Je hebt nog geen rondreis geselecteerd.

Bouw je IJsland familiereis

Individuele familiereis IJsland

Met het gezin een reis naar IJsland maken? Doen! Of je nu met kleine kinderen of tieners reist, IJsland is geschikt voor het hele gezin. Verbaas je over watervallen die tientallen meters naar beneden storten en geisers die water de lucht in spuwen. Spot orka’s en ontdek de vulkanenroute. Wij passen de rondreizen graag aan op reistempo, afstanden en slaapplekken voor je gezin.

IJsland rondreizen

 

 

Goed om te weten

Slaapplekken
Wij werken in IJsland voornamelijk met kleinschalige slaapplekken. Deze beschikken niet over familiekamers beschikken. In dat geval proberen we voor gezinnen kamers naast elkaar te boeken. Met een zeer kort hoogseizoen is investeren in accommodaties voor IJslanders haast een onmogelijke taak en is er in de zomer een tekort aan bedden. Scholen en boerderijen worden dan heel creatief ingezet als slaapplek en tijdelijk hotel. Niet altijd heb je dan je eigen douche en toilet, maar wel is het er brandschoon. Niet alle accommodaties beschikken over babybedjes. Reis je met een kleintje dan is het handig om een deryan tentje mee te nemen.

 

 

 

Reisperiode
IJsland is geschikt als zomervakantie of als korte vakantie in de herfst- of meivakantie. De zomermaanden zijn over het algemeen het beste, maar dit zijn ook de drukste en duurste maanden. In deze periode is het erg lang licht. Sommige kinderen kunnen hier een beetje van in de war raken. Zit je nog niet vast aan de zomervakantie dan is mei, juni, september en oktober aan te raden. Het is dan minder druk en vaak toch nog redelijk weer.

Leuk om te lezen

Wil je meer lezen over hoe het is om met kinderen naar IJsland te reizen? Lees bijvoorbeeld deze tips van het blog gezinopreis voor Reykjavik met kinderen.

Riksja Family: samen de wereld ontdekken

Naast IJsland bieden we nog een groot aantal kindvriendelijke bestemmingen aan. Deze bestemmingen vind je terug op de website van Riksja Family. Riksja Family bestaat uit een team van reizende ouders én reisfanaten. Zij adviseren je uit eigen ervaring over het reizen met kinderen: van baby’s tot tieners.

“Je kinderen laten je met een onbevangen blik naar de wereld kijken. Maar bovenal is contact met de lokale bevolking veel sneller gemaakt. Reizen met kinderen brengt je zo echt dichter bij het land.” – Leonie, bestemmingsexpert Riksja Family

Naar Riksja Family bestemmingen

Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie

Deze melding verbergen