Je hebt nog geen rondreis geselecteerd.

Activiteiten tijdens de rondreis ‘Op (reis) vakantie in Griekenland’

 

Athene - Ontdek de stad met een local

Met een local op pad leer je de stad op je duimpje kennen. Samen met een Nederlandstalige gids maak je een tour langs de hoogtepunten van Athene. Ook ontdek je de plekjes van de stad waar de massa wegblijft. Zo krijg je bijvoorbeeld vanuit een metrostation de archeologische vondsten te zien die onder de stad liggen. En wat niet mag ontbreken is een bezoekje aan de leukste wijk van de stad, Plaka. Een leuke manier om de stad te leren kennen!

Wat ga je doen? Wandeltour met een gids door Athene.
Hoelang duurt het? Ongeveer 2 uur.
Met wie ga je? Met een Nederlandstalige gids en je eigen gezelschap.
Wat kost het? €45 per persoon.

 

Athene - Foodsafari op de fiets

 

Een foodsafari op de fiets door het historische hart van Athene. De enthousiaste Nederlandse gids neemt je mee naar een aantal restaurants met lokale keuken. Tijdens deze tocht leer je op een lekkere manier meer over ‘geheime’ ingrediënten van de Griekse mezedes. Met de fiets sjees je door de stad, breng je een bezoek aan de markt en stop je regelmatig om lekkernijen te proeven. De tour sluit je af in een lokale zaak waar het smullen is van de beste souvlaki van de stad. Al die hapjes zorgen voor een complete en gevarieerde (avond)maaltijd.

 

 

Wanneer? Elke dag om 17:00 uur.
Hoe lang? De tour duurt ongeveer 3 uur.
Met wie? Er gaan maximaal 16 personen mee en een enthousiaste Nederlandstalige gids.
Wat is er inclusief? Fietsen op een stadsfiets (er zijn kinderstoeltjes voor kinderen tot 2 jaar), lekkere mezedes (kleine Griekse hapjes) en een lokaal drankje.
Wat is niet inbegrepen? Eventuele fris- en alcoholische drankjes.
Hoeveel kost het? €75 per persoon.

Athene - Julia's Griekse lunch

Maak kennis met Julia, een Griekse vrouw met passie voor eten en koken. Ze doet vooraf haar inkopen op de markt en kookt naar het seizoen. Haar huis staat in een buitenwijk van Athene en samen met haar familie schuif je aan. Op tafel vind je bijvoorbeeld huisgemaakte Tzatziki met brood, pastitsada en zelfgemaakte yoghurt met fruit. Julia kookt met alle liefde en heel gevarieerd, gegarandeerd genieten! Kalí órexi!

Wanneer? Elke dag om 17:00 uur.
Hoe lang? Ongeveer 3 uur.
Met wie? Local Julia en haar familie en je eigen gezelschap.
Waar? Kefallinias, Athene.
Wat is er inclusief?
Griekse 3 gangen lunch met wijn, bier en limonade.
Wat is niet inbegrepen? Op eigen gelegenheid ga je naar Julia.
Hoeveel kost het? €59 per persoon.

Delphi - Grieks koken bij het orakel

Je gastvrouw Chrisoula is gek op koken. Ssamen leer je in zo’n anderhalf uur hoe je een typisch Griekse hartige taart maakt. Na de kookworkshop ga je natuurlijk je eigen vers gebakken lekkernij proeven.

Wanneer? Elke dag in de ochtend en middag.
Hoe lang? Ongeveer 1,5 uur.
Met wie? Gastvrouw Chrisoula en je eigen gezelschap.
Wat is er inclusief?
Kookles en je resultaat van het koken.
Hoeveel kost het? Ga je alleen dan kost het €77,-. Vanaf 2 personen kost het €39 per persoon.

Dimitsana - Raften op de rivier van Zeus

Op de rivier waar Zeus zich baadde, ga je een paar uur raften. Dwars door een groene kloof en over kristalhelder water. Met lichte stroomversnellingen, zodat je ook tijd hebt om van de omgeving te genieten (moeilijkheidsgraad 2). Een tocht die goed te doen is voor de meeste mensen. De totale tour duurt 4 uur en is inclusief vervoer en gids. Een leuke afwisseling naast het wandelen in Griekenland. De activiteit is onder voorbehoud dat 4 deelnemers zich aanmelden voor het raften op dez gewenste datum.

Wanneer? Elke dag rond het middaguur.
Hoe lang? Raften duurt 2 uur, de totale activiteit duurt 4 uur.
Met wie? Minimaal 4 deelnemers zijn nodig. Je eigen gezelschap en/of andere deelnemers.
Wat is er inclusief?
 Vervoer en gids.
Wat is er exclusief? Er is geen lunch inbegrepen. 
Hoeveel kost het? 
€72 per persoon.

Nafplion - Ouzo proeven

 

Je gaat naar één van de oudste ouzofabrieken van Griekenland. Deze typisch Griekse anijsdrank wordt hier al 5 generaties lang door dezelfde familie op traditionele wijze gedestilleerd. De vriendelijke eigenaar geeft je een korte interessante tour door de fabriek en vertelt je uitgebreid over de geschiedenis en de productie van ouzo. Hij gaat er helemaal in op en neemt echt de tijd voor je. Na afloop mag je zelf het drankje, Griekse kaasjes en ander hapjes proeven. Yamas (proost)!
Wanneer? Elke dag rond 17.00 uur.
Hoe lang? De tour duurt ongeveer 1.5 uur.
Met wie? Samen met de gids en je eigen gezelschap en evt. andere bezoekers. 
Wat is er inclusief? 
Gids en lekkernij achteraf.                                                                              Hoeveel kost het? Volwassenen €11.50, kids van 6 t/m 18 jaar €5.50, kids t/m 5 jaar gratis.

 

Boekingsformulier

Op deze pagina vind je een deel van onze activiteiten die je bij ons kunt boeken. Heb je iets anders in gedachten? Wil je bijvoorbeeld meer op het water zijn, minder actief zijn tijdens je reis, meer de natuur in of juist meer cultuur opdoen? Vraag bij ons naar de mogelijkheden voor een leuke invulling van je reisprogramma!

 

Boek via dit boekingsformulier je activiteiten bij je rondreis. Uiterlijk twee weken voor je vertrekt ontvang je de vouchers van je activiteiten.

Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie

Deze melding verbergen