Riksja Travel brengt je dichterbij

Naar boven

Noorderlicht Noord Europa

De 10 meest fotogenieke bestemmingen

blog

Geschreven op
donderdag 12 oktober
Geschreven door

Pak je camera er maar bij!

Reizen is mooi en we kunnen er uren over praten, maar zeg nou zelf: beelden zeggen altijd veel meer dan woorden. En er zijn tal van plekken op aarde die zich perfect lenen voor een foto en waar je vrijwel geen verkeerd shot kunt maken. Benieuwd naar onze favoriete top tien fotogenieke bestemmingen?

India: kleurrijke taferelen


Het maakt niet uit waar je heen gaat in India, elke plek is een feest voor de camera. De Taj Mahal, die werd door Sjah Jahan gebouwd uit liefde voor zijn overleden vrouw, is op zijn mooist als de zon opkomt en er een roze gloed over het gebouw valt. In de provincie Rajasthan steken felgekleurde sari’s af tegen het droge landschap. Hier heb je het pelgrimsmeer van Pushkar, waar pelgrims rituele baden nemen. De romantische stad Udaipur staat bekend om Lake Palace, een paleis dat midden in een meer schittert. Moeten we nog doorgaan? Want je hebt ook nog de taferelen langs de Ganges bij Varanasi, de Gouden Tempel van Amritsar en het groene zuiden.

China: Chinese Muur

chinese muur

De Chinese Muur is voor veel reizigers hét hoogtepunt van hun China-reis en om eerlijk te zijn, is het dat voor ons ook! Als een lange draak kronkelt de muur zich kilometers lang voor je uit, zo ver je maar kunt kijken. Dicht bij Beijing zijn de delen van de muur vrij toeristisch. Daarom kiezen wij juist voor een verwilderd stuk, een stukje verder rijden. De muur is hier niet gerestaureerd en al klimmend baan je een weg naar boven en weer naar beneden. Op sommige stukken is de muur nauwelijks meer begaanbaar en zul je er even naast moeten lopen. Het is een ruige tocht, maar met je camera in de aanslag is elk shot raak!

Cuba: terug naar de jaren vijftig

Toeren in een oldtimer langs verschoten billboards van Che Guevara of slenteren over kinderkopstraten met kleurrijke huizen. In Cuba stap je zo terug in de tijd, uit de wereld van smartphones en social media. Oldtimers en paard en wagen domineren hier het straatbeeld.  De boer die overdag met een os het land staat om te ploegen, tikt ‘s avonds nog snel een mojito weg in de lokale bar, terwijl hij droomt van een beter leven in Amerika. Een leven dat sneller kan komen dan hij denkt, want het kapitalisme staat te trappelen om toe te treden. Als Raul Castro – inderdaad, broer van – het maar toelaat. Wie het echte Cuba wil ontdekken zonder McDonalds en Starbucks, moet dan ook snel zijn.

Myanmar: de tempelvallei van Bagan

Verspreid over een uitgestrekt landschap vind je duizenden Boeddhistische tempels en de ene tempel is nog mooier, groter, unieker dan de andere: welkom in Bagan. Marco Polo beschreef het als een van de mooiste plekken op aarde en zevenhonderd jaar later denken veel reizigers er nog net zo over. De tempels kun je te voet verkennen, maar als rasechte Hollanders doen we dit natuurlijk graag op de fiets. Bijkomend voordeel: je ziet dan ook veel meer. Trap je een weg langs meer dan drieduizend tempels, stupa’s en kloosters in de vallei van Bagan. Er staan hier zelfs nog tempels uit de elfde en dertiende eeuw.

Bonustip: vanuit een luchtballon maak je nog mooiere foto’s.

Amerika: Grand Canyon

grand-canyon-amerika

Groot, groter, grootst: zo kun je Amerika wel omschrijven en zeker de immense Grand Canyon. Vanaf de rand kijk je meer dan anderhalve kilometer naar beneden. Kippenvel! Wil je naar de Grand Canyon, dan heb je twee opties: de South Rim ligt voor de meeste reizigers op de route, maar is iets meer toeristisch. De North Rim is drie uur langer rijden, maar hier komen weinig andere reizigers en je staat er bijna alleen op de richel. Vanaf beide plekken kun je verschillende trails wandelen om waanzinnige foto’s te kunnen maken.

Nieuw-Zeeland: Lake Tepako, Zuidereiland

nieuw-zeeland
Reis je over het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland, sla dan Lake Tekapo – op zo’n uur rijden van Mount Cook – zeker niet over. Aquablauw, helderblauw, smurfenblauw … hoe je het ook wilt noemen, Lake Tekapo is in elk geval oogverblindend blauw! En als je in november gaat is het meer nóg mooier, want rond deze tijd wordt het omzoomd door een berghelling vol bloeiende paarse lupines.

Argentinië: de ruige bergen van Patagonië

patagonie-argentinie

Spitsige rotsformaties, ijskoude beekjes en met sneeuw bedekte bergpieken. Het gebied rondom het beroemde Fitz Roy-massief is dé plek als je wilt wandelen in het Argentijnse Patagonië. Minder bekend dan het nationale park Torres in buurland Chili, maar minstens zo ruig. Enig puntje: je hebt zoveel mooie uitzichten dat je wel even moet kiezen vanaf welke plek je de beste foto maakt.

IJsland: nóg meer natuurgeweld

ijsland

IJsland is koud vanbuiten en warm vanbinnen: waar ondergronds vulkanen en thermische bronnen borrelen, is het landschap bedekt met dikke gletsjers en een pak sneeuw. Hoe relatief klein het eiland ook is, achter elke bocht schuilt wel een verrassing. Zo heb je de Golden Circle, een gebied vol geothermische activiteit. De meeste reizigers bezoeken dit gebied tijdens een dagtrip, maar wij vinden een overnachting hier juist de moeite waard.  Zo kun je de spuitende Strokkur-geiser en Gullfoss-waterval bezoeken als de dagtoeristen weg zijn.

Peru: Machu Picchu

peru-reis
Sommige plekken zijn nog nét even mooier als je er ook wat moeite voor hebt gedaan. Machu Picchu is daar een ultiem voorbeeld van. De Incatrail is soms echt even doorbijten: je trekt dwars door regenwoud en bossen, langs weidse uitzichten en via duizenden treden naar een hoogte van wel 4.200 meter. En het hoogtepunt? Dat is op dag vier. Je staat vroeg op en volgt het pad in het donker – met misschien je hart dat steeds harder klopt in je keel. Dan doemt hij ein-de-lijk op: de oude mystieke stad Machu Picchu met de Zonnepoort.

Kenia: de vriendelijke Masai

masai-mara

De Masai vormen een trots herdersvolk op de Afrikaanse savanne. Het is een van de weinige stammen dienog vasthouden aan hun eigen cultuur. Onze partner in Kenia heeft samen met de Masai een kleinschalig kamp opgezet, waar je eventjes deel uitmaakt van het Masai-leven. Je slaapt in een tent met keurig opgemaakte matrassen, een douche en toilet. Een goedlachse Masai vertelt je graag alles over zijn cultuur: over de jacht van de voorouders en hoe je vuur maakt, bijvoorbeeld. De stamleden kennen natuurlijk ook de mooiste plekken waar je uitzicht hebt over de immense savanne, maar de mooiste foto vinden wij die waarop een Masai met zijn felrode gewaad afsteekt tegen de groene achtergrond.

Meer inspiratie?

Thuis worden ze weleens gek van ons: kunnen we het eens over iets anders hebben dan reizen? Nou, nee. Gelukkig mogen wij iedere dag doen wat wij het liefste doen: er de hele tijd mee bezig zijn. We bieden individuele verre reizen aan over de hele wereld. Elke bestemming heeft zijn eigen site en een expert die zelf in het land is geweest. Bekijk hier onze bestemmingen. Liever inspiratie in je mail? Dat kan! Klik, kies jouw bestemming en je krijgt van ons jouw persoonlijke reisportie per mail!

background-pattern