Bouw je eigen Myanmar-reis

Myanmar op jouw manier

Myanmar mag met recht als de onontdekte schatkist van Zuidoost-Azië omschreven worden. Met juweeltjes als de tempelvallei van Bagan, de U-Beinbrug, Inle Lake en Mrauk U val je van de ene ontdekking in de andere. Hier reis je in boemeltreintjes en rijstbussen en is een os geen toeristische attractie, maar een noodzakelijk middel om het land om te ploegen. In voormalig Birma kun je eigenlijk niet van het gebaande pad, want het hele land is van het gebaande pad af.

We beloven je een reis waarbij je Myanmar en de mensen echt leert kennen. We regelen vervoer, gave activiteiten en overnachtingen op bijzondere plekken, zoals een guesthouse, strandlodge of berghotel.

Myanmar
✔ Boek vóór 1 juli 2021 en heb de zekerheid van gratis annuleren of wijzigen tot 14 dagen voor vertrek.
Lees hier meer over onze flexibele voorwaarden.

Bouwstenen, rondreizen of advies op maat

Met onze individuele reizen hebben wij alvast het voortouw genomen en de meest gevarieerde en karakteristieke routes voor je uitgestippeld. Je kan deze Myanmar rondreizen uiteraard verlengen om extra te genieten. Liever zelf aan de slag? Dit is geen enkel probleem. Kijk dan bij onze Myanmar bouwstenen. Dit zijn unieke reisbelevenissen, van twee tot vier dagen. Jij geeft je voorkeur aan, wij gaan aan de slag en adviseren je voor de meest logische reisroute. Heb je speciale wensen en wil je persoonlijk reisadvies? Wij helpen je met een reisvoorstel op maat.

Een greep uit onze Myanmar-belevingen

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van onze populairste bouwstenen en rondreizen. Ben je benieuwd naar ons gehele aanbod? Bekijk dan het overzicht van alle bouwstenen of alle rondreizen.

Regen Myanmar

Naar Myanmar met kinderen

Ook met kinderen kun je Myanmar ontdekken. Het land is heel puur en de mensen zijn oprecht geïnteresseerd in je kind. Myanmar is vooral geschikt voor kinderen vanaf een jaar of zes, zodat ze met alle activiteiten mee kunnen doen. Natuurlijk reis je op de Riksja-manier, maar het tempo ligt in Myanmar met kinderen een tandje lager en we kiezen waar mogelijk voor kindvriendelijke accommodaties. Fiets tussen de tempels van Bagan, spot beenroeiers tijdens een boottocht over Inle Lake of leer je eigen shan-noodles te koken op het platteland. Tip: combineer Myanmar ook met de Thaise eilanden!

De voordelen van reizen met Riksja Travel

  • Persoonlijk advies op maat

  • 24/7 bereikbaar op reis

  • 100% CO2-gecompenseerd

Het reizen met een reisorganisatie als Riksja Travel brengt grote voordelen met zich mee. Je reist weliswaar altijd individueel en zelfstandig, maar je staat er nooit alleen voor. Zowel wij, als onze collega’s ter plaatse, staan 24/7 voor je klaar. Dat niet alleen: we nemen je vooral al het regelwerk uit handen. Zo hebben we de mooiste accommodaties en de gaafste slaapplekken al voor je uitgezocht en plannen wij de handigste reisroute. Het enige wat jij hoeft te doen is ons te vertellen hoe je graag reist en wat je niet wilt missen.

Riksja Travel is aangesloten bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds, waardoor je verzekerd bent van eerlijke voorwaarden en dat je je geld terugkrijgt als je reis onverhoopt niet door kan gaan door een calamiteit of faillissement. En niet geheel onbelangrijk: we beloven je een duurzame reis met oog voor mens en planeet.

Riksja bestemmingsexperts Omar en Vincent
Loading...

Meer Myanmar-informatie en inspiratie

Benieuwd naar onze insidertips, reiservaringen en actuele nieuwtjes over Myanmar? Je vindt het allemaal op ons myanmar-reisblog.

Riksja brengt je dichterbij

Natuurlijk laten we je de highlights van Myanmar zien, maar ook de onontdekte parels. Zo brengen we je in Mandalay niet alleen naar de U-Beinbrug, maar ook naar een weverij en lunch je op Inle Lake in een van de paalwoningen bij een Birmees gezin. Je reist altijd individueel, zodat je je eigen plan kunt trekken. Onze collega’s in Myanmar staan tijdens je reis 24/7 voor je klaar. Zo reis je avontuurlijk, maar sta je er nooit alleen voor.

Je reist wel individueel, maar je profiteert van onze ervaringen. Wij, Myanmar-experts Rommy en Tessa, kennen het land van A tot Z en weten precies waar je moet zijn en wat je moet zien. Zo hebben we een prachtige treinroute van Kalaw naar Nyaung Shwe gevonden waarin je langs tal van dorpjes boemelt en hebben we een Birmese familie gevonden bij wie je mag overnachten. Op onze inspiratiepagina delen we nog meer van onze insidertips.

Reizen met impact
Met Riksja Myanmar maak je een reis waarbij je het land en de mensen echt leert kennen. We zijn op zoek gegaan naar kleinschalige hotels weg van de massa, die niet alleen sfeervol zijn, maar waarmee ook het geld direct terugvloeit naar de lokale bevolking. We vinden het belangrijk om eerlijke prijzen te hanteren, zodat onze gidsen, hoteleigenaren en chauffeurs een eerlijk loon verdienen. Daarom kiezen we voor deze bestemming niet voor de massa accommodatie, maar voor kleine plekken en steunen daarmee de lokale bevolking. We willen dat jij een onvergetelijke reis maakt. Wij zorgen ervoor dat die reis zo duurzaam en verantwoord mogelijk is.

Praktische informatie over Myanmar
Voordat je afreist naar Myanmar, zijn er een aantal dingen die je nog moet regelen. Zorg er in elk geval voor dat je in het bezit bent van een paspoort dat nog zes maanden geldig is na terugkomst in Nederland. Daarnaast regel je zelf een visum. De snelste manier om een visum aan te vragen is online. We adviseren je bovendien om een aantal kopieën van je belangrijkste documenten te maken en deze mee te nemen op reis of te bewaren in je e-mail of een digitale kluis. Laat uiteraard ook aan familie of vrienden weten waar je verblijft en laat een reisschema achter. Dit vergemakkelijkt het papierwerk bij eventueel verlies van belangrijke documenten tijdens je Myanmar-vakantie.

Myanmar is het hele jaar door prima te bereizen, maar de beste reistijd is van oktober tot en met februari – waarbij november het drukst is. In dit droge seizoen schommelen de temperaturen tussen de 15 °C en 25 °C. Van maart tot half mei kan het heel broeierig worden, met temperaturen boven de dertig graden tot zelfs 40+°C in Bagan. Van half mei tot eind september is het regenseizoen: het landschap is groen en bloeiend en er zijn weinig andere reizigers. De gemiddelde temperatuur is dan rond de 28°C.

Andere bestemmingen in Azië

Bezoek ook met Riksja Travel verschillende andere landen in Azië zoals Bhutan, Borneo, Cambodja, China, India, Indonesië, Japan, Laos, Maleisië, Nepal, Sri Lanka, Thailand, Tibet en Vietnam.