Riksja Con Corazón

Samen bouwen we een hotel

Het mag geen nieuws heten: wij organiseren al zeventien jaar lang reizen. Inmiddels staat de teller op 47 bestemmingen, waarnaar we reizen met hart voor de wereld organiseren. We willen onze reizigers niet alleen een mooie reiservaring bieden, maar ook de wereld een beetje positiever maken en waar mogelijk ons steentje bijdragen. Dit doen we onder andere door een zorgvuldige keuze van slaapplekken, activiteiten en partners met wie we samenwerken. Nu gaan we nóg een stapje verder. We hebben de handen ineengeslagen met stichting Hotel con Corazón (inderdaad: ‘met een hart’) en willen een zogeheten ‘hotel met een hart’ realiseren in Costa Rica: een hotel waarvan de winst geïnvesteerd wordt in educatieprojecten.

Stichting Hotel con Corazón

Hotel con Corazón is een stichting die kinderen in ontwikkelingslanden stimuleert om hun school af te maken – van school tot vervolgopleidingen. De fondsen hiervoor worden gegenereerd door de gezonde exploitatie van een kleinschalig hotel ter plaatse. ‘Gezond’ betekent in dit geval: winstgevend, met goede arbeidsvoorwaarden en met respect voor de lokale cultuur en natuur. De stichting heeft als doel het land en zijn inwoners te helpen bij het bouwen van een duurzame toekomst.

Hoe werkt het?

Momenteel zijn we nog bezig met het inzamelen van geld. Naast het bedrag dat wijzelf vanuit Riksja Travel hebben gedoneerd, willen we samen met geïnteresseerden – waaronder onze reizigers – nog €150.000,- inzamelen. Het overige geld zal bijgedragen worden door grote investeerders.

De €150.000,- die we met zijn allen bijdragen, wordt geïnvesteerd in verschillende onderdelen: in eerste instantie in de aankoop van de grond, maar later ook in de daadwerkelijke bouw van het hotel en alles wat daarbij hoort. Het is een lang proces; naar verwachting zal het hotel in het voorjaar van 2020 de deuren openen. Tot die tijd is er dus geld nodig voor elke fase. Vandaar dat we niet werken met een harde deadline (nou vooruit, behalve die van voorjaar 2020). Bekijk hier de infographic om te zien hoe het proces in zijn werk gaat.

“Ja, ik wil bijdragen!”

Dat horen we natuurlijk graag! We snappen dat de manier waarop je wilt en kunt bijdragen voor iedereen verschillend is. Er zijn drie mogelijkheden: lenen, kopen en geven. Hieronder vind je meer informatie over de manier die het beste bij jou past. Wil je dit project op een andere manier ondersteunen? We staan altijd open voor leuke, creatieve ideeën. Neem contact met ons op via concorazon@riksjatravel.nl en we nodigen je graag uit voor een kop koffie.

Op de hoogte blijven?

Dat kan! Blijf op de hoogte via ons con Corazón-blog of meld je hier aan voor de con Corazón-nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief gaat alleen over het Riksja con Corazón project en staat los van de reguliere nieuwsbrief van Riksja Travel (welke trouwens ook erg leuk is om te ontvangen ;-)). De nieuwsupdates zijn voor iedereen die heeft bijgedragen, nog twijfelt om deel te nemen of gewoon nieuwsgierig is naar de ontwikkelingen rondom het project.

In de pers

Zo nu en dan verschijnt er een artikel over stichting Hotel con Corazón en onze samenwerking. Bekijk hier het overzicht van persartikelen.

 

 

Zo kun je bijdragen

Lenen

Je kunt participeren door een lening te verstrekken aan stichting Hotel con Corazón. Zo werkt het:

 • Je vult je NAW-gegevens in
 • Je geeft aan hoeveel je wilt lenen
 • Je ontvangt een bevestiging per e-mail
 • Zodra jouw geld nodig is verstrek je de lening
 • Vervolgens ontvang je het geld in tien jaar terug met 2% rente

Ik wil een lening geven

Doneren

Een andere optie is om een bedrag te doneren, zo klein of groot als je zelf wilt. Zo werkt het:

 • Je vult je NAW-gegevens in
 • Je geeft aan hoeveel je wilt doneren
 • Je betaalt direct via iDeal
 • Je ontvangt een bevestiging per e-mail
 • Je donatie kun je opgeven als aftrekpost bij de Belastingdienst

Ik wil een donatie doen

Kopen

Of koop twee overnachtingen voor een verblijf in Costa Rica (of een ander hotel). Zo werkt het:

 • Je vult je NAW-gegevens in
 • Je kiest een voucher voor twee of voor vier personen
 • Je betaalt direct via iDeal
 • Je ontvangt een ondertekende voucher per post of mail
 • Je kiest waar je deze inwisselt

Ik wil een voucher kopen