5 bestemmingen die echt niet op je bucketlist mogen ontbreken

Als je aan welke reisfanaat dan ook vraagt naar welke bestemmingen hij of zij ooit nog af wil reizen, dan hoor je binnen een minuut minstens vijf plekken. Oké, tien, als we eerlijk zijn. En misschien nog vijf extra, want als je dan toch in de buurt bent, want dan kun je net zo makkelijk die ene bestemming met die andere combineren … Afijn, je begrijpt het wel. Tijd voor wat extra inspiratie voor jouw eigen bucketlist: deze vijf bestemmingen mogen daar absoluut niet op ontbreken!

1. De tempelvallei in Bagan, Myanmar

Het schitterende Bagan in Myanmar (ook wel ‘Pagan’ genoemd) staat hoog op de bucketlist van menig reiziger. En dat is niet voor niets, want verspreid over een uitgestrekt landschap vind je in Bagan meer dan vierduizend (!) boeddhistische tempels – de een nog groter, mooier of unieker dan de ander, en allemaal gegarandeerd adembenemend.

De beste manier om deze vallei te ontdekken? Op oer-Hollandse wijze: op de fiets! De tempelvallei is zo’n veertig vierkante kilometer groot en is het beste te verkennen op een mountainbike of elektrische fiets. Maar mocht je je tocht naar Bagan nou nóg specialer willen maken, dan is een ballonvlucht boven de tempelvallei een echte aanrader. Hoog in de lucht zwevend terwijl de zon langzaam opkomt, heb je een uitzicht dat je over tientallen jaren nog steeds niet bent vergeten. Hop, op de bucketlist, dus!

Bekijken op Riksja Myanmar

2. Op safari in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika barst van de nationale parken waar je wild kunt spotten. Het échte safarigevoel beleef je in Kruger Park: met een beetje geluk spot je hier de gehele Big Five! Vanuit een kleinschalige bushlodge aan de rand van het park kun je ’s ochtends vroeg al met een ervaren ranger op pad. O ja, en eh … niet schrikken als je ineens oog in oog met een giraffe staat of er een neushoorn naast je auto wandelt!

Bekijken op Riksja Zuid-Afrika

3. Eilandhoppen over de Galápagoseilanden

ecuador-vakantie-galapagos

Vraag een reisfanaat om één eilandengroep te noemen die hij ooit nog wil zien en je krijgt waarschijnlijk de Galápagoseilanden te horen. Heel begrijpelijk, want deze eilanden in de Stille Oceaan zijn werkelijk schitterend. Bij elkaar zijn het er ongeveer 128, waarvan er ‘slechts’ vijf bewoond zijn. Om alle 128 eilanden te zien heb je bést even wat tijd nodig en de meesten houden het dan ook bij de grootste eilanden zoals Santa Cruz, Isabela en San Cristobal. Het is extra slim om te gaan ‘eilandhoppen’, waarbij je meerdere eilanden in één reis bezoekt. Begin bijvoorbeeld op Santa Cruz, neem daarna de boot naar Isabela en maak een tussenstop om de vulkanische rotsen en het wildlife van Las Tintoreras te zien. En natuurlijk ga je daarna snorkelen of duiken bij het prachtige San Cristobal, waar je zeeleeuwen, roggen en schildpadden kunt zien.

Bekijken op Riksja Ecuador

4. De Grand Canyon in Amerika

Grand canyon North rim Amerika

Als we het dan toch hebben over natuurschoon, dan mag ook de Grand Canyon in Amerika niet op je bucketlist ontbreken. Deze duizelingwekkende diepe kloof móét je ooit in je leven gezien hebben! Wij vinden zelf de North Rim van het mooiste, onontdekte plekje in de buurt van de canyon. Hier slaap je in een houten blokhut aan de rand van de kloof en word je ’s ochtends wakker met een adembenemend uitzicht. Neem je wandelschoenen mee, want in dit gebied vind je talloze hikingroutes, waarbij je tussen de naaldbomen door van het ene uitzichtpunt naar het andere loopt.

Bekijken op Riksja Amerika

5. De Outback van Australië

australie-daphne

G’day mate! Iedereen die ooit naar Australië is geweest, zal het je zeggen: je móét een tocht maken door de Outback. Natuurlijk begin je bij Ayers Rock, waarna je dwars door de Outback richting Alice Springs rijdt. Onderweg stop je bij de Olga’s (in het Aboriginal ook wel Kata Tjuta genoemd) en natuurlijk bij Kings Canyon. Als je dacht dat die ene bushalte in het noorden van Groningen afgelegen lag, dan sta je na deze reis nog flink te kijken. Tijdens deze selfdrive kom je er namelijk pas écht achter wat ‘in the middle of nowhere’ betekent!

Bekijken op Riksja Australië

Reis je met kinderen? Dit zijn vijf gezinsvriendelijke bucketlist-bestemmingen! Heb je al deze bestemmingen al van je lijstje kunnen afstrepen? Dan hebben we ook nog vijf unieke bestemmingen voor je, waar je maanden na je reis nog steeds over zult praten …