Naar boven

Bezienswaardigheden in Myanmar

Algemene informatie

myanmar
Yangon Shwedagon

Yangon

Dompel je onder in het Birmese leven. Ontbijt net als zij in een lokaal theehuis met een Birmese specialiteit mohinga (vissoep). In de ochtend is er een markt waar je ambachtslieden aan het werk ziet. Bekijk ook de bijzondere pagode Shwedagon Paya. Deze tempel is de grootste boeddhistische tempel van Myanmar. Deze tempel is al meer dan 2500 jaar oud en met maar liefst 50.000 kilo bladgoud bedekt.

Mandalay

Mandalay is een drukkie stad. Het makkelijkste om deze te verkennen is per tuktuk of bromfiets. Je kan een bezoekje brengen aan The World’s Largest Book, het paleis van de koning, de vismarkt bij de Ayeryarwady rivier. Bekijk aan het eind van de dag de zonsondergang vanaf Mandalay Hill.

Zonsopkomst in Bagan

Bagan

Bagan is een eeuwenoude tempelvlakte. Je vindt er wel meer dan 4000 tempels. Ze staan verspreid over een groot gebied. Per mountainbike kan je de tempelvlakte goed verkennen. Dwaal lekker rond over zandpaadjes, langs akkertjes en ga naar binnen bij een afgelegen tempel. Bekijk zeker de zonsopgang of zonsondergang over de tempelvlakte van Bagan voor een schitterend uitzicht. We kunnen zelfs een ballonvaart bij zonsopkomst voor je regelen! Vraag bij je reisspecialist naar de mogelijkheden.

Koningssteden Sagaing en Amarapura

Sagaing is een oude koningsstad die nu vooral een belangrijke spirituele plek is waar meer dan 6000 monniken en nonnen wonen. Als je de Ayeyarwady rivier per brug oversteekt, zie je ontelbare gouden en witte punten van stoepa’s uitsteken boven de beboste Sagaing Hill.

Amarapura is wereldberoemd door de foto’s van de kilometerslange houten U-Bein brug. Vaar met een bootje over het meer of pak een terrasje aan de waterkant.

Inle Lake

Inle Lake is een gigantisch meer, gelegen tussen de bergen. Op het meer groeien drijvende tuinen en er zijn huisjes op palen gebouwd. Ook de bekende beenroeiers varen rond op dit enorme meer. Enorm uniek en interessant om te zien! Verken dit prachtige meer tijdens een boottocht, of verblijf in onze special stay om écht tot rust te komen aan het einde van je reis.

Hsipaw

Hsipaw zelf is een klein sfeervol dorpje. Leuke plekken zijn de lokale markt, het paleis van de Shan prins en Nine-Buddha Hill voor de zonsondergang. Hsipaw is de perfecte uitvalbasis om trekkingen te maken. Wandel door rijstvelden en omgeploegde akkers. Maak ook een boottocht over de Dothawaddy rivier langs beboste heuvels, fruitplantages, rivierdorpjes en wandel naar een oud klooster midden in het bos.

background-pattern