Luieren in de Oost-Algarve

bouwsteen

 • Reisschema:
  Oost Algarve, Tavira
 • Reisduur:
  5 dagen / 4 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 394,- per volwassene
 • vanaf € 291,- per kind
 • Op basis van 2 volwassenen en 2 kinderen
✓ Rustige kant van de Algarve
✓ Brede zandstranden
✓ Eilandhoppen per boot in de Ria Formosa
✓ Verblijf in een quinta met zwembad in het binnenland
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in de Algarve

Vandaag kom je aan in het meest rustige gedeelte van de Algarve. Hier geen grillige klifkusten maar juist brede zandstranden, heldere zee en een uniek natuurgebied; het Ria Formosa natuurpark. Hier kun je echt lekker uitrusten aan het einde of begin van de reis. Je slaapt in een appartement dat onderdeel is van een quinta/landhuis in de omgeving van Tavira. Haal lekker boodschappen voor de komende dagen en plons in het zwembad. Je blijft even lekker een paar dagen op een deze plek want het is tenslotte ook vakantie!

Decorative torn edge

Dag 2 – Eilanden boottocht door Ria Formosa bij Tavira

In de ochtend heb je geen haast dus kun je lekker rustig ontbijten bij je appartement en misschien al een keer in het zwembad duiken. De boot voor jullie eilandentocht vandaag vertrekt vanuit vissersdorp Olhao. Als je zin hebt kun je voordat je op de boot stapt nog een rondje over de grote vismarkt lopen en misschien wat snacks inslaan voor een eiland picknick. Het oude centrum met Moorse invloeden is sowieso leuk om doorheen te lopen. Je vindt er naast de markt ook pleintjes met terrassen dus nog wat drinken of een ijsje eten voordat je op de boot stapt is ook niet verkeerd.

Decorative torn edge

Rond 13.00 stap je op de boot en vanaf de haven vaar je langs de eilanden voor de kust van Tavira wat allemaal deel uitmaakt van het Ria Formosa natuurpark. Je vaart langs Deserta Island en het vuurtoreneiland Farol. Op het eiland Culatra heb je 1,5 uur tijd om te lunchen. Je kunt in een restaurant lunchen of lekker picknicken op het strand terwijl de kinderen zandkastelen bouwen. Op het eiland Armona heb je ook nog een half uur om het eiland te ontdekken of een frisse duik te nemen. De schipper/gids weet veel over het gebied en kan je tijdens het varen vertellen over de flora en fauna. Wellicht spot je zelfs wel een dolfijn onderweg.

Decorative torn edge

Dag 3 en 4 – lekker luieren in de Oost-Algarve

De laatste dagen van deze bouwsteen hoef je helemaal niets en kijk waar jullie zin in hebben. Misschien zijn de kinderen niet uit het zwembad te slaan maar misschien wil je ook nog wat ondernemen. Tavira is een leuke stad om te bezoeken of om ’s avonds wat te eten aan de oevers van de rivier. Wil je terug naar 1 van de eilanden waar je tijdens de eilandentour bent geweest dan kan dat ook. Vanuit Olhao kun je de watertaxi pakken naar Armona om daar te relaxen in een beach bar. Schepjes en emmertjes mee voor de kinderen en zelf genieten van een drankje onder de parasol. Als dat geen vakantie is!

Decorative torn edge

Dag 5 – Vertrek uit de Algarve

Als je vandaag terug vliegt naar huis rijd je in een uur naar de luchthaven. Om het ontspannen gevoel vast te houden raden we aan niet een te vroege vlucht te pakken zodat je rustig uit kunt checken en je auto in kunt leveren. Als dit de start is van je vakantie begint nu het rondreizen. Reis naar het binnenland om de Alentejo regio te ontdekken of ga de klifkusten van de westkant van de Algarve opzoeken.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Algarve reis Atlantische Oceaan
bouwsteen

Algarve, toch een rustig plekje

 • West Algarve, Lagos
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 217,- p.p bij 2 personen (voorjaar)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Evora Portugal
bouwsteen

Het platteland van Alentejo

 • Regio Alentejo
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 118,- p.p bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
rondreis portugal tram lissabon
bouwsteen

Authentiek Lissabon

 • Lissabon
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 189,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
portugal tegelkunst sesimbra
bouwsteen

Tegelkunst en tuinzwembad bij Costa de Lisboa

 • Costa de Lisboa
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 149,- p.p bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge