit strand aan de Indiaanse Oceaan. Nog niet klaar met actie? Maak dan een hike langs de Kilimanjaro of waag een meerdaagse hike de berg op. Ideaal met tieners!

Cultuur in Portugal en actie op Madeira

Portugal en Madeira Herfstvakantie

Blijven jullie deze herfst liever dichtbij huis? Dan is Portugal een fijne bestemming met temperaturen rond de 20 graden. Ga met het hele gezin kajakken of snorkelen in Alejento, dwaal langs prachtige kastelen in Sintra en vaar naar kleine eilandjes in Tavira. Is het nog niet warm en tropisch genoeg? Reis dan zuidelijker af naar het bloemeneiland Madeira. Hier bezoek je bananenplantages met een local, spot je dolfijnen in de buurt van Funchal en mountainbike je door de bergen. Spring van de kliffen de zee in, douche onder watervallen en geniet van mooie bossen en bergtoppen in de wolken.

Genieten in Griekenland

Familiereis naar Griekenland

Het mooie Griekenland is een ideale bestemming in het najaar met temperaturen rond de 25 graden. Met ons zit je niet vast in een resort en slaap je altijd in kleinschalige slaapplekken, dicht bij de mensen en de cultuur. Samen met je gezin rijd je rond in een huurauto en per veerboot ga je eigenwijs eilandhoppen. Onze favoriete activiteiten zijn leuk voor de kinderen en minstens nét zo leuk voor pap en mam. Zo ontdek je relaxte vissersdorpjes, beklim je de mooiste bergtoppen van Peloponnesos en snuif je cultuur in orthodox kloosters en mythische ruïnes.

Nog niet jullie ultieme bestemming voor de herfstvakantie gevonden?

Geen probleem! We inspireren je graag verder met meer bestemmingen. Al deze landen zijn fijn te reizen met kinderen en hebben een goede mix tussen heerlijk warm of koud en gave activiteiten.

Bekijk ze nu: Namibië, Zuid-Afrika, Jordanië, Spanje, Italië, IJsland, Noorwegen

background-pattern