Menu background

Naar boven

Een actief tussendoortje

bouwsteen

 • Reisschema:
  Quadra Island bij Vancouver Island
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 294,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a zeekajakken
 • Reisperiode:
  april - september
Als je wat meer actie in je Canada reis wilt naast genieten van de Canadese natuur, dan bouw je met deze bouwsteen een afwisselende stop in bij een uitdagend stukje Canada. Het kleine eilandje Quadra ligt tussen het vasteland en Vancouver Island en biedt volop mogelijkheden om lekker actief bezig te zijn. Zo kun je hier zeekayakken bij zonsondergang, waarbij je uitkijkt over de ruige bergen tegen het zwarte water. Of kies voor een hele bijzondere activiteit: snorkelen met zalmen. Gehuld in een wetsuit plons je met een snorkel en flippers in een zalmenrivier, waar tussen begin juli en eind oktober de zalmen stroomopwaarts zwemmen.Je slaapt tijdens de bouwsteen twee nachten in een sfeervolle houten lodge op Quadra, gelegen tussen de naaldbomen aan de kust. Deze accommodatie word gerund door First Nations bewoners en je vind er veel indianenversieringen. In de lounge staan grote totempalen en je treft er vaak de vriendelijke eigenaars.
Canada natuur: Vancouver Island
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst op Quadra Island

Je rijdt vandaag naar het midden van Vancouver Island, waar voor de kust het kleine Quadra Island ligt. Vanuit Telegraph Cove is het ongeveer 4 uur rijden naar Campbell River, waar je de ferry neemt naar Quadra Island. De overtocht duurt iets meer dan 10 minuten. Op Quadra Island kun je genieten van de charmes en natuur van een klein eiland. Het ligt in een mooi natuurgebied, waar je verschillende actieve excursies kunt ondernemen. Deze kunnen wij natuurlijk vooraf voor je reserveren zodat je zeker weet dat je een plekje hebt. Op eigen gelegenheid kun je uren struinen langs de kust, wandelen door de bossen en genieten van de ontelbare rotsen, eilandjes en zeedieren.

Je overnacht op Quadra Island in een mooie lodge, gelegen aan de Canadese kust en gerund door First Nation inwoners (bij ons ook wel bekend als indianen). De lodgekamers zijn comfortabel ingericht en hebben allemaal een eigen terras of balkon met uitzicht op de Discovery Passage, het water dat Quadra Island omsluit.

Decorative torn edge

Dag 2 – Zeekayakken in de Canada natuur

Op Quadra Island vonden wij het leuk om een bijzondere excursie te doen: zeekayakken bij zonsondergang. Aan het eind van de middag krijg je eerst een beginnersles in het kayakken. Hierbij krijg je instructies over de veiligheid, uitleg over de techniek van het peddelen en tips voor het vinden (en natuurlijk behouden) van je balans. Net voor zonsondergang vaar je onder begeleiding richting kleine rotseilanden waar vaak een zeeleeuwenkolonie te vinden is.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek en met zalmen snorkelen (optioneel)

Vandaag vertrek je weer van Quadra Island. Wil je graag een activiteit doen die helemaal anders is dan anders? Ga dan snorkelen met zalmen. Onderaan de pagina lees je meer over deze excursie.

Vanaf Quadra Island kun je twee kanten op. Veel reizigers kiezen voor de bouwsteen Ongerepte orkabaai, waarbij je orka’s gaat spotten op één van de beste plekken ter wereld. Of oversteken naar het vasteland van British Columbia. Tijdens de bouwsteen Alpenwei en bergvallei wandel je door bloemenweides en geniet je van besneeuwde bergtoppen in Whistler.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Een actief tussendoortje

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Quadra Island canada
Variant
1

Snorkelen met zalmen

 • Reissom:
  € 165,- p.p.
 • Inbegrepen:
  snorkelexcursie

Vandaag ga je een bijzondere activiteit doen die helemaal anders is dan anders: snorkelen met zalmen! Hierbij krijg je een wetsuit en zwemvliezen aan, een masker op en een snorkel mee. Je stapt met een gids bij een brug over de rivier het water in en laat je vervolgens 2,5 kilometer met de stroming mee drijven. In deze wateren leven wel vijf verschillende soorten zalmen, en als je geluk hebt zie je tientallen roze zalmen tegen de stroom inzwemmen op weg naar hun geboortegrond om zelf kuit te schieten.

Deze excursie is alleen te boeken tussen 1 augustus tot 1 oktober – anders zijn de zalmen nog niet gearriveerd in de rivier.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Telegraph Cove
bouwsteen

Ongerepte orkabaai

 • Telegraph Cove op Vancouver Island
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 520,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Natuur Canada - Whistler
bouwsteen

Alpenwei en bergvallei – Whistler

 • Whistler
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 312,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern