Individuele rondreizen Myanmar

  • Bouw je eigen reis

  • Voor reizigers, door reizigers

  • Hart voor de wereld

Myanmar mag met recht als de onontdekte schatkist van Zuidoost-Azië omschreven worden. Met juweeltjes als de tempelvallei van Bagan, de U-Beinbrug, Inle Lake en Mrauk U val je van de ene ontdekking in de andere. Hier reis je in boemeltreintjes en rijstbussen en is een os geen toeristische attractie, maar een noodzakelijk middel om het land om te ploegen. In voormalig Birma kun je eigenlijk niet van het gebaande pad, want het hele land is van het gebaande pad af.

We beloven je een reis waarbij je Myanmar en de mensen echt leert kennen. We regelen vervoer, gave activiteiten en overnachtingen op bijzondere plekken, zoals een guesthouse, strandlodge of berghotel.

Bouw je eigen Myanmar reis

Met onze bouwstenen – korte Myanmar-reizen van 2-6 dagen die je met elkaar kunt combineren zoals je wilt – kun je je eigen reis bouwen. Jij kiest wat je wilt doen, wij puzzelen de meest logische route voor je in elkaar. Hulp nodig? We adviseren je graag. Nog makkelijker? Met onze flexibele Myanmar-rondreizen hebben we de beste reisroutes vast voor je uitgestippeld. Wil je een tussenstop toevoegen of een dagje langer of korter ergens blijven? Pas ze gerust aan!

myanmar

Net even anders dan anders

Natuurlijk laten we je de highlights van Myanmar zien, maar ook de onontdekte parels. Zo brengen we je in Mandalay niet alleen naar de U-Beinbrug, maar ook naar een weverij en lunch je op Inle Lake in een van de paalwoningen bij een Birmees gezin. Je reist altijd individueel, zodat je je eigen plan kunt trekken. Onze collega’s in Myanmar staan tijdens je reis 24/7 voor je klaar. Zo reis je avontuurlijk, maar sta je er nooit alleen voor.

Voor reizigers, door reizigers

Je reist wel individueel, maar je profiteert van onze ervaringen. Wij, Myanmar-experts Rommy en Tessa, kennen het land van A tot Z en weten precies waar je moet zijn en wat je moet zien. Zo hebben we een prachtige treinroute van Kalaw naar Nyaung Shwe gevonden waarin je langs tal van dorpjes boemelt en hebben we een Birmese familie gevonden bij wie je mag overnachten. Op onze inspiratiepagina delen we nog meer van onze insidertips.

Reizen met impact

Met Riksja Myanmar maak je een reis waarbij je het land en de mensen echt leert kennen. We zijn op zoek gegaan naar kleinschalige hotels weg van de massa, die niet alleen sfeervol zijn, maar waarmee ook het geld direct terugvloeit naar de lokale bevolking. We vinden het belangrijk om eerlijke prijzen te hanteren, zodat onze gidsen, hoteleigenaren en chauffeurs een eerlijk loon verdienen. Zo kun je op 45 minuten varen van Ngapali beach, weg van de massa, slapen in een ecolodge dat gerund wordt door de lokale bevolking. We willen dat jij een onvergetelijke reis maakt. Wij zorgen ervoor dat die reis zo duurzaam en verantwoord mogelijk is.

Myanmar met kinderen

Familiereizen naar Myanmar

Ook met kinderen kun je Myanmar ontdekken. Het land is heel puur en de mensen zijn oprecht geïnteresseerd in je kind. Myanmar is vooral geschikt voor kinderen vanaf een jaar of zes, zodat ze met alle activiteiten mee kunnen doen. Natuurlijk reis je op de Riksja-manier, maar het tempo ligt een tandje lager en we kiezen waar mogelijk voor kindvriendelijke accommodaties. Fiets tussen de tempels van Bagan, spot beenroeiers tijdens een boottocht over Inle Lake of leer je eigen shan-noodles te koken op het platteland. Tip: combineer Myanmar ook met de Thaise eilanden!

Overnachten in Myanmar

Beste reistijd Myanmar

Myanmar is het hele jaar door prima te bereizen, maar de beste reistijd is van oktober tot en met februari – waarbij november het drukst is. In dit droge seizoen schommelen de temperaturen tussen de 15 °C en 25 °C. Van maart tot half mei kan het heel broeierig worden, met temperaturen boven de dertig graden tot zelfs 40+°C in Bagan. Van half mei tot eind september is het regenseizoen: het landschap is groen en bloeiend en er zijn weinig andere reizigers. De gemiddelde temperatuur is dan rond de 28°C.

paspoort-visum-Myanmar

Visum voor Myanmar

Voor Myanmar heb je een visum nodig en een paspoort dat na aankomst in Myanmar nog zes maanden geldig is. De snelste manier om een visum aan te vragen is online. Het visum kost je rond de vijftig Amerikaanse dollar. Myanmar heeft geen ambassade in Nederland, enkel een consulaat maar dat verstrekt geen visum. Er is wel een ambassade in Brussel en Berlijn. Je kunt ook terecht bij een commercieel visumbureau. Je betaalt dan wel bemiddelingskosten.

Meer Myanmar-informatie en -inspiratie

Benieuwd naar onze insidertips, reiservaringen en actuele nieuwtjes over Myanmar? Je vindt het allemaal op ons Myanmar-reisblog. We trappen af met tien redenen waarom Myanmar op je bucketlist hoort!

De voordelen van reizen met Riksja Myanmar

Waarom zou je met Riksja naar Myanmar reizen? Zoals gezegd is het land nog niet doorontwikkeld; de leukste plekjes zijn niet altijd online te vinden en het is geen makkelijk land om op de bonnefooi te bereizen. We zijn zelf in het land geweest en hebben de leukste plekken en activiteiten eigenhandig voor je uitgezocht en getest. Dat niet alleen, je hoeft niet bang te zijn om er alleen voor te staan als er iets misgaat, want zowel wij als onze collega’s ter plaatse staan 24/7 voor je klaar. Riksja Travel is bovendien aangesloten bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds, waardoor je verzekerd bent van eerlijke voorwaarden en dat je je geld terugkrijgt als je reis onverhoopt niet door kan gaan door een calamiteit of faillissement. En niet geheel onbelangrijk: we beloven je een duurzame reis met oog voor mens en planeet.

Wil je liever advies op maat dan zelf puzzelen met de bouwstenen en rondreizen? Laat ons dan je wensen en reis-ideeën weten en wij stellen jou een reis op maat voor.

vakantie Myanmar