Menu background
Riksja Travel brengt je dichterbij

Naar boven

Steun onze lokale partners

Riksja is veel meer dan een groep enthousiaste reizigers. Naast onze directe collega’s hier in Nederland, werken we al jarenlang op elke bestemming samen met lokale partners. Dit zijn de mensen die dag in dag uit zorgen dat onze reizigers genieten van hun reis. Ze helpen waar nodig, zelfs middenin de nacht. Zonder deze mensen, zoals gidsen en chauffeurs, is een reis niet compleet en daarom betekenen ze veel voor ons en onze reizigers.

Doordat alle Riksja-reizigers afgelopen maanden niet naar hun droombestemming konden reizen, zijn er wereldwijd zeker 10.000 mensen met hun families in ons directe netwerk getroffen. Ons hart gaat uit naar al deze gidsen, chauffeurs, koks, schoonmakers en alle andere betrokken reisondernemers.

We vinden het verschrikkelijk om te zien dat onze collega’s in deze landen het zonder inkomen zo zwaar hebben. In Nederland kunnen we niet uiteten of een collegiaal praatje maken bij het koffiezetapparaat, maar zij kunnen hun kinderen niet voeden en niet naar school sturen. We staan in nauw contact met onze lokale partners en kennen hen al jaren. Hierdoor kunnen we direct hulp bieden aan gezinnen die we kennen en weten we dat het geld op de juiste plek terechtkomt. Zo helpen we onder andere met maandsalarissen en voedselpakketten. Vanuit onze Stichting Soulventure is er een geldbedrag beschikbaar gesteld om mensen ter plaatse te ondersteunen.

De persoonlijke verhalen van ...

Naam: Don Pato
Woont in: Ecuador
Was werkzaam als: chauffeur

Don Pato heeft veel Riksja-reizigers de omgeving van de Cotopaxi en Quilotoa in Ecuador laten zien. Dit was een groot succes, waardoor hij zijn droom heeft kunnen verwezenlijken en zelf een klein transportbedrijfje heeft opgezet. Hierdoor hebben meerdere mensen uit zijn gemeenschap de droom, om chauffeur te worden, waar kunnen maken.

Maar toen kwam corona… Don Pato heeft geen werk meer als chauffeur en is daarbij ook nog eens ontslagen bij de hacienda waar hij – net als zijn vader – 20 jaar lang werkte. Niet alleen Don Pato, maar ook zijn chauffeurs Vinicio en Gabriel hebben geen werk meer. Ongelofelijk, maar helaas waar. Toch zetten Don Pato en de andere chauffeurs zich in voor de mensen die het nog zwaarder hebben door zelfgemaakte voedselpakketten uit te delen.

Namen: Sabin, Lapsang, Prem en Sujan
Wonen in: Nepal
Werkzaam als: gids

Onze gidsen in Nepal hebben het zwaar, want door de coronapandemie hebben zij geen inkomen. De afgelopen jaren hebben zij de mooie plekken van Nepal aan Riksja-reizigers laten zien en we hopen dat zij dit in de toekomst weer kunnen doen.

We hebben vijftien gidsen geselecteerd die ieder vanuit de donatie van Riksja 200 USD hebben ontvangen om in ieder geval in de basismiddelen te voorzien. Ze zijn erg blij!

Naam: Jordan Amisi
Woont in: Zuid-Afrika
Was werkzaam als: reisagent

Helaas heeft het coronavirus ons gedwongen om Jordan te ontslaan, omdat er geen werk meer is en omdat het voor hem niet mogelijk is om vanuit huis te werken. Jordan werkte altijd hard en vol passie om vooral de Duitse Riksja-reizigers een speciale tijd te geven door alle mooie plekjes te reserveren.

Jordan heeft geen makkelijk leven gehad. Hij groeide op in Congo waar hij op 11-jarige leeftijd zijn beide ouders verloor door de oorlog. Sindsdien zorgt hij voor zijn jongere broertje, maar doordat hij geen werk heeft, is dat een lastige taak. Een nieuwe baan zoeken is moeilijk in deze tijd waardoor hij al sinds maart zonder inkomen zit. Zijn spaargeld begint nu langzaam op te raken. Met de bijdrage vanuit Stichting Soulventure hebben we Jordan en zijn broertje een aantal maanden vooruit weten te helpen, want met een kleine 300 euro kan hij in de maand rondkomen.

Naam: Claudia
Woont in: Peru
Werkzaam als: gids

Voor ons zijn onze gidsen en chauffeurs de sleutel tot een geweldige reiservaring in Peru. In de afgelopen jaren hebben zij heel hard gewerkt voor ons en de reizigers. Sinds we allemaal zijn getroffen door Covid-19; grenzen gesloten zijn, vliegtuigen niet meer vliegen en de hele reisbranche stil ligt, hebben zij nul inkomen. Onze gidsen en chauffeurs zijn hard getroffen, want ze zijn freelancers en krijgen geen enkele steun van de overheid. Veel van hen helpen nu hun community: buren in wijken die hulp nog harder nodig hebben. Mij ook zij, de gidsen en chauffeurs, hebben hulp nodig. Al zijn het maar de basismiddelen voor eten, woning en gezondheid. Met een geldbedrag van 150 USD zijn zij al onwijs geholpen.

Naam: Sanjaya
Woont in: Sri Lanka
Werkzaam als: gids

De meest kwetsbare zijn onze chauffeurs, aangezien hun inkomen grotendeels afhangt van fooien die ze van klanten krijgen. Deze bron van inkomsten is er niet meer. Zes van onze chauffeurs lieten altijd met veel liefde Sri Lanka aan Riksja-reizigers zien. Iets wat ze nu niet meer kunnen. Vandaar dat we Harold, Susiri, Asoka, Manoj, Lalith en Sanjaya helpen met een maandsalaris van december tot en met maart. Sanjaya en zijn familie hebben een videoboodschap.

Naam: Fedel
Woont in: Marokko
Werkzaam als: reisagent

“Hallo, ik ben Fedel, een kunstenaar uit Chefchaouen. Ik ben gehandicapt en ik heb een familie van vier: mijn vrouw, twee kinderen en mijn moeder. Voor maart waren de meeste mensen in mijn workshop buitenlandse reizigers uit verschillende landen. Nu, heb ik niemand. Ik kan de huur van mijn huis en workshopruimte niet meer betalen. Ook heb ik problemen met het voeden van mijn familie. Grenzen zijn dicht, geen toeristen, hoe kunnen we overleven?”

Simat Kenia gids

Naam: Simat
Woont in: Kenia
Was werkzaam als: gids

“Ik ben Simat, 29 jaar en leef als alleenstaande ouder. Ik werkte als gids bij Maji Moto Eco Camp om het schoolgeld voor mijn drie broers te betalen. Maar door de coronapandemie moest ik terug naar huis. Ik zorg nu voor een aantal koeien, maar dit is niet genoeg om de hele familie te voeden. Ik hoop dat het toerisme en mijn werk snel weer terugkeren om geld te verdienen voor de school en mijn familie.”

Naam: Leonardo
Woont in: Argentinië
Was werkzaam als: chauffeur

“Mijn naam is Leonardo, maar je mag mij Leo noemen. Ik ben een familie man. Voor mijn eigen familie en mijn Encounter Latin America familie. Ik werk al zo lang voor hen dat mijn collega’s de tel kwijt zijn geraakt. 99% van alle transfers in Buenos Aires doe ik, dus ik heb ook veel Riksja-reizigers naar hun bestemming gebracht. Met veel liefde. Mijn moedertaal is Spaans, maar ik spreek ook Duits en Engels. Hierdoor heb ik leuke gesprekken met reizigers in mijn auto. Zij blij en ik blij. Ik geef ze advies en help ze waar nodig.”

Gids Quang Vietnam

Naam: Quang
Woont in: Vietnam
Was werkzaam als: gids

“Al sinds 2009 werk ik als gids in Vietnam en heb ik veel Riksja-reizigers mijn land laten zien. Ik ben erg gepassioneerd en enthousiast over mijn werk. Mijn woonplaats is Hue. Een stad met diversiteit aan cultuur en eten, maar ook natuurrampen. Net als voor iedereen heeft de coronapandemie ook impact op mijn leven. Er komen geen toeristen naar Vietnam wat betekent dat ik vanaf het begin van de coronapandemie geen baan heb. Daar lijd ik niet alleen onder, maar ook mijn vrouw en twee kinderen. Bovenop deze crisis is het centrum van Vietnam getroffen door tropische stormen en overstromingen. Ook mijn huis stond onder water.”

Morrinho Project Brazilie

Naam: Rainiere
Woont in: Brazilië
Werkzaam als: coördinator Morrinho project

“Het is klein begonnen, maar uitgegroeid tot iets groots. Morrinho betekent kleine heuvel en is een miniatuurwereld van de beroemde favela-heuvel in Rio de Janeiro. Met modderstenen en verf hebben we een kunstwerk gemaakt. Vlaggen van over de hele wereld wapperen hier. Ook jullie Nederlandse vlag. Het project is een belangrijk onderdeel geworden van de kunstwereld in Santa Teresa. Maar het is veel meer. Normaal gesproken ontvangen we toeristen, bijvoorbeeld tijdens hun wandeltour door Santa Teresa, en vertellen we over ons project en kunstwerk. Hiermee verdienen we geld, waarmee we onze gemeenschap helpen met onder andere kleding en huishoudelijke artikelen. Door deze inkomsten kunnen onze families hun hoofd boven water houden, want het leven in de Pereira da Silva favela is niet makkelijk. Zeker nu niet met de coronapandemie. We ontvangen geen bezoekers meer en dus ook geen inkomsten.”

Voedselpakketen Costa Rica

Namen: onder andere Simeón, Rocío en Javier
Wonen in: Costa Rica
Waren werkzaam als: gidsen en chauffeur

De hulp die hier in Costa Rica nodig is, is heel basic zoals eten. Dit is namelijk een van de moeilijkste dingen voor mensen op dit moment. Met de donatie van Riksja Travel hebben we daarom voedselpakketten samengesteld voor gidsen, chauffeurs en schoolgaande kinderen. De gidsen en chauffeurs hebben al maanden geen werk en dus geen inkomen om zichzelf en hun families te onderhouden. Gelukkig zien we ook dat mensen in betere economische omstandigheden buren helpen die economische problemen hebben. Dit is de mooie kant van deze verschrikkelijke situatie.

De schoolgaande kinderen leven in hele kleine dorpen, zoals Guarumal en Puriscal. Hier hebben wij al jarenlang een sociaal project voor families die het moeilijk hebben onder normale omstandigheden. Moet je nagaan hoe de corona situatie voor hen is. In normale tijden helpen we de kinderen met schoolspullen, maar nu hebben zij vooral eten nodig om hun familie te voeden. Voor 30 USD hebben we al een voedselpakket samengesteld.

Chauffeur Bhagchand India

Naam: Bhagchand
Woont in: India
Werkzaam als: chauffeur

“Toen het reisverbod eind maart inging, voelde ik dit meteen. Omdat ik voornamelijk buitenlandse reizigers mee op pad neem, kwam mijn bedrijf tot stilstand. Het was triest om mijn auto dag in dag uit, week na week en maand na maand langs de kant van de weg te zien staan. Helaas zijn er in India geen overheidsregelingen die een chauffeur helpen wanneer zijn bedrijf stilvalt door een pandemie. We moeten dus vertrouwen op spaargeld en familieleden om zo rond te komen. Mijn problemen werden nog erger toen ik erachter kwam dat mijn vrouw een schouderoperatie nodig had. Dit zijn momenten waarop alle slechte dingen tegelijk lijken te gebeuren.

Ik volgde het nieuws over de coronacrisis elke dag en leerde over de manieren waarop ik me zou moeten voorbereiden om gasten in mijn auto mee te nemen. Als er weer internationale vluchten gaan en toeristenvisa beschikbaar zouden komen. Ik heb mijn spaargeld gebruikt om te investeren in een contactloze infraroodthermometer, desinfecterende middelen voor handen en bagage, mondkapjes, gezichtsbescherming, handschoenen en stoelhoezen die ik na elke rit kan vervangen.

Het is nu acht maanden geleden dat het reisverbod inging en er is nog geen einde in zicht. Ik blijf hopen op de komst van een vaccin dat begin volgend jaar klaar zal zijn. Ondertussen probeer ik mijn motor draaiende te houden door af en toe binnenlandse reizigers mee op reis te nemen. Het helpt me om voor de onderhoudskosten van mijn auto te zorgen.”

Gids Bammie Chang Mai Thailand

Naam: Bammie
Woont in: Thailand
Werkzaam als: gids in Chang Mai

“Het is een moeilijke tijd. Ik heb geen werk en ik maakt mij het meest zorgen over mijn inkomen. Er is niet veel anders te doen, omdat iedereen in deze wereld worstelt met dezelfde situatie. Ik houd mijzelf bezig door handgemaakte spulletjes te verkopen. Dit deed ik al als ik wat vrije tijd over had na de rondleidingen. Ook verbouw ik wat groente in mijn tuin. Mijn hoop voor de toekomst is dat het toerisme snel aantrekt en mensen Thailand weer bezoeken. En dat Thailand nog altijd bovenaan de lijst van mooiste bestemmingen blijft staan voor reizigers.“

Maleisie kantoormedewerkster Aishah

Naam: Aishah
Woont in: Indonesië
Was werkzaam als: kantoormedewerkster

“Mijn naam is Aishah, ik ben 29 jaar oud en moeder van een jongen. Zijn naam is Malique Andre en hij is afgelopen februari geboren. Eigenlijk het moment waarop de corona-crisis op weg was de hele wereld over te nemen. Voor de pandemie werkte ik als Assistant Contracting Manager. Ik zorgde ervoor dat we eerlijke prijzen hanteerden voor alle Riksja-reizigers. Maar de grenzen sloten en er kwamen strenge maatregelen over de hele wereld. Hierdoor ben ik mijn baan kwijtgeraakt. Nu ben ik samen met mijn man thuis, zonder inkomen. Ook hij is namelijk opzoek naar een nieuwe baan. Ondanks de zware tijden blijven we lachen, net als Malique. We zijn ontzettend dankbaar voor de hulp, onbeschrijfelijk.”

Indonesie kantoormedewerkster Isti

Naam: Isti
Woont in: Indonesië
Werkzaam als: kantoormedewerkster

“Hoi allemaal, ik ben Isti en sinds 2015 werk ik als kantoormedewerkster bij Daya Transport. Dit is een lokale partner van Happy Trails in Indonesië. In Yogyakarta help ik Riksja-reizigers. Maar, de coronapandemie heeft ons nu hard geraakt. We hebben geen boekingen meer sinds begin maart en de omstandigheden hebben mijn baas moeten besluiten om ons salaris naar het minimale te brengen. Ik heb gelukkig een parttime baan kunnen vinden in een supermarkt, maar het inkomen blijft er laag en het is erg lastig om rond te komen. Sommige van onze chauffeurs proberen wat geluk te krijgen in de landbouw, maar dit project zal pas in een later stadium zijn vruchten hebben. Namens Daya Transport wil ik het Riksja Travel Network daarom bedanken voor de steun. Dit helpt ons enorm. Ik wens iedereen veel gezondheid en welvaart toe in deze zware tijden. Dankjewel!”

Naam: Paulina Rico
Woont in: Colombia
Werkzaam als: chauffeur

“Het allerbelangrijkste voor mij is dat mij kinderen en kleinkinderen het goed hebben. Op werk gebied is het allerbelangrijkste dat (Riksja)-reizigers service van hoge kwaliteit krijgen. In Villa de Leyva, San Gil en Barichara regel ik de transfers voor hen en hoop ik ze aan te steken met mijn positieve energie. Ik help ze graag, dat zit in mijn aard.”

Naam: Mr. Abdeslam Mouden
Wonen in: Marokko
Werkzaam als: gids

We bieden financiële steun aan gidsen en hun families in Chefchaouen, Imlil, Tafraoute en Dades Gorges, zodat zij de komende maanden rond kunnen komen. Zo ook aan Mr. Abdeslam Mouden.

Naam: Pascual Borda
Woont in: Peru
Was werkzaam als: gids

Onze gidsen en chauffeurs zijn de sleutel tot een geweldige reiservaring in Peru. In de afgelopen jaren hebben zij heel hard gewerkt voor ons en al onze reizigers. We zijn allemaal getroffen door Covid-19; grenzen zijn dicht, vliegtuigen vliegen niet meer en de hele reisbranche ligt stil. Hierdoor hebben zij nul inkomen. Ze krijgen geen enkele steun van de overheid. Veel van hen helpen nu hun community: buren die hulp nog harder nodig hebben. Maar ook zij, de gidsen en chauffeurs, hebben hulp nodig. Al zijn het maar de basismiddelen voor eten, woning en gezondheid. Met een geldbedrag van 150 USD zijn ze al onwijs geholpen.

Namen: Ganga, Santosh, Janak, Bibek
Wonen in: Nepal
Waren werkzaam als: gidsen

Onze gidsen in Nepal hebben het zwaar, want door de coronapandemie hebben zij geen inkomen. De afgelopen jaren hebben zij de mooie plekken van Nepal aan Riksja-reizigers laten zien en we hopen dat zij dit in de toekomst weer kunnen doen.

We hebben vijftien gidsen geselecteerd die ieder vanuit de donatie van Riksja 200 USD hebben ontvangen om in ieder geval in de basismiddelen te voorzien. Ze zijn erg blij!

Naam: Maximiliano
Wonen in: Argentinië
Werkzaam als: gids

“Sinds 2011 werk ik als een freelance gids in Buenos Aires, voor onder andere Riksja-reizigers. Met veel passie laat ik reizigers de schoonheden en geheimen van onze stad zien. Ik hou ervan om de verhalen van Buenos Aires te vertellen en met reizigers te kletsen.”

Naam: Jhonny
Woont in: Bolivia
Was werkzaam als: gids

Onze gidsen en chauffeurs zijn de sleutel tot een geweldige reiservaring in Bolivia. In de afgelopen jaren hebben zij heel hard gewerkt voor ons en al onze reizigers. We zijn allemaal getroffen door Covid-19; grenzen zijn dicht, vliegtuigen vliegen niet meer en de hele reisbranche ligt stil. Hierdoor hebben zij nul inkomen. Ze krijgen geen enkele steun van de overheid. Veel van hen helpen nu hun community: buren die hulp nog harder nodig hebben. Maar ook zij, de gidsen en chauffeurs, hebben hulp nodig. Al zijn het maar de basismiddelen voor eten, woning en gezondheid. Met een geldbedrag van 150 USD zijn ze al onwijs geholpen.

Gids Thanh Vietnam

Naam: Thanh
Woont in: Vietnam
Werkzaam als: gids

“In 2014 ben ik afgestudeerd aan de universiteit als Civil Engineer. Maar om mijn familie te helpen ben ik aan het werk gegaan als gids. Mijn ouders zijn gepensioneerd en wonen in de stad Ha Tinh. Dit kan beschouwd worden als een van de armste steden van Vietnam. Als gids zou ik een beter inkomen en betere toekomst hebben. Ik leerde Engels en meldde mij begin 2018 aan als gids. Zo ben ik ook op pad geweest met Riksja-reizigers. Voor mijn geen uitzondering dan bij anderen: de corona-crisis kwam, ik moest terug naar mijn geboorteplaats om mijn familie te helpen, waar overigens ook overstromingen zijn, en ik wacht op een comeback van het toerisme zonder enig inkomen.”

Masai gids Benson Kenia

Naam: Benson
Woont in: Kenia
Was werkzaam als: gids

“Ik ben Benson, ik ben 24 jaar oud en ik woon met mijn ouders. Ook ben ik getrouwd en gezegend met een dochter. Door mijn werk als gids betaal ik het schoolgeld van mijn zusje en zorg ik voor mijn familie. Ik laat reizigers het dorp en het uitzichtpunt van de Maji Moto heuvel zien. Nu werk ik in de bouw, maar ik hoop snel weer reizigers hier in Kenia te ontmoeten. Dan kan ik voor mijn familie zorgen en het schoolgeld betalen.”

Kantoormedewerkster Etti Indonesie

Naam: Etti
Woont in: Indonesië
Werkzaam als: kantoormedewerkster

“Hierbij willen mijn man en ik het Riksja Travel Network bedanken voor de hulp. In deze tijd betekent dit heel veel voor ons. Bedankt voor het denken aan mensen ver weg van jullie. Laten we gemotiveerd blijven en goed voor onszelf en elkaar zorgen. Hopelijk komen we hier snel doorheen.”

Costa rica gids Tortuguero Simeon

Naam: Simeón
Woont in: Costa Rica
Werkzaam als: gids

“Hallo, ik ben Simeón. Een gids in het Tortuguero National Park, een plek waar we afhankelijk zijn van het toerisme. Door de corona-crisis zijn wij als gidsen hard geraakt. De hotels zijn gesloten, er zijn slechts vier hotels nog open, en dat betekent geen toerisme. Er is te weinig voor ons die allemaal in Tortuguero wonen. Ik heb mijn voordeel genomen uit deze situatie en ben begonnen met vrijwilligerswerk in het nationale park om onze natuurlijke hulpbronnen te beschermen. Heel erg bedankt aan iedereen die ons heeft bezocht en aan hen die ons nog zullen bezoeken. In de hoop dat jullie veel plezier zullen beleven, we wachten op je!”

Naam: Denis
Woont in: Bolivia
Was werkzaam als: gids

Onze gidsen en chauffeurs zijn de sleutel tot een geweldige reiservaring in Bolivia. In de afgelopen jaren hebben zij heel hard gewerkt voor ons en al onze reizigers. We zijn allemaal getroffen door Covid-19; grenzen zijn dicht, vliegtuigen vliegen niet meer en de hele reisbranche ligt stil. Hierdoor hebben zij nul inkomen. Ze krijgen geen enkele steun van de overheid. Veel van hen helpen nu hun community: buren die hulp nog harder nodig hebben. Maar ook zij, de gidsen en chauffeurs, hebben hulp nodig. Al zijn het maar de basismiddelen voor eten, woning en gezondheid. Met een geldbedrag van 150 USD zijn ze al onwijs geholpen.

Nicaragua gidsen en chauffeurs

Namen: René, Marjiory, Juan Ramon, Juan en Oscar
Wonen: Nicaragua
Waren werkzaam als: gidsen en chauffeurs

Vijf gidsen en chauffeurs in Nicaragua die vaak met Riksja reizigers op pad gingen, hebben nu geen werk meer. Hierdoor hebben zij moeite om hun gezinnen te onderhouden. Met 100 USD per maand, voor de komende vier maanden, zijn zij al heel erg geholpen. Door middel van supermarkt vouchers ontvangen ze de steun en kunnen ze de belangrijkste middelen voor hun gezin kopen.

Gidsen Thailand

Wonen in: Thailand
Waren werkzaam als: gidsen

Sinds de start van de corona-crisis in maart zijn de grenzen van Thailand gesloten voor de rest van de wereld. Daardoor zijn onze freelance-gidsen hard geraakt. Er is geen toerisme, geen steun van de overheid en daarom ook geen inkomen. Zij zoeken naar allerlei mogelijkheden om rond te komen. Sommigen zijn teruggekeerd naar hun families in andere delen van het land om hun kosten voor levensonderhoud te verminderen, want wonen in een hoofdstad als Bangkok is erg duur.

Dag in dag uit pakken de gidsen elke kans om aan het werk te gaan. Zoals landbouw in hun achtertuin om hun familie eten te kunnen geven. De verbouwde groente die ze overhouden verkopen ze aan lokale markten. Ook werken sommige Bangkok-gidsen nu als food-delivery-drivers, waarmee ze een klein bedrag (ongeveer 1 euro) per dag verdienen. De een is yogaleraar geworden en de ander beveiliger. We zijn blij voor deze kleine groep gidsen dat ze andere inkomstenbronnen hebben weten te vinden, maar we maken ons ook zorgen.

We zijn altijd erg blij met hen geweest en ook als straks het toerisme weer aantrekt, hopen we dat zij aan reizigers ons land laten zien. Maar verwachten dat de pandemie nog lange tijd effect heeft op het toerisme in Thailand. Maanden al dan niet jaren.

Daarom zijn we erg blij met de hulp van Riksja, want zo kunnen we de gidsen helpen met een financiële bijdragen. Ze kunnen dan weer hun families voeden en de huur betalen. Met de donatie betalen we een aantal gidsen een maandsalaris van omgerekend zo’n 550 euro. Op deze manier helpen we ze door deze moeilijke tijd heen.

Naam: Eliana Pianto
Woont in: Peru
Werkzaam als: gids

Onze gidsen en chauffeurs zijn de sleutel tot een geweldige reiservaring in Peru. In de afgelopen jaren hebben zij heel hard gewerkt voor ons en al onze reizigers. We zijn allemaal getroffen door Covid-19; grenzen zijn dicht, vliegtuigen vliegen niet meer en de hele reisbranche ligt stil. Hierdoor hebben zij nul inkomen. Ze krijgen geen enkele steun van de overheid. Veel van hen helpen nu hun community: buren die hulp nog harder nodig hebben. Maar ook zij, de gidsen en chauffeurs, hebben hulp nodig. Al zijn het maar de basismiddelen voor eten, woning en gezondheid. Met een geldbedrag van 150 USD zijn ze al onwijs geholpen.

Steun Nicaragua voedselpakketen

Namen: Marjiory en René
Wonen in: Nicaragua
Waren werkzaam als: gidsen

Door de coronapandemie hebben veel gidsen in Nicaragua geen werk meer. Twee gidsen waar Riksja mee samenwerkt hebben een alternatief gevonden om geld te verdienen. Ze zijn begonnen met het verkopen van voedsel op straat. René uit Granada verkoopt een lokale specialiteit: Vigoron con Yuca. Dit is gebakken varkenshuid geserveerd met gekookte cassave, op de traditionele manier geserveerd in bananenbladeren. Marjiory uit San Carlos verkoopt lunchgerechten in een eetkraam op de lokale markt.

Om meer mensen in Nicaragua te helpen is er met een deel van de donatie eten gekocht bij René en Marjiory. Het aantal gerechten dat zij maandelijks verkopen, voor de komende vier maanden, mogen zij uitdelen aan een community die dit heel hard nodig heeft. Zo ontvangen de zwaarst getroffen mensen in Nicaragua steun en kunnen zij hun familie voeden.

background-pattern