Hotel met een hart

Een slaapplek met een hart. Eigenaren die zich inzetten voor de lokale gemeenschap, zich bezighouden met natuurbehoud of op een andere manier positieve impact op de wereld hebben. Dat zijn slaapplekken die wij omarmen en waar we jou graag kennis mee laten maken. Hieronder vind je een overzicht van de bestemmingen waar we een hotel met een hart aanbieden. Boek je jouw reis inclusief het hotel met een hart dan krijg je één nacht van ons cadeau (zie voorwaarden). Dit kun je telefonisch doorgeven aan de bestemmingsexpert of vermeld ‘hotel met een hart cadeau’ op het boekingsformulier.

Bestemmingen: Botswana, BraziliëChina, Cuba, Ecuador, India, Indonesië, JamaicaKenia, Marokko, Mexico, Namibië, Nepal, Nicaragua, Peru, Sri Lanka, Thailand, Vietnam

Botswana


Slaap in Botswana in het Khama Rhino Sanctuary. Dit is de enige plek in Botswana waar je de zwarte neushoorn nog kunt zien. Vanuit Khama Rhino Sanctuary zijn ze de zwarte neushoorn aan het herintroduceren naar het wild.

Naar Botswana

Brazilië


In Brazilië werken we samen met een lokale partner welke zelf het Travelife certificaat heeft. Dit houdt in dat de slaapplekken die we via hen aanbieden aan een aantal voorwaarden moeten voldoen. Zo zijn zij in alle gevallen goed voor mens en natuur.

Naar Brazilië

China


Ergens in het bergachtige gebied van China, nabij Lijiang, ligt een dorpje waar slechts 300 gezinnen wonen: Wumu. Slaap hier in een eco-lodge dat uit slechts acht kamers bestaat en met een overweldigend uitzicht.

Naar China

Cuba


Casas particulares. Oftewel thuis bij de lokale bevolking in Cuba. Door hier te slapen draag je direct bij aan de lokale economie en help je om de lokale leefomstandigheden te verbeteren. Dit is slapen met een hart.

Naar Cuba

Ecuador


Door hier te slapen steun je projecten die zich inzetten om het leven van de indianen-bevolking in de Andes te verbeteren. Zo heeft het hotel een eigen waterzuiveringssysteem dat smeltwater uit de bergen omzet in drinkwater.

Naar Ecuador

India


In Jodhpur werken we samen met een community-driven hotel. Je slaapt hier in een historisch fort middenin het dorp Chandelao. De opbrengst van het hotel wordt geïnvesteerd in de mensen uit de omgeving.

Naar India

Indonesië


In Indonesië hebben we in Candidasa en in Permuteran een hotel met een hart: ambitieuze mensen uit de omgeving opleiden of ondersteunen om een eigen business op te zetten, zodat zij in de toekomst op eigen benen kunnen staan.

Naar Indonesië

Jamaica

In Jamaica overnacht je in een fijn hotel aan het strand van Treasure Beach. Dit hotel doet veel voor de lokale boeren: eat what you grow, werken samen met de Bred’s Foundation en daarnaast is het ook een eco-friendly-hotel

Naar Jamaica

Kenia


Wordt voor even onderdeel van de Masai, het trotse herdersvolk van de Afrikaanse savanne. Ze geven je een kijkje in hun leven. Een mooi, indrukwekkend en leerzaam verblijf waar zij ook direct van profiteren.

Naar Kenia

Marokko


Een hotel met een hart op hoogte: in het Atlasgebergte. Dit hotel wordt gerund door de plaatselijke bevolking. Van de inkomsten vloeit 5% terug in de lokale gemeenschap in de vorm van scholing en gezondheidsvoorzieningen.

Naar Marokko

Family Marokko


Een slaapplek die zich inzet voor verschillende projecten. Van educatie voor kinderen tot het dierenwelzijn van werkdieren in de regio. Tijdens je verblijf kun je uiteraard ook je eigen steentje bijdragen.

Naar Family Marokko

Mexico


Wellicht ben je al bekend met ons Con Corazón project in Costa Rica. Eerder werd er al een Con Corazón-hotel geopend in Mexico, Oaxaca om precies te zijn. De omzet wordt geïnvesteerd in onderwijs voor kinderen uit de omgeving.

Naar Mexico

Namibië


In Namibië bieden we meerdere slaapplekken met een hart. De één richt zich op het behoud van de zwarte neushoorn, de ander op het milieu en weer een ander ontfermt zich over de lokale bevoking. Namibië heeft een hart!

Naar Namibië

Nepal


Slaap in het hart van Bhaktapur. In Bhaktapur zijn kindertehuizen opgezet waar kinderen met een lichamelijke handicap worden geholpen. De inkomsten van je verblijf gaan direct naar de stichting die hierachter zit.

Naar Nepal

Nicaragua


Wellicht ben je al bekend met ons Con Corazón project in Costa Rica. Ook Mexico en Nicaragua kennen een Con Corazón-hotel, waarbij de omzet wordt geïnvesteerd in onderwijs voor kinderen uit de omgeving.

Naar Nicaragua

Peru


Een slaapplek die zich inzet tegen de plastic soep. Dát is het verblijf in Llanganuco. De eigenaar heeft hier een drinkwaterkraan aangelegd waar je alleen maar hervulbare flessen kunt vullen. Plastic wordt hier verbannen.

Naar Peru

Sri Lanka


Reis tijdens de off the beaten track-rondreis naar Habarana, waar mens en natuur één zijn. Hier verblijf je in een voormalig olifantenkijkhut welke met gerecyclede materialen en behulp van de lokale bevolking is opgeknapt.

Naar Sri Lanka

Thailand


We hebben de handen ineengeslagen met onze lokale partner en een lodge gebouwd aan de rand van Khao Sok. Alles draait hier om de conservatie van de natuur. Je slaapplek wordt omringd door steile rotsen, veel groen en een weids uitzicht.

Naar Thailand

Vietnam


In Vietnam hebben we twee mooie slaapplekken met een hart. Elke slaapplek heeft zijn eigen drijfveer, maar de gemene deler is het creëren van werkgelegenheid voor mensen uit de omgeving. En daar draag jij aan bij door hier te slapen.

Naar Vietnam